Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Klāt pietuvojusies jau otrā advente. Balto sniega sega jau atkal nozudusi neatvadoties, vien svētku gaidīšanas laiku padarījusi pasakaini mirdzošu. Lai arī daudzi vislabprātāk iztiktu bez sniegbaltajām sniega kupenām, svētku laikam tik ļoti piedienas šis gaišums dabā. Ja tas trūkst, gaisma jārada pašiem! Smelies prieku un līksmas sajūtas kādā no nedeļas nogales pasakumiem. Lai brīnišķīgas brīvdienas un mierpilna otrā advente!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Preiļos svinīgi iedegs Ziemassvētku egli

2019. gada 7. decembrī pulksten 15:00 Preiļu pilsētas Svētku laukumā sāksies Ziemassvētku egles iedegšanas svinības "Svētku egles atslēdziņas". Preilieši un viesi, bērni un pieaugušie tiek mīļi aicināti uz egles iemirdzēšanās svētkiem, ieskandinot Ziemassvētku gaidīšanas laiku Preiļu novadā. Arī šogad Ziemassvētku laika noskaņās pie svētku egles norisināsies jautras izdarības – priecāsimies par svētku egles rotu, iesim rotaļās, dziedāsim kopā ar Preiļu novada Bērnu un jauniešu centra popgrupu "Lāsītes" un sagaidīsim dažādus citus pārsteigumus. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Rūmenes muižas koncertzālē «KŪTS» koris «MASKA» prezentēs savu jauno albumu

2019. gada 7. decembrī Rūmenes muižas jaunajā koncertzālē ''KŪTS: kultūras un svinību telpa'' koris ''MASKA'' svinēs albuma ''DEDICATION'' atvēršanas svētkus. Pēc triumfa Japānā, kur šogad kamerkoru sacensībās izcīnīti divi Grand Prix, kā arī pēc lieliskā snieguma koru Eirovīzijas konkursā Zviedrijā, koris ''MASKA'' iepriecinās klausītājus ar īpašu programmu, kurā skanēs Jāņa Šipkēvica, Riharda Zaļupes, Lauras Jēkabsones, Pērta Ūsberga, Vitauta Maškina un Jāņa Ozola skaņdarbi, kas apkopoti jaunajā diskā. Diska nosaukums atklāj tā būtību: visi tajā iekļautie skaņdarbi ir radīti kā veltījums korim ''MASKA''. Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Lubāna mitrāja informācijas centrā norisināsies aizraujoša ceļojumu stāstu pēcpusdiena

Vai ir vēl labāks laiks par tumšo ziemas periodu, kad pie kūpošām tējas krūzēm un kamīna mierpilnās uguns klausīties cilvēku stāstus par viņu skaistajiem piedzīvojumiem? Labākais laiks ir tieši šobrīd! Tāpēc 2019. gada 7. decembrī no plkst. 13.00 – 16.00 dodies ciemos uz Lubāna mitrāja informācijas centru, kur būs iespējams klausīties stāstos par to, kur nu kurš ir pabijis, kur ceļojis un ko labu piedzīvojis! Visi stāstnieki ir vienkārši un brīnišķīgi cilvēki, kas diendienā tāpat kā ikviens dodas uz darbu un pārnāk mājās, tepat Latvijā! Bet ir brīži, kad viņi samet visu savu iedzīvi somā un dodas, lai iedvesmotos, smeltos pieredzi no pasaules plašumiem un baudītu tās skaistumu! Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Ventspils Livonijas ordeņa pilī svinēs Nikolaja dienu

2019. gada 7. decembrī, no plkst.12.00 līdz 14.00 Ventspils Livonijas ordeņa pilī ikviens būs gaidīts uz kopīgu piparkūku cepšanu, pils pavardā ceptu ābolu nogaršošanu un svētku darbnīcām, kurās varēs iemācīties, kā darināt mazas un mīļas dāvanas. Jūrnieku un tirgotāju aizstāvis svētais Nikolajs, kuram par godu Ventspilī ir nosauktas veselas divas baznīcas un arī ikgadējie svētki Ventspils pilī – Nikolaja diena, ir arī tas, kurš aizsāka Ziemassvētkiem raksturīgo apdāvināšanās tradīciju, jo reiz slepus apdāvināja kāda nabadzīga vīra meitas, lai arī tām būtu pieklājīgs līgavas pūrs. Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Jūrmalas Gaismas parkā aicina uz radošajām nodarbībām

Jau trešo gadu Jūrmalā, Dzintaru mežaparkā, mirdz gaismas skulptūras un dekori, kas veidoti no tūkstošiem lampiņu virtenēm. 2019. gada decembra sestdienās un svētdienās un arī 1. janvārī plkst. 16.00–19.00 Gaismas parkā notiks radošās darbnīcas, rotaļas un citas aktivitātes ģimenēm ar bērniem. Radošajās darbnīcās varēs liet laimes, dekorēt piparkūkas, atsevišķos datumos darbosies mazo galdnieku darbnīca, kad bērni kopā ar vecākiem varēs izgatavot savu eglīšu mantiņu. Būs arī iespēja veidot smilšu zīmējumus. Varēs aktīvi darboties, izmēģināt florbola metienus, pavingrināties riņķu golfā. Radošo darbnīcu laikā būs iespēja iegādāties dažādus kārumus – vafeles un pankūkas, siltu dzērienu, kā arī gardu zupu. Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Rīgā cēla mērķa vārdā skries simtiem Ziemassvētku vecīši

Rīgas Starptautiskais Rotari klubs 2019. gada 8. decembrī aicina ikvienu piedalīties tradicionālajā Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienā "Santa Fun Run", kura mērķis ir palīdzēt bērniem Latvijas slimnīcās ātrāk izveseļoties. "Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens kļuvis par jauku tradīciju daudziem cilvēkiem Latvijā. Tas ir pozitīvām emocijām piepildīts pasākums, kurā piedalās simtiem jautru dalībnieku - gan ģimenes, gan atraktīvas uzņēmumu komandas un kolektīvi, kā arī individuāli dalībnieki," norāda labdarības pasākuma rīkotāju, Rīgas Starptautiskā Rotari kluba pārstāvis Māris Iecelnieks. Plašāka informācija par notikumu šeit.

7. Rēzeknē iemirdzēsies pilsētas lielā egle

2019. gada 8. decembrī plkst. 17.00 Rēzeknes Festivāla parkā (Pils ielā 17), skanot dziesmām, iemirdzēsies pilsētas lielā egle. Svētdienas vakarā rēzekniešus un pilsētas viesus aicina doties muzikālajā piedzīvojumā "Mirdzošais prieks", kurā ar dziesmām, dejām un pārsteigumiem iepriecinās gan Rēzeknes izglītības iestāžu un ARPC "Zeimuļs" kolektīvi, gan "Pārsteigumu karuseļa" pasaku varoņi. Ziemassvētku gaidīšanas laikā kopā ar Ziemassvētku vecīti un viņa draugiem – Zvaigžņu rūķi, Lauvēnu, Kaķenīti un Lapsiņu – uzburs brīnumus, lai eglīte spoži mirdzētu. Muzikālajā programmā uzstāsies Rēzeknes sākumskolas meiteņu vokālais ansamblis "Noskaņa", Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas 1. klases meiteņu ansamblis, Rēzeknes bērnu deju kolektīvs "Dziguči", projekta "Latvijas princese un princis 2019" titula "Latvijas princis 2019" ieguvējs Valters Kotāns un deju studija "Stoptime Dance Studio". Plašāka informācija par notikumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.10190582sec.