Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Klāt novembra patriotiskākie notikumi, kas liek aizdomāties par brīvības cenu un novērtēt mūsdienu privilēģijas – dzīvot brīvā valstī, svinēt savus svētkus un doties pasaules iepazīšanas ceļojumos bez šķēršļiem un aizspriedumiem. Šajā nedēļas nogalē visā Latvijā spoži mirdzēs sveču liesmas un degs kvēlas lāpugunis. Un tepat arī Martiņdiena - viduspunkts starp rudens saulgriežiem Miķeļiem un ziemas saulgriežiem Ziemassvētkiem. Lai arī grūti saskatīt, gaisma ir tepat, mums līdzās! Un – lai to radītu, mums jāsēj gaisma pašiem sevīs. Vairo to, apmeklējot kādu no Travelnews.lv ieteiktajiem pasākumiem.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. 100 mazi draiskuļi tiksies Ķīpsalā

2018. gada 10. un 11. novembrī, izstādē "ZooExpo 2018" varēs priecāties par 100 maziem draiskiem seskiem, kas piedalīsies sesku skaistuma čempionātā "Teeth'n'Tails 2018" Ķīpsalā. "Tik daudz blēņdaru Ķīpsalā jūs nebūsiet redzējuši! Kustīgajiem zvēriņiem ļoti patīk ložņāt, rakt un ielīst visur, kur vien tik var! Seska neizsīkstošā enerģija un rotaļas ir liela prieka deva, kas spēj sajūsmināt ikvienu. Taču viņi mēdz čiept arī visādus sīkumus un noglabāt tos slēptuvē. Tādēļ seski ātri vien pieradina pie kārtības mājās," smejot atzīst kluba "Seskumīlis" prezidente Sarmīte Luste, kurai mājās mīt 10 šādi draiskuļi, un daži no tiem piedalīsies arī sesku skaistuma čempionātā Ķīpsalā. Uz skaistuma čempionātu, kas notiks "ZooExpo 2018" pirmajā dienā, 10. novembrī, pošas seski ne tikai no visām trim Baltijas valstīm, bet arī Somijas un Zviedrijas. Atšķirībā no suņiem un kaķiem, seski ir un paliek seski – tiem nav vairākas šķirnes. Taču to lepnums – kažociņš – selekcijas rezultātā ir izveidots dažādās krāsās, sākot no izplatītākās sabuļa,  dažādu nokrāsu brūnās, līdz pat baltai, melnai krāsai un dažādiem eksotiskiem krāsojumiem. Tādēļ kažociņš būs viens no būtiskākajiem vērtēšanas kritērijiem čempionātā, nosakot uzvarētājus. Kuri tie būs? Uzzināsi jau dienas noslēgumā – ap plkst. 17.00. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

2. Daugavpilī notiks Lāčplēša dienai veltīti pasākumi

2018. gada 8. - 9. un 11. novembrī  Daugavpilī notiks Lāčplēša dienai veltīti pasākumi. 8. un 9. novembrī, no plkst. 10.00 līdz 17.00, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (Rīgas ielā 8) notiks sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcija. Godinot kritušos karavīrus, 9. novembrī, karavīru Brāļu kapos un piemiņas vietās Daugavpilī tiks nolikti ziedi, kā arī aizdegtas svecītes. Plkst. 12.00  notiks piemiņas brīdis Latvijas armijas  karavīru Brāļu kapos  (Luterāņu kapos). 9. novembrī, plkst. 14.00, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā (Rīgas ielā 8) notiks Valsts robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumi. Ieeja pasākumā visiem interesentiem būs bez maksas. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

3. Latvijas karoga šūpulī Cēsis sagatavota bagātīga svētku programma

Latvijas karoga šūpulis Cēsis gaidāmajos Valsts svētkos cēsniekiem un pilsētas viesiem piedāvās tradicionāli bagātīgu pasākumu programmu vairāk nekā nedēļas garumā no Lāčplēša dienas līdz pat 19. novembrim. Šajā laikā norisinās arī akcija "Cimdotā Latvija", kurā piedalās Cēsis. Lai labāk izprastu latviešu rakstaino cimdu nozīmi latviešu tautas kultūrā, aicinām ikvienu piedalīties akcijā "Cimdotā Latvija", apmeklējot cimdu adīšanas meistarklases Cēsīs, kurās ne tikai uzzināsiet par cimdu rašanās vēsturi, to nozīmi, pielietojumu un rakstiem, bet arī varēsiet iemēģināt roku savu dūraiņu adīšanā. Aicinām kopt šo tradīciju un vilkt rakstainos dūraiņus apmeklējot brīvdabas pasākumus. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4. Talsos norisināsies Lāčplēša dienas gājiens «Gaismas ceļš»

2018. gada 11. novembrī,  plkst. 17.00 Talsos notiks Lāčplēša dienai veltīts gājiens "Gaismas ceļš". Ikviens tiek aicināts ar sveces vai lāpas liesmiņu piedalīties varoņu atceres pasākumā pie pieminekļa "Koklētājs", lai ar lepnumu pieminētu un godinātu vēstures notikumus, kad Latvijas armija spēja izcīnīt savu valsti. Plkst. 16.45 ikviens aicināts pulcēties pie Talsu sporta nama, lai stātos gājienam. Plkst. 17.00 gājiena sākums. Gājiena maršruts: no laukuma pie Talsu sporta nama, Kareivju ielā 12, līdz krustojumam ar K. Valdemāra ielu; K. Valdemāra iela no krustojuma ar Kareivju ielu līdz krustojumam ar Lielo ielu; Lielā iela no krustojuma ar K. Valdemāra (Raiņa, Brīvības) ielu līdz Pilsētas laukumam; Pilsētas laukums, Fabrikas iela no krustojuma ar Pilsētas laukumu līdz piemineklim "Koklētājs". Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5. Lāčplēša dienu Rīgā atzīmēs ar piemiņas un kultūras pasākumiem

Lāčplēša dienu Rīgā atzīmēs ar vairākiem piemiņas pasākumiem – Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa, lāpu gājienu, ziedu nolikšanas ceremoniju Rīgas Brāļu kapos un pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa, kā arī ar piemiņas brīdi pie pieminekļa Rīgas 6. kājnieku pulka kareivjiem Sudrabkalniņā. Līdztekus tam notiks vairāki koncerti kultūras centros un koncertzālēs. Tieši pusnaktī no 10. uz 11. novembri VEF Kultūras pilī sāksies grupas "Skyforger" nakts koncerts ar video un gaismu instalācijām, bet Lāčplēša dienas piemiņas paskumi sāksies no rīta plkst. 9.00 ar ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā. Pēc tam dienas laikā Brīvības laukumā notiks Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde, kā arī ziedu nolikšanas ceremonija pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa. Jau tradicionāli atceres pasākums Rīgas atbrīvotājiem notiks arī Sudrabkalniņā, kur līdz ar amatpersonām piedalīsies Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji, bet par muzikālo noformējumu gādās Nacionālo bruņoto spēku Zemessardzes orķestris un jauktais koris "Aura". Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6. Rēzeknē veidos gaismas starus pie pieminekļa «Latgales kongresam 100»

2018. gada 11. novembrī Rēzeknē iedzīvotāji, pieminot Latvijas brīvības cīnītājus, veidos gaismas starus pie pieminekļa "Latgales kongresam 100", dosies lāpu gājienā un iedegsim svecītes Miera ielas kapos. Sagaidot Lāčplēša dienu, 8. novembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) notiks gan sarkanbaltsarkano lentīšu locīšana, gan izglītojošas aktivitātes sadarbībā ar LR Zemessardzi un Jaunsardzi. 9. novembrī plkst. 18.00. Latgales vēstniecībā GORS (Pils ielā 4, Rēzeknē) visi aicināti uz dokumentālās filmas "Lustrum" demonstrāciju un tikšanos ar filmas radošo komandu. Savukārt, 10. novembrī plkst. 11.00 iespēja piedalīties lāpu izgatavošanas meistardarbnīcā "Ar ģimeni iededz brīvību". Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

7. Brīvdabas muzejs aicina uz Mārtiņdienas svinībām

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs 2018. gada 11. novembrī no 12.00 līdz 16.00 aicina uz bagātīgajām Mārtiņa dienas svinībām. Svētku viesi arī šogad tiek aicināti uz tradicionālo Mārtiņa dienas maskošanos un dančiem kopā ar folkloras kopām, gatavošanos ziemai ar radošām darbnīcām, veiklības pārbaudi gailīšu makarēšanā un umurkumura pievarēšanā kā arī, protams, Mārtiņdienas gardumu baudīšanu. Latviešu kalendārā Mārtiņa diena iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu, kā arī noslēgumu labības kulšanai un gatavošanos aukstākajam gadalaikam, ko jau izsenis atzīmē dziedot, dejojot, mielojoties ar bagātīgu cienastu un maskošanos. Arī Brīvdabas muzejā Mārtiņdienas viesi varēs piedalīties maskošanās atrakcijās un doties skanīgā masku gājienā, ko pavadīs danči, dziesmas un rotaļas ar folkloras kopām "Zvīgzna" un "Rija". Rokdarbu mīļi novērtēs iespēju piedalīties salmu gailīšu veidošanas darbnīcā un viesoties pie kalēja smēdē, kā arī iemēģināt roku vaska sveču liešanā kopā ar Daugmales Jāni. Kad dziesmas izdziedātas, azartiskākie Mārtiņbērni varēs rāpties pēc rudenīgām balvām umurkumura stabā un vizināties zirdziņa mugurā. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95649409sec.