Dobelē visi ceļi ved uz pili!

Ar šādu nosaukumu 9. septembrī tiks svinēti Senās pils svētki un 7. Starptautiskais amatnieku plenērs, vienlaikus arī Eiropas kultūras mantojuma diena Dobeles pilsdrupās.

Tradicionālie Senās pils svētki šogad ir apvienoti ar Amatnieku plenēru, sasaucot kopā desmitiem senu un mūsdienu amatu meistarus.

Svētki sāksies Dobeles Amatu mājā plkst. 10.00 ar izstādes "No radošuma līdz meistarstiķim" atklāšanu (Ventspils rokdarbnieku kopa "Spārni") un plenēra dalībnieku reģistrēšanos.

No plkst. 12.00 Dobeles pilsdrupās un to apkārtnē notiks tirgus, kurā apmeklētāji varēs iegadāties amatnieku un mājražotāju labumus.

Svētku atklāšana notiks plkst. 13.00 ar postfolkloras apvienības "ImantaDimanta un draugi" koncertprogrammu "Izauga mātei brīnuma meita", lustes pilī turpinās folkloras kopa "Leimaņi" un Dobeles pilsētas kultūras nama senioru deju kolektīvs "Dobelnieki". Svētku kulminācija būs plkst. 17.00 ar koncertprogrammu "Visi ceļi guņiem pilni", kurā dzirdēsim dziedātāju Anmary.

Visas dienas garumā plenēra dalībnieki darbosies senās un mūsdienīgās darbnīcās, kurās demonstrēs savas amatu prasmes un aicinās interesentus darboties kopā.

Dobeles Novadpētniecības muzejs piedāvās salikt puzles ar Dobeles attēliem, spēlēt Dobeles pils spēles, zīmēt Dobeles pastkartes. Pils un pilsētas vēsturi varēs izzināt izstādē "Dobele: Pils un pilsēta". Fotoalbumu šķirstīšana dos iespēju kavēties atmiņās par pilsētas veidošanos. Eiropas Kultūras mantojuma dienas ietvaros varēs noskatīties īsfilmas par Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupu vēsturi, un svētku neiztrūkstoša sastāvdaļa būs ekskursija pa pili gida pavadībā plkst. 16.00.  

Cīņu klubs "Exercitus Rigensis" demonstrēs bruņinieku un baltu karavīru cīņas. Skatītājiem tiks dota iespēja paspēkoties savā starpā ar mīkstajiem ieročiem (bafiem) un pārbaudīt savu precizitāti šaušanā ar loku, kā arī cirvju vai šķēpa mešanā mērķī.

Piedzīvojuma Gars" aicinās izmēģināt savu veiklību SUP dēļu braucienā pa Bērzes upi, virvju trasē vai zirga mugurā.  

Dobeles pils gaida mūs! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.80271411sec.