Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Tas nu ir nepārprotams fakts - beidzot Latvijā ir iestājies pavasaris! Koki sāk lapot, ziedi krāšņi plaukst, meiteņu svārki kļūst īsāki un kungu skatieni - līksmāki! Lai arī saule vēl rotaļīgi kož un mānīgi dāļā pavasara saaukstēšanos, Latvijas malu maliņās norit visdažādākie notikumi. Šī nedēļas nogale solās būt īpaši darbīga - Lielā Talka pulcēs ikvienu pielikt savu roku Latvijas sakopšanā! Un pēc talkas - jādodas pelnītā atpūtā!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Lielus un mazus aicina sakopt Latviju Lielajā Talkā

Lielā Talka notiks 2019. gada 27. aprīlī un tajā aicinās cilvēkus ne tikai vākt atkritumus, bet arī tos vācot šķirot. Tas tiks darīts, lai veicinātu izpratni par plastmasas piesārņojumu, tās kaitīgo ietekmi uz vidi un izpratni par plastmasu kā videi bīstamu atkritumu, kas rada augsnes piesārņojumu un siltuma akumulāciju augsnē un ūdeņos. Iedzīvotāji tiks aicināti talkā šķirot, atdalot plastmasu no citiem atkritumiem. Tāpēc talku vietām tiks piešķirti zilas un baltas krāsas maisi. Zilie tiks paredzēti plastmasai, baltie – citiem atkritumiem. Centīsimies kopīgiem spēkiem skaidrot šo aktivitāti, un paralēli tas palīdzēs saprast, cik dabā ir plastmasas atkritumu un kā rast adekvātāko risinājumu, sadarbojoties ar pašvaldībām un citām institūcijām. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

2. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ar plašu aktivitāšu programmu notiks Latgales diena

2019. gada 27. aprīlī no plkst. 12.00 līdz 19.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ar plašu aktivitāšu programmu notiks Latgales diena. Tā veltīta kultūrvēsturiski bagātajam Latvijas austrumu novadam un tā daudzveidības iepazīšanai, kā arī Latgales kongresa* (1917) gadadienai. Astoņos bibliotēkas stāvos būs iespēja iepazīt Latgales kultūras unikalitāti, tās izpausmes literatūrā, mūzikā, kino, amatniecībā un tautas tradīcijās. Ieeja bez maksas. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

3. Madonā notiks vērienīgs stādu gadatirgus

Stādu tirgus Madonas pilsētas centrālajā laukumā jau ir kļuvis par jauku tradīciju un īstu pamudinājumu uzsākt praktiskus pavasara darbus piemājas dārzos vai laukos. 2019. gada 27. aprīlī no plkst. 8:00 līdz plkst. 14:00 Madonā, Saieta laukumā  notiks ražena tirgošanās. Būs iespēja iegādāties dažnedažādus stādus gan mājas un dārza krāšņumam, gan augļu un dārzeņu audzēšanai. Ja ir stādi, jābūt arī dārza instrumentiem un amatnieku izstrādājumiem. Bet, lai pavasara darbiem pietiktu spēka un enerģijas, tirgus piedāvājumā būs arī apmeklētāju iecienītie lauku labumi no tuvākiem un tālākiem Latvijas novadiem. Viss, lai iepriecinātu sevi un gūtu iedvesmu pavasarim! Par jestru svētku noskaņu tirgus laukumā rūpēsies grupa "Vidroks". Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

4. «Rīgas Motormuzejs» aicina kopā svinēt 30. dzimšanas dienu!

Jauni eksponāti, brauciens retro autobusā, aktivitātes visai ģimenei, ieejas biļetes par puscenu un citi pārsteigumi – tā Rīgas Motormuzejs 2019. gada 27.aprīlī atzīmēs savu apaļo jubileju. Savā dzimšanas dienā muzeja apmeklētāji tiks iepazīstināti ar diviem jauniem kolekcijas eksponātiem: 1912. gadā ražoto grezno limuzīnu - karieti F/N type 2400 un futūristisko "fantomasa" automobili Citroën DS 19. Abi automobiļi ir pasaules autobūves vēstures ikonas, kuri sestdienas rītā piedzīvos savu pirmizrādi muzeja ekspozīcijā. Daudz vairāk interesantu faktu par muzeja eksponātiem var uzzināt, ja to apmeklē kopā ar zinošiem gidiem, tāpēc svētku dienā apaļās stundās notiks ekskursijas kopā ar muzeja speciālistiem. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

5. Ar skaļām motoru rūkoņām atklās jauno Motosezonu

2019. gada 27. aprīlī, plkst. 13:00 norisināsies tradicionālais motosezonas atklāšanas pasākums, kurā vairāki tūkstoši motobraucēji, moto entuziasti un motosporta līdzjutēji pulcēsies pie tirdzniecības centra MOLS, lai iepazītos ar citiem motobraucējiem un viņu spēkratiem. Jau sākot no plkst. 10:00 pie lielveikala uz sezonas pirmo tradicionālo braucienu pulcēsies vairāki tūkstoši motobraucēju gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Plkst. 13:00 motobraucēji kolonnā startēs no tirdzniecības centra "Mols" Krasta ielā 46 un dosies tālāk pa Dienvidu tiltu, Ziepniekkalna ielu, Mūkusalas ielu, Kuģu ielu, Trejādības ielu, Raņķa dambi, Balasta dambi, Vanšu tiltu, Valdemāra ielu, Kalpaka bulvāri, Pulkveža Brieža ielu, Hanzas ielu, Eksporta ielu uz 11. novembra krastmalu. Pēc tam no pulksten 13.45 11. novembra krastmalā notiks Marko Mendozas brīvdabas bezmaksas rokkoncerts. Pasākums ir paredzēts visiem interesentiem un būs pieejams bez maksas. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

6. Liepājā aicina kopīgi veidot 10 kilometrus garu Brīvības taku

Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs sadarbībā ar Karostas glābšanas biedrību ir izveidojis 10 km garu Brīvības cīņām veltītu pārgājienu taku jeb "Brīvības taku". Takā būs izvietotas 6 informatīvās planšetes, kas iepazīstina ar Karostas izveidi un nocietinājumu sistēmu, kas apjož visu pilsētu, Liepājā notikušajām Brīvības cīņām 1919. gadā, kā arī ar vēlākajos gados celtajām militārajām būvēm. 2019. gada 27. aprīlī – Lielās talkas dienā – ikviens interesents aicināts pievienoties takas sakopšanā Ziemeļu fortos, pēc kuras kopā ar vēstures pētnieku Juri Raķi varēs izstaigāt apmēram 2,5 km garu jaunās pārgājienu takas posmu un noklausīties stāstījumu par latviešu puišu drosmi un varonību cīņās pret bermontiešiem. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

7. Aicina piedalīties spēlē par «Zaļajiem dzelzceļiem»

2019. gada 27.aprīlī no plkst.10.00 līdz 18.00 Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina ikvienu interesentu pārbaudīt savas erudīcijas spējas un piedalīties spēlē par "Green Railways" jeb "Zaļajiem dzelzceļiem". Spēles sākums un noslēgums būs Valmieras Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10. Lai piedalītos spēlē, komandām (līdz pieciem cilvēkiem) vai individuāliem dalībniekiem jāierodas Valmieras Tūrisma informācijas centrā, līdzi ņemot savu mobilo telefonu, kam nodrošināts interneta pieslēgums. Pēc komandas reģistrācijas Valmieras Tūrisma informācijas centrā telefonā jālejupielādē aplikācija "Loquiz", kas tiek izmantota arī pasākumā "Kino pedālis", un jādodas meklēt kontrolpunktus pilsētvidē. Jautājumi būs saistīti ar objektiem un vietām maršrutā, kā arī būs jāveic dažādi uzdevumi, izmantojot telefona fotografēšanas un/vai filmēšanas funkciju. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02991605sec.