Jānis Strapcāns ar pārsteidzošiem stāstiem atgriežas televīzijā

Mūziķis, kordiriģents un viens no fonda “Viegli” dalībniekiem - Jānis Strapcāns - atgriežas televīzijā, lai kopā ar skatītāju izzinātu, kā latvieši iedzīvojušies dažādās pasaules malās un ar ko nodarbojas cittautieši, kuri pārcēlušies uz dzīvi Latvijā. Jaunais TV projekts “Latvietis. Paralēlās pasaules” jau no šīs nedēļas būs skatāms LTV1. Astoņos pusstundu garos raidījumos Jānis apceļos Latviju un pasauli, paviesosies pie latviešiem Somijā, Igaunijā, Japānā, Lielbritānijā, ASV, Norvēģijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Kubā, kā arī pie šo zemju pārstāvjiem Latvijā.

Projekta “Latvietis. Paralēlās pasaules” mērķis ir veicināt izpratni par mūsu valsts sociālajiem procesiem pasaules kontekstā, mudinot cilvēkus aizdomāties par to, ka mainoties pasaulei, mainās arī Latvija, bet mūsu mīlestība pret to paliek un vairojas.

Latvijas iedzīvotājus mulsina tautiešu aizbraukšana no mūsu valsts un cittautiešu iebraukšana tajā. Projekta veidotāji vēlas noskaidrot, vai šīm bažām ir pamats un vai esošā divvirziena apmaiņas situācija var nest kādu labumu mūsu sabiedrības attīstībai, kā arī rosināt līdzpilsoņus aizdomāties par to, ka mūsu zemes vārds godam izskan pasaulē ne tikai, pateicoties talantīgo, darbīgo un veiksmīgo latviešu panākumiem ārvalstīs, bet arī pateicoties uzņēmīgu ārzemnieku veiksmīgai darbībai Latvijā.

Jānis Strapcāns var tikt uzskatīts par dzīvu projekta idejas iemiesojumu. Dzimis Tērvetē, mācījies Rīgā, tagad, sirdsbalss aicināts, apmeties uz dzīvi Igaunijā. Bet saites ar Latviju nesarauj, gluži pretēji, stiprina tās, vadot kori un organizējot pasākumus Latvijā. “Runājot līdzībās, mēs katrs dzīvojam savā burbulī. Priekšstatu, uztveres, attieksmju burbulī.  Pasaulē, kur cilvēka uzmanība un iedziļināšanās fokuss nomainās līdz ar nākamajām jaunajām ziņām medijos un sociālajos tīklos, ir ļoti viegli iestrēgt ziņu virsrakstu līmenī. Tādēļ šī projekta ietvaros vēlējos iepazīt personiskāk un daudz tuvāk savus tautiešus, kuri izceļojuši no Latvijas. Dokumentēt viņu ikdienu ārzemēs un pretnostatīt cittautiešu ikdienu Latvijā.

Raidījums nebūt nav domāts, kā svaru kausi, kuros tiktu izsvērts, kas un kur ir labāk vai sliktāk. Drīzāk caur šiem personiskajiem stāstiem atklājam, cik ļoti šīs paralēlās pasaules ir savstarpēji mijiedarbīgas un līdzīgas. Ka mūsdienu migrācijas procesi ir gan likumsakarīgi, gan absolūti iracionāli. Mana personīgā cerība būtu, ka skatītājiem, iepazīstoties ar šiem fantastiskajiem latviešiem ārzemēs un patiesi apbrīnojamiem cittautiešiem Latvijā, tās priekšstatu, stereotipu, aizdomu vai baiļu burbuļu sienas kļūtu vismaz caurspīdīgākas vai pat izzustu pavisam. Iedziļināšanās, pieņemšana, atturēšanās no paviršiem spriedumiem un nosodījuma varētu būt tās durvis, kas savieno mūsu paralēlās pasaules.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18496513sec.