Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Janvāris ašiem soļiem pietuvojies pusei un dažu brīdi mānīgi mums licis justies kā pavasarī. Kā nu ne - Latvijas debesis spoži apspīdēja saule, kas tik sen nebija lutinājusi. Reizēm viens spožs stars pelekā dienā spēj dot siltumu un gaismu, ko jūtam vēl vairākas dienas. Gluži tāpat kā notikumi, kuros iegūtās emocijas uzpilda mūsu sajūtu trauku, no kura varam gūt iedvesmu dienām vai pat mēnešiem ilgi.  Lai ikkatram Travelnews.lv lasītājam arī šonedēļ izdodas smelies prieku un iedvesmu kādā no nedēļas nogales pasākumiem vai vienkāršas atpūtas Latvijas dabā.

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Vecrīgā notiks vērienīgais «Riga Street food» festivāls

2020. gada 18. janvarī Vecrīgā ceturto gadu notiks Live Rīga organizētais ielu ēdiena festivāls jeb Riga Street food festival. Sešpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri izies no siltajām restorānu telpām, lai pagatavotu savu interpretāciju par Latvijas street food. Pasākums notiks no 12:00 līdz 20:00 Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā, sniedzoties līdz pat Līvu laukumam. Šogad pavāru sagatavotos gastronomiskos piedzīvojumus uz ielām papildinās ielu mākslas performances. Pilsētas ritms iedvesmojis arī pasākuma noformējuma identitāti veidot ielu mākslas stilistikā. Ielu māksla jeb street art jau sen vairs nav tikai grafiti. Tā ir refleksija par pilsētā aktuālo. Vairāk par pasākumu lasi šeit.

2. Siguldā notiks Eiropas kausa izcīņa bobslejā un skeletonā

2020. gada 18. un 19. janvārī bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisināsies Eiropas kausa izcīņa bobslejā un skeletonā. 18. janvārī no plkst. 10.00 bobsleja un kamaniņu trasē startēs skeletonisti gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, bet plkst. 14.00 sāksies sacensības bobslejā divniekiem. Savukārt 19. janvārī plkst. 14.00 notiks sacensības bobslejā. Gaidāmās sacensības bobslejā un skeletonā vienlaicīgi būs arī kā ģenerālmēģinājums pirms Pasaules kausa sezonas pēdējā posma un Eiropas čempionāta, kas bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" notiks februāra vidū. Vairāk par pasākumu lasi šeit.

3. Jaunmoku pilī skanēs burvīga «Ziemeļu sāga» un atklās jaunu vides objektu

Ļaujoties pārdomām par Ziemeļvalstu un Baltijas ļaužu likteņu līdzībām, 2020. gada 18. janvārī plkst. 16:00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē norisināsies koncertvakars "Ziemeļu sāga", kurā satiksies mūzika, stāsti, daba, gaisma un spēks. No zviedru, somu un norvēģu tautas dziesmām, Ūles Bulla, Edvarda Grīga, Žana Sibeliusa melodijām līdz grupas ABBA populārajām dziesmām būs ceļš, lasot ziemeļzemju ļaužu likteņstāstus bezgala krāšņās, bet skarbās ziemeļu dabas fonā. Vairāk par pasākumu lasi šeit.

4. Ziemas mūzikas festivālā Valmierā spēlēsies gadsimti

Valmierā ziemai ir sava skaņa, ko tā ik gadu atklāj īpašā festivālā. Arī 2020. gadu sāks skanīgi – no 13. līdz 19. janvārim Valmierā norisināsies Starptautiskais ziemas mūzikas festivāls. Šoreiz tam izvēlēts vadmotīvs "Gadsimti spēlējas". ""Gadsimti spēlējas" – tas ļauj izpausties esošajiem un topošajiem mūziķiem. Kādam labāk patīk renesanses laika skaņdarbi, citam – džezs. Tā būs saspēle arī ar skatītājiem. Viena gadsimta slieksni nākamgad pārkāps arī skola. Jubilejas gadu sāksim īstā dzimšanas dienas noskaņā – ar festivālu. Izbaudīsim mūzikas svētkus Valmierā!" aicina Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba. Vairāk par pasākumu lasi šeit.

5. Tukuma pusē norisināsies Sniega diena, Ziemeļu sāga un barikāžu atceres pasākumi

Lai arī sniegs mūs šogad nepavisam nelutina, šajā nedēļas nogalē Tukumā un apkārtnē būs iespēja svinēt Pasaules sniega dienu, skatīties kino, izbaudīt koncertu un piedalīties jauna vides objekta atklāšanā Jaunmoku pilī. Gardēžiem piemērotas būs vēlās brokastis "Valguma pasaules" restorānā, bet tautas deju - cienītājiem deju kolektīva "Namejs"10 gadu jubilejas koncerts, savukārt svētdien Tukuma pilsētas Kultūras namā visi laipni aicināti uz sirsnīgu Barikāžu atceres pasākumu un koncertu. Vairāk par pasākumu lasi šeit.

6. Talsos norisināsies piedzīvojumu orientēšanās «Vai pazīsti Talsus ziemā?»

Talsu vārda dienas nedēļu noslēdzot, kopā ar ģimeni vai draugiem piedalies piedzīvojumu orientēšanās sacensībās "Vai pazīsti Talsus 2019". 2020. gada 19.janvārī iepazīsti Talsus un pārbaudi savu erudīciju 1,5 stundu garā piedzīvojumā, meklējot kontrolpunktus un pildot uzdevumus. Pēc sacensībām, labākos gaidīs balvas un gods dižoties! Piesakies, būs jautri! Vairāk par pasākumu lasi šeit.

7. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā aicina izbaudīt īpašu akciju

2020. gada 19. janvārī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā astoņas laikmetīgās mākslas izstādes skatāmas par akcijas cenām. Daugavpils Marka Rotko mākslas centra 2019. gada pēdējā izstāžu sezona, kas apmeklētajiem bija skatāma jau no 15. novembra vēl būs pieejama apskatei līdz šīs nedēļas beigām. Tāpēc svētdien, 19. janvārī, pirms ekspozīciju maiņas visas mainīgās izstādes varēs skatīt par īpašām akcijas cenām. Vairāk par pasākumu lasi šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69920683sec.