Līgatnes dabas takās atzīmēs gada dzīvnieka - aļņa - dienu

Līgatnes dabas takās 2019. gada 26. oktobrī norisināsies 2019. gada dzīvnieka – aļņa diena, kuras laikā ikviens dabas taku apmeklētājs varēs iepazīt aļņa dzīvesveidu un paradumus, darbojoties radošās darbnīcās un piedaloties spēlēs.

Pie dabas izglītības centra "Pauguri" no plkst. 12:00 līdz plkst. 15:00 norisināsies dažādas izklaidējošas un izzinošas aktivitātes, kā arī varēs apskatīt aļņa ragu izstādi.

Visu dienu apmeklētāji, kam vārdā vai uzvārdā ir kāda saistība ar alni, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, Līgatnes dabas takas varēs apmeklēt bez maksas.

Alnis ir izvēlēts par 2019. gada dzīvnieku un Līgatnes dabas takās patlaban mitinās astoņi aļņi – Jusis, trīs aļņu dāmas Gundega, Mirga un Mildiņa, kā arī četri šopavasar dzimušie alnēni – meitiņa un trīs puikas. Jaunie alnēni jau ir krietni vien paaugušies, un nomainījuši savu rūsgano bērnības kažociņu uz pelēcīgu – tādu pašu, kā vecākiem, taču, kā jau pusaudži vēl dzīvo pie saviem vecākiem.

Pieaugušajiem aļņiem šobrīd ir riesta laiks – alnis Jusis dižojas ar savem žuburotajiem ragiem, un visādi cenšas izrādīties un izpatikt savām dāmām.

Aļņa dienu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Līgatnes novada pašvaldības aģentūru "Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs" Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Apmēram reizi mēnesī Līgatnes dabas takās notiek izglītojošs pasākums par dabas tēmu, īpaši uzsverot dzīvnieku pasauli. Pasākumā interesentiem ir iespēja sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzīvojošiem konkrētās sugas pārstāvjiem.

Interesanti fakti par aļņiem:

Aļņi ir plaši izplatīti ziemeļu puslodes mežos, Eiropā šī dzīvnieka populācijas ir sastopamas Baltijas valstīs, Skandināvijā, Krievijā, Baltkrievijā Čehijā un Polijā, kā arī Ukrainas ziemeļos. Otrpus Atlantijas okeānam tie apdzīvo Kanādu, Aļasku un ASV ziemeļaustrumus.

Aļņi labprāt dzīvo ūdenstilpju tuvumā – tie mēdz ēst ūdenī augošos augus, kā arī tā ir vieta, kur lielais dzīvnieks var paglābties no iespējamā uzbrucēja, kā arī atveldzēties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51326799sec.