Pielaiko deju bezmaksas meistarklasēs Starptautiskajā Dejas dienā 2018!

Rezonējot ar mūsdienu straujo ritmu, Dejas diena šogad dzied slavas dziesmas savam īslaicīgajam raksturam. Kā ik gadu Dejas diena sakoncentrē enerģiju, notiek salīdzinoši pēkšņi un nodziest līdz kādai nākamajai izlādei.

Dejas diena Latvijā norisināsies jau divpadsmito gadu, aicinot ikvienu pamēģināt deju.  Šogad Dejas dienas pasākumi norisināsies no 23. līdz 29. aprīlim. Visi pasākumi ir bez maksas, tie paredzēti ikvienam, kurš vēlas pieredzēt deju, noteikti – arī tiem, kuri nekad nav dejojuši.

Dejas dienas 2018 pasākumu virkne iesāksies piektdien, 27. aprīlī plkst. 17.00 Esplanādē, kur kopā ar Rūdolfu Kugrēnu runāsim par deju un vērosim laikmetīgās dejas etīdes. Mēģināsim visi kopīgi atcerēties, cik noderīgi ir kustēties pašiem, cik iedvesmojoši ir vērot deju darbībā un cik veselīgi ir sevi neuztvert pārāk nopietni.

Sestdien, 28. aprīlī no plkst. 11:00 līdz 15.00 norisināsies bezmaksas radošā darbnīca deju skolā „Dzirnas”. Radošā darbnīca aptver plašu vecuma grupu (16 - 60g.). Un jebkurš dejotgribētājs, iepriekš piesakoties info@dejasdiena.lv, uz vienu dienu kļūs par dejas mākslinieku. Darbnīcā pieredzēto un apgūto horeogrāfa pavadībā darbnīcas dalībnieki izdejos Rīgas pilsētvidē.

Visas svētdienas garumā, 29. aprīlī norisināsies 21 bezmaksas deju meistarklase 7 deju zālēs Rīgā laika posmā no plkst. 11:00 līdz 16:30 Latvijas vadošo laikmetīgās dejas horeogrāfu vadībā. Kā pieredzējušiem, tā arī mazliet ieinteresētiem - visiem ir iespēja izmēģināt dažādus laikmetīgās dejas veidus, kontaktimprovizāciju, tāpat arī brazīļu dejas - cīņas mākslu Capoeira. Ja esi vēlējies džezu, ne tikai klausīties, bet arī dejot, apmeklē kādu no trīs dažāda veida džeza bezmaksas dejas klasēm. Dejas dienas meistarklasēs tiek gaidīti ne tikai bērni un jaunieši, bet arī pieaugušie. Tāpat būs dejas klase mammām ar bērniem horeogrāfes un dejotājas - A.Novikovas vadībā. Un R.Pūce pasniegs dejas klasi mātēm, iedvesmojoties no nupat tapušās dejas izrādes „Divotne”. Dejas dienas meistarklasēm iepriekš nav jāpiesakās.

Dejas dienas 2017 notikumu laikā, no 23. līdz 28. aprīlim, norisināsies aktivitāte – ”Pastaiga ar mākslinieku’’. Tā būs iespēja satikt kādu no Latvijas dejas māksliniekiem personiskai sarunai, ļaujoties mākslinieka piedāvātajam pastaigas maršrutam un noteikumiem.  

Plašāk ar Dejas dienas aktivitātēm , norises vietām un precīzu laika plānu var iepazīties www.dejasdiena.lv

Oficiālajā Starptautiskās dejas dienas datumā – 29. aprīlī, svētdienas vakarā plkst. 18:00 Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā “Zirgu pasts” apmeklētājiem būs iespēja vērot divas laikmetīgās dejas viesizrādes Francijas profesionālās izglītības laikmetīgās dejas programmas organizācijas ‘’Coline’’13 dejotāju un latviešu horeogrāfu, dejotāju – L. Kušķes , I. B. Vilkaušas, N. M. Goba un K. Simanovas izpildījumā.

Dejas dienas norišu noslēgumā 29. aprīļa vakarā, pl.19.30 Kaņepes kultūras centrā norisināsies tikšanās ar Spēlmaņu nakts 2017.g. laureāti (kategorijā - gada sasniegums laikmetīgajā dejā) dejotāju un horeogrāfi – Agnesi Bordjukovu, kā arī video formātā ikvienam apmeklētājam būs skatāma godalgotā A.Bordjukovas izrāde „Bērnības sapnis”.

Arī ārpus Rīgas tiek svinēta Dejas diena - 29. aprīlī biedrība „Cita Abra” Cīravā norisināsies bezmaksas dejas meistarklase un būs iespēja redzēt laikmetīgās dejas izrādi bērniem un pieaugušajiem ‘’Eksperiments ar apskāvienu’’ (Hor. A.Putniņa, K.Albuže un M.Opelts).

Kā ikgadēja tradīcija Latvijā Dejas diena aizsākās 2006. gadā, kad horeogrāfe Olga Žitluhina ierosināja rīkot svinības par godu UNESCO atzītajai Starptautiskajai Dejas dienai, kuru pasaulē atzīmē 29. aprīlī.  

Visi Dejas dienas pasākumi un meistarklases paredzētas ikvienam, kurš vēlas pieredzēt deju. Un pavisam noteikti arī tiem, kuri to nekad nav darījuši, vēršot uzmanību uz deju gan mākslas formu, gan arī kā uz veselīga un harmoniska dzīvesveida izpausmi.

____________________________________________________________

DEJAS DIENU 2018 ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes atbalstu rīko biedrība Horeogrāfu asociācija.

Sadarbības partneri: Latvijas Kultūras koledža; deju studija Ritms; dejas un personības kultūras centrs I-DEJAS MĀJA; Serveris.lv., interneta žurnāls „Journal.Dance.lv”, žurnāls „IEVA” un žurnāls „IR”.

Plašāk par DEJAS DIENAS 2018 notikumiem www.dejasdiena.lv  un FB/Dejasdiena.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34086299sec.