Ķemeru Nacionālais parks aicina uz Mitrāju dienas talku zāļu purvā

Turpinot iniciatīvu "Daru labu dabai", Ķemeru Nacionālais parks, sadarbībā ar Pasaules Dabas fondu, 2020. gada 8. februārī aicina dabas draugus atvēlēt laiku aktivitātēm dabā, iesaistoties talkā zāļu purvā pie Kaņiera ezera un palīdzēt atjaunot vērtīgas purva augu dzīvotnes.

Kaļķaini zāļu purvi Latvijā ir reti un kopumā valstī aizņem tikai nedaudz vairāk par 1000 hektāriem. Lielākie šādi biotopi saglabājušies Rietumlatvijā, Kurzemes piekrastē un arī Kaņiera ezera krastos.

"Kaļķaini zāļu purvi mazliet līdzinās zālājam – lai pasargātu tos no aizaugšanas ar mežu un mazprasīgām augu sugām, gan agrākos laikos, gan mūsdienās tos nogana lopi vai nopļauj cilvēks. Mājlopi Kaņiera apkārtnē vairs netiek turēti, tādēļ vienīgā iespēja teritoriju paglābt no aizaugšanas ir, novācot apaugumu," skaidro dabas izglītības centra "Meža māja" speciāliste Aija Balandiņa.

Februāris visā pasaulē tiek atzīmēts kā Mitrāju mēnesis, šogad tā tēma – "Mitrāji un biologiskā daudzveidība". Ķemeru Nacionālajā parkā viena no zināmākajām dabas daudzveidības krātuvēm ir Kaņiera ezers un tā apkārtne.

Talka norisināsies 8. februārī no plkst. 11.00 līdz plkst. 14.00 zāļu purvā pie Kaņiera ezera niedrāju laipas, Ķemeru Nacionālajā parkā. Pasākuma laikā paredzēts savākt nopļautās niedres, krūmus un atvases. Talkai var pieteikties līdz 6. februārim, zvanot pa tālruni  2 9149365.

Pulcēšanās talkai – pie Kaņiera ezera skatu torņa. Atrašanās vieta kartē. Nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināts transports talcinieku nogādāšanai no Lapmežciema centra vai Ķemeriem uz talkas norises vietu.

Uz talku ieteicams ģērbties laika apstākļiem atbilstošā darba apģērbā. Noteikti nepieciešami ūdens izturīgi apavi – gumijas zābaki vai citi atbilstoši apavi . Ieteicams līdzi ņemt darba cimdus un dzeramo ūdeni. Būs nodrošināta arī talkai atbilstoša maltīte brīvā dabā un pieredzējušu speciālistu stāstījums par apkārtnē esošajām dabas vērtībām un cilvēku lomu to saglabāšanā.

Talkas retu un aizsargājamu biotopu kopšanai, iesaistot plašāku sabiedrību, Ķemeru Nacionālajā parkā notiek regulāri jau septiņus gadus. Līdzīgi pasākumi dažādu dabas vērtību saglabāšanai Ķemeru Nacionālajā parkā un citur Latvijā notiek visu gadu. Vairāk var uzzināt talkošanas iniciatīvas mājaslapā www.darudabai.lv.>

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19291186sec.