Arī šajās brīvdienās būs daudz iespēju baudīt rudeni dabā un kustībā!

Rudens kā rudens – ne tikai tautā iemīļotajā “Prāta vētras” dziesmā, bet tāds tas ir iestājies arī dabā – daždien lutina ar siltu saulīti, bet jau nākamajā šķiet, ka mēģinās mūs noslīcināt bezgalīgā lietū un pelēcībā. Bet aktīvo, kustību un dzīvi mīlošo vidū viss joprojām notiek – cilvēki priecājas par rudens krāsainajiem ziediem, pirmajām dzeltenajām lapām un sārtajām dzērvenēm, sēņu mednieki cītīgi atrāda sociālajos tīklos savas trofejas. Un arī visāda veida aktivitāšu piedāvājums šai nogalei joprojām ir ļoti plašs.

Vēl divas reizes šogad ir iespēja pievienoties fonda 1836.lv dzīvespriecīgajiem un saturīgajiem pārgājieniem gar Latvijas robežu. Šajā nogalē ceļš atkal vedīs gar Baltijas jūru, no Jūrkalnes līdz Ziemupei, ar nakšņošanu vienā no šarmantākajām Kurzemes mazpilsētām Pāvilostā, kur būs iespēja vietējā gida pavadībā apmeklēt novadpētniecības muzeju, izbraukt jūrā ar atjaunotu veco zvejnieku laivu. Otrajā dienā pa ceļam būs iespēja uzkāpt Akmeņraga bākā, iepazīties ar Ziemupes ievērojamākajām vietām, un noklausīties tradicionālo koncertu.

SK Dzērvene rīko divu dienu pārgājienu pa Ogres un Rumbulas apkārtni, cauri Zilo kalnu dabas takām, apmeklējot dendroloģisko parku “Lazdukalni”, Salaspili, Sv.Jura baznīcas drupas un citas interesantas vietas.

Mārupes novada dome sestdien aicina pievienoties pārgājienam pa lidostas “Rīga” apkārtni – vietām, kam parasti pabraucam garām, bet kur patiesībā var redzēt daudz interesanta.

Arī sestdien uz savu pasākumu “Teiču purva vilinājums” ikvienu aicina Dabas Aizsardzības pārvalde, kura laikā gadu vadībā interesenti varēs doties pārgājienā pa Sildu purva taku, iepazīt purva ainavu no Kristakrūga skatu torņa un piedalīties vides spēlēs un radošajās darbnīcās.

Īpaši drosmīgajiem un izturīgajiem savu piedzīvojumu un izaicinājumu vienlaikus piedāvā organizācija “Solis dabā” – nakts pārgājienu pa Ķemeru apkārtni. Pārgājiena maršruts: Ķemeru dzelzceļa stacija-Sēravots Ķirzaciņa-Zaļā kāpa-Kaņiera ezera laipa-Lapmežciems-Sloka (gar jūras krastu), bet aptuvenais garums - 30 km. Kā apgalvo organizatori, naktī iespējams piedzīvot pavisam citu dabu, ar citām skaņām un sajūtām.

Īpašu piedzīvojumu Cēsu pusē tieši tēviem un dēliem piedāvā Izdzivosanasskola.lv – tā laikā ne tikai būs iespēja apgūt izdzīvošanas iemaņas dabā, derīgas zināšanas par pārgājieniem, nometnes iekārtošanu un tamlīdzīgām lietām, bet arī caur īpaši sagatavotiem uzdevumiem stiprināt saikni tēvu un dēlu starpā.

Ir no kā izvēlēties arī tiem, kas plāno doties dabā svētdien – ir gan intriģējoša iespēja ar speciālām purva kurpēm izmest loku pa Cenas tīreli un pie viena novērtēt Olaines dzērveņu festivāla piedāvājumu, gan doties izpētīt Lielupes ieteku jūrā, Balti kāpu un Ragakāpas dabas parku, gan arī kopā ar “Uzzini, iepazīsti” – interesantā Gaujas senlejas alu un pazemes ezeru iepazīšanas ekspedīcijā.

Sīkāku informāciju par šiem notikumiem meklējiet Facebook grupā “Pārgājieni un pastaigas”, bet neaizmirstiet apskatīt arī savu novadu un tūrisma centru mājas lapas – iespējams, arī jūsu novadā tiek rīkots kas interesants.

Daudzi no tiem, kas kaut aptuveni ir pazīstami ar apvidus karti un kompasu, svētdien dosies uz Tautas rogainingu (rīko orientēšanās klubs Magnēts), kas arī jau kļuvusi par ilggadīgu un tautā iemīļotu tradīciju. Ja neesat dzirdējuši šo īpatnējo vārdu, tad ziniet - rogainingam nav nekāda sakara ar ragu lopiem; tās ir komandu (2-5 cilvēku sastāvā) orientēšanās sacensības izvēles distancē, kur katram kontrolpunktam ir dažādu ieskaites punktu vērtības. Šogad sacensības noritēs ļoti interesantā apvidū – Baldones Riekstukalna apkaimē, kur būs gan kalni, gan džungļi, gan parkveida mežs, gan lauki un visai neierasta vide rogainingam - šis tas no Baldones pilsētvides.

Tos, kam brīvdienās tuvāks velosipēds, Salaspils novada TIC Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros sestdien aicina braucienā no Salaspils uz Doles salu, ar pikniku skaistajā Daugavas muzeja parkā. Tai pašā dienā interesantu velo braucienu rīko arī Kokneses tūrisma centrs. Brauciena mērķis ir iepazīt Kokneses novada un tā apkārtnes mazāk apmeklētās apskates vietas, kā arī sportiski un jauku pavadīt laiku. Aptuveni 40 km garā brauciena laikā paredzētas vairākas atpūtas pauzes, ekskursijas un stāsti, bet viesojoties brīvdienu mājās “Lejas Bitēni”, braucējus sagaidīs mini zoodārza apmeklējums, kā arī poniji un zirgi.

Arī uz ūdeņiem joprojām viss notiek, un, pirms laivas un SUP dēļi nolikti ziemas guļā, vēl ir iespēja doties tuvākos un tālākos piedzīvojumos. Konkrētāku informāciju meklējiet Supadventures.lv, Ozo laivas un Buļļu laivas mājas lapās un sociālo tīklu kontos.

Bet nu tiem, kas nekur prom no galvaspilsētas doties negrasās, silti iesakām sestdien kopā visai ģimenei apmeklēt Veselīga dzīves veida dienu Lucavsalā. Visas dienas garumā būs pieejams plašs aktivitāšu spektrs gan tiem, kuri vēlas kārtīgi izskrieties un izlēkāties sporta spēlēs, gan tiem, kuriem interesē iespēja gūt informāciju un izglītoties. Sīkāka informācija – Veseligsridzinieks.lv .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20155215sec.