Slīteres Ceļotāju dienās aicina uz 12 neparastiem pārgājieniem

Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) ikvienu interesentu Slīteres Ceļotāju dienās 2019. gada 1. un 2. jūnijā aicina uz 12 neparastiem pārgājieniem, kas ļaus sīkāk iepazīt Slīteres Nacionālā parka upju un gravu līkločus, purvus, pļavas, ezerus, kā arī to iemītniekus – tauriņus, kukaiņus, putnus, sēnes.

Dabas izglītības centra "Slītere" rīkotajos pasākumos būs iespēja iepazīt arī Dundagas novada vai apkaimes vai teritorijas ģeoloģisko un kultūrvēstures mantojumu.

Pārgājieni būs dažādas grūtības pakāpes. Piemēroti gan ģimenēm ar bērniem, gan nopietnāku distanču mērotājiem. Tie notiks gan pašā rīta agrumā, gan naktī, gan dienvidū, pielāgojoties katra interesenta vēlmēm un vajadzībām.

"Jūnija sākums ir pats skaistākais un laiks, lai pārgājienos pieredzējušu dabas ekspertu vadībā atklātu Slīteres Nacionālā parka unikālo un daudziem vēl svešo dabu – elpu aizraujošo teritoriju no Šlīteres Zilajiem kalniem līdz Kolkasragam. Tā Latvijas kontekstā ir unikāla vieta ar Baltijas ledus ezera senkrasta krauju, kangaru un vigu kompleksu un neskarto jūras piekrasti," pauž dabas izglītības centra "Slītere" speciāliste Andra Ratkeviča.

Pārgājienus vadīs pieredzējuši dabas eksperti  - biologs un ornitologs Ritvars Rekmanis, paleontologs Ivars Zupiņš, meža ekoloģe Sandra Ikauniece, entomologs Voldemārs Spuņģis, zoologs Vilnis Skuja, mikoloģe Inita Dāniele, biologs, entomologs Kristaps Vilks un citi. Sīkāk ar pārgājienu aprakstiem iespējams iepazīties šeit.

Vienlaikus ar Slīteres Ceļotāju dienām šogad notiks Latvijā pirmās Mājas kafejnīcu dienas, aicinot izbaudīt Lībiešu krasta un Dundagas novada daudzveidīgo ēdienu un dzērienu piedāvājumu, kas papildināti ar īpašiem stāstiem un amata prasmju demonstrējumiem. Būs gan iecienītu vietējo ēdienu meistarstiķi, gan no vecmāmiņu un muižas laika pūralādēm izceltas receptes.

Slīteres Ceļotāju dienas organizē Dundagas novada pašvaldība sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un citiem partneriem. Tās Dundagas novadā notiek jau desmito gadu, aicinot dabas draugus, zinātkāros, ģimenes ar bērniem un vienkārši veselīgas vides baudītājus pieredzējušu dabas un novada pētnieku vadībā doties pārgājienos, kā arī iesaistīties citās aktivitātēs. Kopumā Ceļotāju dienās šogad norisinās vairāk nekā 40 dažādas aktivitātes – pārgājieni, laivu un velo braucieni, meistarklases, kā arī mājas kafejnīcas. Ar visām Ceļotāju dienu aktivitātēm var iepazīties pasākuma mājaslapā sliteresdiena.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03995681sec.