Meklējot Šūbertu: aicina uz diviem skaistiem koncertiem Cēsīs un Daugavpilī

Atzīmējot jaunā skaņu ieraksta “In Schubert’s company” iznākšanu, pasaulslavenais altists Maksims Risanovs un kamerorķestris Sinfonietta Rīga gada nogalē sniegs divus ekskluzīvus koncertus Latvijā: 7. decembrī Daugavpils Vienības nama koncertzālē un 9. decembrī Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, aicinot klausītājus novērtēt agrīnā romantisma liriskā ģēnija Franča Šūberta daiļradi.

Raksturojot mūzikas izdevniecībā Onyx šovasar iznākušo dubulttvartu, ietekmīgais britu klasiskās mūzikas mēnešraksts The Gramaphone raksta:

“Ekspresīvs un veikls, meistarīgs melodiskajās līnijās un dinamikā, Risanovs ir kā alta vijoles princis citu altistu vidū, un šis neapšaubāmi ir viens no viņa labākajiem ierakstiem”.

Apjomīgajā dubulttvartā iekļauti Franča Šūberta smeldzīgas melodikas piesātinātie opusi: Polonēze Sibemolmažorā, divas sonātes altam un klavierēm, Dobrinkas Tabakovas aranžija solo dziesmai “Leijerkastnieks” no cikla “Ziemas ceļš” un mocartiski rotaļīgā 5. simfonija Sibemolmažorā. Tvartā iekļautas arī mūsdienu komponistu: Sergeja Ahunova, Leonīda Desjatņikova un Dobrinkas Tabakovas oriģinākompozīcijas, kas veltītas unikālā Vīnes dziesminieka talanta piemiņai. Abos koncertos Latvijā tiks atskaņota daļa no tvartā iekļautajiem skaņdarbiem, kā arī Šūberta smeldzīgi liriskā “Nepabeigtā simfonija”.

Rīgas ieraksta laikā Maksims Risanovs intervijā Latvijas Radio programmai “Klasika” Šūberta mūzikas fenomenu komentē ar vārdiem:

“Šūbertā ir dziļums un arī vienkāršība, tomēr šī vienkāršība ir tik daudzslāņaina. Varbūt esmu sasniedzis tādu vecumu vai tādu brīdi savā radošajā mūžā, kad esmu sācis šos slāņus sadzirdēt. Šūberta mūzika ir personiska un ļoti grūti atskaņojama, jo tajā nav konfliktu. Un man tas ļoti patīk. Viņš ir melodiju ģēnijs apvienojumā ar patiesi oriģinālām harmonijām.”

Ieraksts tapis 2016. gada jūnijā un septembrī Rīgas Reformātu baznīcā. Ieraksta skaņu režisors Normunds Šnē.

Tvarta prezentācijas ietvaros – 7. decembrī Daugavpils Vienības nama koncertzālē un 9. decembrī Vidzemes koncertzālē “Cēsis” Šūberta daiļrades un Maksim Risanova talanta cienītājiem tiek sniegta iespēja ne vien iegādāties jauno dubulttvartu, bet arī tikties ar programmas solistu neformālākā gaisotnē un iegūt autogrāfu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19475484sec.