Dabas aizsardzības pārvalde aicina uz talku Kaņiera ezera piekrastē

Dabas aizsardzības pārvalde 2019. gada 16. martā, plkst. 11.00 aicina interesentus piedalīties dabas talkā Ķemeru Nacionālajā parkā (ĶNP). Tajā iniciatīvas "Daru labu dabai" ietvaros kopīgiem spēkiem no kokiem un krūmiem plānots atbrīvot Kaņiera ezera piekrastē esošo kadiķu audzi, kā arī iejusties namdaru lomā, palīdzot parka darbiniekiem savest kārtībā tūristu iemīļoto Kaņiera niedrāja (pontonu) laipu, kas pērnā gada novembrī cieta no vandālisma.

Piesakoties talkai, jārēķinās ar aktīvu darbošanos 2–3 stundu garumā. Jāģērbjas laika apstākļiem atbilstoši, ļoti vēlami gumijas zābaki, bet tiem, kas plāno darboties pie laipas atjaunošanas būtu vēlami garie "makšķernieku" gumijas zābaki. Ja ir iespējas, darbā lieti noderēs un līdzi var paņemt arī rokas instrumentus, zāģus (var būt arī motorzāģi, ja ir atbilstoša kvalifikācija darbam ar šādiem instrumentiem), āmurus un uzgriežņu atslēgu komplektus.

Pēc labā darba paredzēta kopīga zupas baudīšana un tējas dzeršana. Pulcēšanās pasākumam – pie Riekstu pussalas putnu torņa auto stāvlaukuma. Sīkāka informācija šeit. Dalība talkā ir bezmaksas, taču obligāta pieteikšanās. Pieteikties, uzdot papildu jautājumus var, sazinoties pa tālruni 29143115 vai rakstot e-pastu arturs.jansons@daba.gov.lv.

Pateicoties kaļķainajiem augšanas apstākļiem un regulārai zālāju apsaimniekošanai, daudzviet Kaņiera ezera piekrastē un uz tā salām izveidojušās kadiķu audzes. Mūsdienās ĶNP var lepoties ar vienām no lielākajām šī aizsargājamā biotopa "kadiķu audzes zālājos un virsājos" platībām Latvijā. Kadiķis ir izturīgs un pieticīgs augs, kas labi pacieš salu, taču dažā ziņā tas ir visai prasīgs – tam nepieciešama atklāta, saulaina vieta. Līdz ar to, lai šo kādreiz tik pierasto Latvijas ainavas elementu pasargātu no iznīcības, regulāri nepieciešams veikt apauguma novākšanas darbus kadiķu audzēs.

Kaņiera ezers ir viena no sešām Latvijas īpaši aizsargājamajām dabas teritorijām, kas novērtēta kā starptautiski nozīmīga mitrāju teritorijas jeb Ramsāres vieta. Ramsāres konvencija paredz starptautiski nozīmīgu mitrzemju, īpaši kā ūdensputnu dzīves vides saglabāšanu. Kaņiera ezerā ir konstatētas vairāk nekā 200 putnu sugas. Migrācijas laikā ezerā var vienlaicīgi atrasties vairāk nekā 10 000 ūdensputnu.

Talka tiks organizēta iniciatīvā "Daru labu dabai", ko īsteno Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Pasaules Dabas fondu. Iniciatīva aicina iesaistīties dabas saglabāšanas darbos  īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās visā Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.24047399sec.