Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Ziedošais maijs ir klāt - lai arī koku pumpuri ir izsprāguši burtiski acumirklī, pavasaris tik viegli rokā nedodas. Ievziedi puteņo baltās kupenās un zemei tiek ilgi gaidītais lietus. Lai arī šogad Latvijas Neatkarības atgūšanas gadadienā sola aukstu laiku, galvenais ir turēt siltas savas sirdis. Baltā galdauta svētki ir lielisks iemesls, lai kopā sanaktu ģimenes, draugi, paziņas. Ir skaists iemesls iedzirkstīties par godu Latvijai - ka mums ir brīva zeme un brīvas iespējas ceļot visā plašā pasaulē. Lai skaistas svētku dienas ikvienam!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit. 

1. Siguldā aicina uz grandiozu Latvijas Stādu parādi

Jau 2019. gada 4. un 5. maijā Siguldas Svētku laukumā sagaidīs sešpadsmito Latvijas Stādu parādi. Stādu parādes brends ir nozīmīgs un populārs ar Latvijā audzētu stādu izstādi un gadatirgu, ar kuru pavasarī tiek atklāta aktīvā dārza sezona.  Stādu parādē piedalās tikai stādu audzētāji no Latvijas, tā popularizējot un izceļot nacionālo stādu audzēšanas nozari un tajā strādājošos. Siguldas Svētku laukumā pulcēsies audzētāji no visiem Latvijas reģioniem, piedāvājot plašāko stādu klāstu - vasaras puķes, augļu kokus, ogulājus un citus stādus. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja aplūkot un iegādāties arī amatniecības preces, dārza preces un tehniku, un nogaršot Latvijā ražotus gardumus. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

2. 4. maijā Rīgā būs daudzveidīga svētku programma

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, 4. maijā Rīgas iedzīvotājus un pilsētas viesus aicina apmeklēt svētku koncertus pie Brīvības pieminekļa, Latvijas filmu maratonu, pasākumu "Dari, jo tu vari!" Vērmanes dārzā, vērot gājienu "Uzvelc savu tautas tērpu par godu Latvijai", kā arī piedalīties kompozīcijas "Ziedu Latvija" veidošanā un iesaistīties pasākumā "Ziedoņdārza stāsti". Svētku dienā jau tradicionāli pie Brīvības pieminekļa tiks veidota kompozīcija „Ziedu Latvija", notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija un Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defilē un koncerts. Svētku dienā Brīvības laukumā iedzīvotāji gaidīti arī Latvijas koru koncertā "Stūru stūriem tēvu zeme" un vakara koncertā "Dziesmotā rezolūcija". Tajā dziedās Ieva Akuratere, Anta Eņģele, Sniedze Prauliņa, Haralds Sīmanis, Kārlis Kazāks, Goran Gora, Edgars Šubrovskis, Siensliens, Māris Šverns, muzicēs "Latvijas Festivāla orķestris" diriģenta Artūra Gaiļa vadībā. Pasākumu vadīs aktieris Egons Dombrovskis.  Plašāka informācija par pasākumiem atrodama šeit.

3. Turaidas muzejrezervāts aicina uz ekspozīcijas atklāšanas svētkiem

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā 2019. gada 4. maijā no plkst. 12.00 Turaidas muzejrezervātā aicina uz ekspozīcijas "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis" atklāšanas svētkiem, kuru centrālais notikums sāksies plkst. 15.00 - jaunās pastāvīgās ekspozīcijas atklāšana atjaunotajā klaušinieku mājā. Atklāšanā piedalīsies zinātnes, mantojuma un kultūras institūciju pārstāvji. Svētkos aicināts piedalīties ikviens – būs sarunas par vēsturi kopā ar radošām un zinošām personībām, būs košs Baltā galdauta svētku koncerts, īpašas ekskursijas jaunajā ekspozīcijā kopā ar ekspozīcijas veidotājiem un visu svētku laiku Rīgas Latviešu biedrības Sprīdīša skola un Lēdurgas folkloras kopa "Putni" vadīs interaktīvās darbnīcas bērniem "No senā uz jauno". Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4. Maija svētkos Rotko centrā norisināsies bezmaksas filmu maratons

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā 2019. gada 4. maijā no plkst. 11.00 līdz 17.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā ar Nacionālā Kino centra atbalstu norisināsies Latvijas filmu maratons – bezmaksas filmu seansi. Jau tradicionāli Latvijas Nacionālais Kino centrs organizē Latvijas filmu maratonu Rīgā, taču šogad Latvijas filmu maratonā piedalās arī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, piedāvājot daugavpiliešiem un Daugavpils viesiem skatīt trīs latviešu filmas bez maksas. 4. maijā plkst. 11.00 tiks demonstrēta režisores Ināras Kolmanes filma "Bille", kas 2018. gadā saņēma "Lielo Kristapu" kā "Labākā pilnmetrāžas spēlfilma". Plkst. 13.00 skatītāju ievērībai tiks demonstrēta viena no skatītākajām 2018. gada latviešu filmām "Homo novus" un plkst. 15.30 filmu maratonu Daugavpilī noslēgs vēsturiskā krimināldrāma "1906". Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5. Valmierā norisināsies Maģisko sajūtu nakts

Valmierā vasaras sezona tiks atklāta 2019. gada 4. maijā Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā, kur ceturto gadu norisināsies pasākums "Maģisko sajūtu nakts". Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja trīs stundu garumā baudīt skaņu, krāsu, gaismu un garšu simfoniju. Apmeklētāji, pastaigājoties vakara krēslā, varēs saklausīt muzikantus kokos, doties uz maģisko vietu – Aizspoguliju, brīvdabas koncerta vietām un brīvdabas teātri, vērot sapņu burātājus, meža būtnes, gaismu, krāsu un uguns saspēles maģisko burvību. Šogad par mūzikas skaņām parūpēsies grupa "Laika suns" un Endija Aleksandra, kā arī visa vakara garumā apmeklētājiem muzicēs muzikanti kokos no Yamahas mūzikas skolas, Valmieras mūzikas skolas, meiteņu muzikālā grupa, kas nāk no Valmieras –  "Brangules", kā arī instrumentālais ansamblis "The Saviors" no Valmieras Viestura vidusskolas. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6. Tukuma pusē ceļotājus aicina uz atvērtajām dienām laukos

2019. gada maija sākumā trīs dienas - no sestdienas, 4. maija līdz pirmdienai, 6. maijam uz akciju "Atvērtās dienas laukos 2019" aicina lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs". Akcijas mērķis ir popularizēt laukus, laukos audzētus, ražotus, gatavotus produktus, pakalpojumus, kā arī ieinteresēt iedzīvotājus iepazīt lauku dzīvi, nobaudīt lauku labumus, atrast saimniecības, no kurām iegādāties laukos audzētus un ražotus produktus, kā arī izbaudīt aktivitātes un sajūtas, ko var piedzīvot laukos. Akcijas ietvaros Tukuma pusē ciemos aicina gan zvejnieku sētas un zemnieku saimniecību īpašnieki, gan amatnieki, kā arī vīndari un pat meldersieva ūdensdzirnavās. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

7. Jūrmala aicina izzināt Ķemerus kopā ar zinātniekiem

2019. gada 5. maijā, Jūrmala sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) zinātniekiem un pētniekiem aicina interesentus, īpaši ģimenes ar bērniem, uz izglītojošām aktivitātēm "ZINĀTnieks Ķemeros". Apmeklētājiem būs iespēja darboties pašiem – veikt urbumus, iegūt ūdens un augsnes paraugus, kā arī izmantot mikroskopus. Savukārt Jūrmalas restorāni piedāvās "Pikniku mežā". Pasākums norisināsies Ķemeru Nacionālā parka Ceļotāju dienā, 5. maijā, no plkst. 11.00 līdz 14.00 vienlaikus trīs dažādās vietās. LU zinātnieki un pētnieki, akcentējot Ķemeru dabas bagātības, palīdzēs izprast, kā procesi dabā ietekmē cilvēka dzīvi, kādēļ tie ir nozīmīgi. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63633299sec.