Izbaudi Dabas koncertzāles performances burvību

Dabas koncertzāles radošā komanda sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, aicina interesentus uz dabas, mūzikas, zinātnes, video, mākslas un dramaturģijas bezmaksas performanci 2019. gada 5. jūlijā Skrīveru novada Satekās.

Šogad pasākumā iepazīs ņipro ūdens kukaini viendienīti (ephemera vulgata). Vairāk par viendienīšu dzīves ritumu un lomu ekosistēmā, kā ierasts, varēs uzzināt gan radošajās darbnīcās, gan muzikālajā stāstā, kas attaino viendienītes mūžu – vienu dienu.

Tas ir stāsts par dzīvesgājuma nozīmību, lai cik īss tas nebūtu. Mūziķis Ingus Ulmanis skaidro:

"Pusotras stundas koncerta laikā mūzika seko viendienītes dzīvības ciklam – ola, kāpurs, subimago, imago, ola. Muzikālā valodā tas ir Līdiskais aplis – tāds kā gaišs skanējums. Centrālā koncerta daļa "Imago" stadija, attaino senās balles principus, kad katrai dejai bija sava īpašā nozīme."

Jau no plkst. 19.00 pasākuma apmeklētājus gaidīs zinātniskās un radošās darbnīcas, kurās caur praktisku darbošanos, klausīšanos, veidošanu un spēli būs iespēja izzināt viendienītes dzīves ciklu, tās nozīmi dabā un sasaisti ar citiem dabas procesiem. Savukārt multimediālā performance sāksies pēc saulrieta.

Dabas koncertzālē ieeja ir bezmaksas, pasākums notiek brīvā dabā, tādēļ organizatori iesaka paņemt līdzi pledus, tūristu paklājiņus, saliekamos krēslus u.c. lietas, lai varētu vakaru izbaudīt bez raizēm.

Kā ierasts organizatori būs parūpējušies par telšu vietām tiem, kas vēlēsies palikt pa nakti. Izmanto iespēju aplūkot arī Skrīveru novada tūrisma portālu, lai uzzinātu par apskates objetku iespējām. Tirdzniecība Dabas koncertzālē nenotiek, tādēļ paņem līdzi arī savu piknika grozu.     

Aktuālajai informācijai sekojiet līdzi Dabas koncertzāles mājas lapā www.dabaskoncertzale.lv un Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā www.daba.gov.lv.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4143362sec.