AHHAA viesosies piecās Latvijas pilsētās

Zinātnes centrs AHHAA sāk savu ceļojumu pa Latviju. Tūre “Zinātne uz riteņiem” no 24. aprīļa līdz 4.maijam ar dažādiem eksponātiem, eksperimentiem un darbnīcām pieturēs Jelgavā, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā un izklaides parkā “Avārijas Brigāde”.

“Zinātne uz riteņiem” Latvijā viesojas jau septīto reizi ar mērķi aizraujošā un rotaļīgā veidā apmeklētājus iepazīstināt ar zinātni. Būs iespēja aplūkot 10 eksponātus, piedalīties piecu veidu darbnīcas un redzēt divus dažādus zinātnes teātrus, kā arī satriecošo saules teleskopu.

“Katrs varēs atrast sev ko interesantu,” ar prieku stāsta tūres organizatore Saile Mägi. “Ja jums patīk klausīties mūziku - ielūdzu Jūs redzēt zinātnes teātri par akustiku. Ja interesējaties, kā strādā cilvēka ķermenis - nāc un izpēti īstu sirdi! Esi zinātkārs un vēlies izzināt elektrību? Tad tev noteikti ir jāredz mūsu līdzpaņemtās kāpnes!”

Tāpat tūre “Zinātne uz riteņiem” zinātkāros draugus iepazīstinās ar jaunumiem AHHAA centra ēkā. Šī gada tūre ir veltīta jūras briesmoņiem. “Tajā pašā laikā, kad mēs viesosimies tūrē Latvijā, Zinātnes centru AHHAA, Tartū piepildīs jauni un milzīgi jūras briesmoņi,” dalās Mägi. “Diemžēl nevaram tos paņemt kopā ar mums, jo tad nekam citam nepietiktu vietas. Bet jums būs iespēja izpētīt citas lietas un uzzināt - kas ir “briesmoņi”, kuri ir peldējuši jūrā pirms miljoniem gadu.”

AHHAA tūre “Zinātne uz riteņiem” 24.aprīlī piestās Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā, Jelgavā, 28.aprīlī - Rēzeknes pilsētas Kultūras namā, 29.aprīlī - Daugavpils novada Kultūras centrā “Vārpa”, 1.maijā - koncertzālē “Valmiera” un 4.maijā - izklaides parkā “Avārijas Brigāde”, Lēdmanē. Viena no pieturām paredzēta arī Šauļos, Lietuvā.

“Zinātne uz riteņiem” programma ir bezmaksas ikvienam interesentam. Detalizētāku informāciju par pasākumu meklējiet Zinātnes centra AHHAA mājaslapā www.ahhaa.ee/lv. Aktivitātes tiks nodrošinātas latviešu, krievu un angļu valodā (tas ir atkarīgs no AHHAA darbinieka, kas vadīs konkrēto aktivitāti).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18273401sec.