Ķekavā jau pavisam drīz sāksies aktīvā tūrisma sezona

Meteorologi marta nogalē laikapstākļus sola mainīgus, tomēr Ķekavā pilnā sparā rit gatavošanās aktīvajai tūrisma sezonai un jau aprīlī tiks organizēti trīs laivu braucieni pa Misu.

Jau kļuvis par tradīciju, ka kopā ar laivu operatoru "Jeņču laivas" aprīlī tiek organizēti vairāki burvīgi laivu braucieni. Tajos iespējams lieliskā kompānijā ne tikai paelpot svaigu gaisu un papriecāties par skaistiem skatiem uz upes agrā pavasarī, bet arī mazliet izvingrināt muskuļus un reizē dot savu artavu dabas sakopšanā. Jo parasti šajos braucienos kaut nedaudz tiek sakopta arī upe, sazāģējot tajā dažu labu iekritušo koku un savācot plastmasas pudeles un citu draņķību, ar kuru garajā rudens un ziemas sezonā upe piesārņota.

Šopavasar Ķekavas Tūrisma Koordinācijas centrs sadarbībā ar "Jeņču laivām", Baldones novada Tūrisma informācijas punktu un Olaines novada pašvaldību rīko trīs laivu braucienus, un tajos visos tiks laivots pa jauko upi Misu.  

Pirmais brauciens: Misa I - 2019. gada 6. aprīlī pa maršrutu: viesu nams "Satekas" - A7 šoseja (posma garums aptuveni 20 km).  Otrais brauciens: Misa II -  13. aprīlī   pa maršrutu: A7 pie Dzērumiem - Dabas zirgi (posma garums aptuveni 13 km). Trešais brauciens:  Misa III - 20. aprīlī pa maršrutu Plakanciema tilts - Dalbes tilts (posma garums aptuveni  19 km).

•    Pulcēšanās vieta - pie Ķekavas novada TKC, Rīgas ielā 26, Ķekavā, 6. aprīlī un 20. aprīlī  plkst. 9, bet 13. aprīlī  - plkst. 10.

•    Visos braucienos ap pusdienas laiku paredzēta vismaz viena izkāpšana un neliela pauze ar līdzpaņemtajām maizītēm un tēju vai kafiju, bet noslēgumā cienās ar siltu zupu.   

Braucienos var piedalīties arī ar savām laivām. Vēlams saģērbties silti un vilkt mugurā ūdensnecaurlaidīgas drēbes, jo aprīlis ir gana niķīgs mēnesis, un izbrauciena diena tikpat labi var būt gan silta, gan arī vēsa un lietaina vai pat sniegaina. Taču, ja būsiet paņēmuši līdzi kādu siltāku džemperi un noteikti - arī lieku drēbju kārtu un cimdu pāri, kā arī kājās uzvilkuši gumijas zābakus, pat visnejaukākie laikapstākļi jums nekaitēs. Noteikti paņemiet līdzi dzeramo ūdeni, tēju vai kafiju termosā,  maizītes un kādu našķi, jo enerģijai tas noderēs. Vēl var rasties jautājums par to, ko darīt ar lieko drēbju kārtu un citām mantām, kurām nav ieteicams samirkt. Laivu operators nodrošina ne vien laivu, bet arī airus, peldvesti un ūdensnecaurlaidīgu maisu, kurā droši var uzglabāt visas mantas. Bez mobilā telefona droši vien neiztikt, jo gan jau gribēsiet iemūžināt sevi kādā bildē un ielikt tās FB, taču bankas karti, planšeti utml. lietas vēlams atstāt mājās.

Pieteikšanās laivu braucieniem. Pieteikumi jāsūta uz epastu turisms@kekava.lv, tajā norādot laivas veidu (vietu skaitu), dalībnieku vārdu un uzvārdu, bērnu vecumu un kontakttālruni. Plašāka informācija par laivu veidiem un cenām pa tālruni 27017333.

Kāpēc ieteicams braukt ar laivu? Pirmkārt - tā ir iespēja pabūt svaigā gaisā, dabas tuvumā. Upe - tas ir kaut kas īpašs, kā jau to zinām no klasikas "Trīs vīri laivā". Otrkārt - tā ir iespēja izkustēties, turklāt braukt ar kanoe nav  fiziski smaga nodarbe; it īpaši, ja esat laivā vairāk nekā viens. Treškārt - airēt ar kanoe airiem nepavisam nav sarežģīti. Pieredze rāda, ka to ātri iemācās pat bērni. Ceturtkārt - izbrauciens ar laivu ir lielisks pasākums ģimenei, kas iepriecina pat visdrūmākos skeptiķus un saliedē tos, kuri mēdz pastrīdēties.

Baidāties, ka laiva var apgāzties? Turklāt vēl neprotat peldēt? Ja ievērosiet visus braukšanas noteikumus (ar kuriem jūs iepazīstinās pirms brauciena instruktāžā),  ar kanoe apgāzties nav nemaz tik vienkārši. Ja nu vienīgi nesadomāsiet laivā celties kājās vai tīšuprāt žvangāties. Bet, ja notiktu visvisnepatīkamākais un jūsu peldlīdzeklis tiešām apgāztos, peldveste, bez kuras jums laivā neviens neļaus iekāpt, jūs noteikti noturēs virs ūdens.

Aprīlī sāksies gadatirgu sezona, bet maijā -  velofotoorientēšanās seriāls  

Taču laivu braucieni - tas nepavisam nav viss, ko šopavasar piedāvā Ķekavas Tūrisma koordinācijas centrs. 11. maijā velobraukšanas cienītājus gaidīs uz velofotoorientēšanās seriāla "Apceļo kaimiņus 2019!" pirmo posmu, un tas notiks Ķekavas novadā. Seriālu rīko kopā ar kaimiņu novadiem: 9. jūnijā tas turpināsies Ikšķiles novadā,  6. jūlijā - Ogres novadā, 20. jūlijā Ropažu novadā,3. augustā - Baldones novadā, 17. augustā - Stopiņu novadā,  7. septembrī - Salaspils novadā un 21. septembrī beigsies Mārupes novadā. Kas jādara, lai piedalītos? Jāveido komanda no 2 līdz 5 cilvēkiem (noteikti jāiesaista bērni!). Vecuma ierobežojums nepastāv. Tad izvēlies, kurā posmā gribi piedalīties, jo to var darīt jebkurā posmā. Var piedalīties arī vairākos vai pat visos. No 15. aprīļa var sākt pieteikšanos vietnē www.daugava.travel. Līdz startam sagatavo savu un bērnu velosipēdus darba kārtībā, sameklē veloķiveri (drošība pirmajā vietā), uzlādē fotoaparātu vai mobilo telefonu. Piedalies un iepazīsti novadu krāšņākos dabas skatus, apmeklē aktīvās atpūtas un kultūrvēsturiskos objektus! Aktīvi  atpūties un pavadi laiku brīnišķīgā kompānijā! Būs arī lielas un mazas balvas katra posma dalībniekiem un uzvarētājiem.

Savukārt ar pirmo šīgada tirdziņu Ķekavā 21. aprīlī (pie Doles Tautas nama) atklās arī gadatirgus sezonu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Grand Palace Hotel
,


1st-studio.com
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.05190611sec.