Ceļotājus aicina doties tradicionālajos laivu braucienos pa Misu

Klāt pavasaris. Par to liecina ne vien marts kalendārā, bet arī dzērvju saucieni debesīs un, protams, tradicionālie laivu braucieni pa Misu aprīlī. Tie sadarbībā ar laivu operatoru "Jeņču laivas" notiek jau  astoto gadu, un, kā allaž, arī šopavasar tie būs trīs. Par pasākuma iniciatīvu jāpateicas Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centram, kas šos braucienus rīko kopā ar Baldones un Olaines novada pašvaldībām.

2020. gada 4. aprīlī –  Misa I, Baldones posms.  Šajā maršrutā šķērsos vairākus novadus. Galveno upes posmu veiks pa Ķekavas nu Baldones novadu, 2,5 kilometrus pa upi-robežu starp Baldones un Iecavas novadiem. Maršruta sākums ir pie viesu nama "Satekas"  Vecumnieku novadā, maršruta beigas  –   tilts pie A7 šosejas. Distances garums  –  aptuveni 20 kilometri. Pavasarī šajā posmā upei ir augsts ūdens līmenis. Tajā parasti ir daudz sakritušu koku. Maršruts ved pa dabisku, pat mežonīgu meža teritoriju ar īpaši pievilcīgu dabas ainavu, tāpēc šis brauciens vairāk piemērots tiem, kam patīk piedzīvojumi un fiziski pārvarēt šķēršļus. Upē vietām ir arī nelielas krācītes, kas posmu padara īpaši interesantu. Pieteikšanās šeit.

11. aprīlī – Misa II, Ķekavas posms. Maršuta sākums – pie A7 šosejas pie Dzērumiem, maršruta beigas – pie ekotūrisma objekta "Dabas zirgi" netālu no Plakanciema. Distances garums  –   aptuveni 15 kilometri. Pieteikšanās šeit.

18. aprīlī – Misa III, Olaines posms. Maršruta sākums – Plakanciema tilts, maršruta beigas – Dalbes tilts. Distances garums – aptuveni 19 kilometri. Pieteikšanās šeit.

Pulcēšanās katram braucienam vai nu pie Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra Ķekavā, Rīgas ielā 26 (iepretī Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcai) plkst. 9.00 vai arī attiecīgā maršruta sākuma punktā pusstundu vēlāk  –  9.30. Ja vēlēsieties izmantot organizatoru transportu, tas jānorāda anketā. Maksa par vietu busiņā  jāmaksā uz vietas šoferītim. Anketā jānorāda arī katra dalībnieka vārds, uzvārds un, ja braucienā piedalīsies bērni, viņu vecums. Tāpat jāizvēlas, ar kāda tipa laivu vēlaties doties braucienā – kajaku, kanoe vai ar savu laivu. Turpat anketā atradīsiet cenu, tajā ietilpst arī vestes, airu un ūdensnecaurlaidīga maisa noma.

Ja nekad neesat piedalījies šādā laivu braucienā, droši izmēģiniet šo jauko izklaidi, jo laiva ir viegla, airēt nav grūti un to viegli iemācās pat mazi bērni. Vienīgais – varbūt pirmajā reizē derētu izvēlēties īsāku – vieglāku maršrutu. Noteikti ņemiet līdzi dzeramo ūdeni, tēju vai kafiju termosā, maizītes un kādu našķi, jo brauciena vidū vienmēr paredzēts arī atpūtas brīdis, bet katrreiz brauciena beigās būs arī silta zupa. Savukārt planšetes un digitālās kameras labāk atstāt mājās!

Tuvāka info: tel. 27017333 vai epastā: turisms@kekava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55180597sec.