Ceļotāju dienā Ķemeru Nacionālajā parkā – aizraujošas aktīvās atpūtas iespējas mitrājos

Popularizējot Ķemeru Nacionālā parka (ĶNP) dabas bagātības un tūrisma iespējas, svētdien, 5. maijā, Dabas aizsardzības pārvalde (Pārvalde) interesentus ielūdz uz Ceļotāju dienu nacionālā parka teritorijā. Šogad interesentiem sarūpēta īpaša programma, aicinot tuvāk iepazīt Ķemeru mitrājus, taču neizpaliks arī aizraujošas kultūras mantojuma izziņas iespējas.

 

Dažādas aktivitātes norisināsies piekrastē, Ķemeru kūrortā, purvā un attālākās nacionālā parka vietās – Slampes, Džūkstes un Smārdes pagastu teritorijā. Interesentiem sarūpēti gan tradicionāli pārgājieni, gan arī virkne jaunumu. Piemēram, tāpat kā pērn, arī šogad notiks pārgājiens pa vienu no Baltijas garākā kājāmgājēju maršruta “Jūrtaka” posmiem no Ragaciema līdz Jaunķemeriem, kas pagājušajā gadā pulcēja vairāk nekā 100 interesentu.

 

Pirmo reizi Ceļotāju dienā būs iespēja doties neparastos laivu braucienos pa Lielā Ķemeru tīreļa karjeriem kopā ar uzņēmumu “Ozolaivas”, iepazīt Slokas ezeru uz SUP dēļa kopā ar SUP “Rudzīši”, kā arī doties vēsturnieka Māra Ribicka vadītā velobraucienā, kas veltīts latviešu strēlnieku un militārās vēstures liecību iepazīšanai. Būs padomāts arī par tiem, kuri Ķemeru Nacionālajā parkā izvēlēsies ierasties dabai draudzīgā veidā – ar vilcienu vai citu sabiedrisko transportu. Būs pieejamas trīs aizraujošas ekskursijas ar autobusu, sniedzot iespēju apmeklēt dažādas Ceļotāju dienas norišu vietas.

 

Dabas izglītības centra “Meža māja” apkārtnē ar Jūrmalas domes atbalstu arī šogad notiks pasākums “Lielais pikniks Ķemeros”. Īpaša uzmanība tiks pievērsta topošajam Ķemeru daudzfunkcionālajam dabas izglītības centram, ko plānots atvērt 2022. gadā. Kopā ar Latvijas Universitātes ekspertiem, iesaistoties praktiskos un aizraujošos augsnes un ūdeņu pētījumos, būs iespēja izmēģināt interaktīvas mācīšanas metodes, kas tiks izmantotas jaunajā centrā.

 

“Meža mājā” būs arī īpaši āra uzdevumi un citas aktivitātes. Ikviens varēs piedalīties radošajās darbnīcās, dažādās dabas izziņas spēlēs, ekskursijās un orientēšanās uzdevumos. Interesentiem tiks piedāvātas arī vēsturiskas īsfilmas par Ķemeru kūrorta vēsturi. Pie “Meža mājas” savukārt būs iespēja baudīt vairāku Jūrmalas restorānu brīvdabas piedāvājumu.

 

Tradicionāli par īpašu programmu Ceļotāju dienā būs parūpējusies arī atpūtas bāze “Valguma Pasaule”. Šogad apmeklētāji aicināti izbaudīt pavisam jaunu piedāvājumu ar intriģējošu nosaukumu “Pelde mežā”. Par īpašu Ceļotāju dienas cenu šeit varēs iepazīt arī lielu popularitāti ieguvušo mākslas telpu mežā – izcilo dabas ainavu foto mākslinieku Andra Apses (Jaunzēlande) un Andra Eglīša (Latvija) fotogrāfiju izstādi.

 

Šā gada Ceļotāju dienas programmā īpaši jāizceļ arī muzeju piedāvājums. Lapmežciema muzejā varēs iepazīt tikai janvārī atklāto, pilnībā atjaunoto muzeja ekspozīciju, kas apmeklētājus tagad priecē ar vairākām interaktīvām zināšanu ieguves iespējām. Savukārt Džūkstes pasaku muzejs visu dienu īpaši gaidīs vismazākos ceļotājus. Te par Ceļotāju dienas cenu varēs gan iepazīt muzeja ekspozīciju un atjaunoto “Sprīdīša” istabu bērniem, gan pēc senām tradīcijām radošā darbnīcā veidot koka jājamzirdziņus, bet turpat vakarpusē – izvizināties ar īstiem “Skudru staļļa” zirgiem, savukārt vakara noslēgumā – iesaistīties leļļu teātra izrādē “Pasaka par ceļošanu”, kurai sekos kopīga zupas baudīšana un dalīšanās Ceļotāju dienas iespaidos.

 

Plašāka Ceļotāju dienas programma un karte ar norises vietām pieejama Pārvaldes mājaslapā www.daba.gov.lv sadaļā “Aktualitātes – Ķemeru ceļotāju diena”.  Papildu informācija: 26424972. Ekskursijām, kā arī citiem īpašajiem piedāvājumiem aicinām pieteikties savlaicīgi.

 

Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Ķemeru Nacionālā parka reģiona uzņēmējiem un vietējām pašvaldībām.

 

Nākamās ceļotāju dienas plānotas Slīteres Nacionālajā parkā 1. un 2. jūnijā, Rāznas ceļotāju dienas aicina uz Latgali 13. jūlijā, savukārt Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta ceļotāju dienas notiks 24. un 25. augustā. Gaujas Nacionālā parka ceļotāju dienas gaidāmas 14. un 15. septembrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34444785sec.