Valstis, kas Covid-19 pandēmijas dēļ ir noteikušas ieceļošanas ierobežojumus

Ārlietu ministrija turpina aktualizēt informāciju par dažādās valstīs noteiktajiem IECEĻOŠANAS IEROBEŽOJUMIEM.

Valstis, kas ir noteikušas ieceļošanas ierobežojumus:

Polija – no 15. marta plkst. 00.01 valstī ieviesti ierobežojoši drošības pasākumi: 10 dienas atjaunota robežkontrole, ārvalstniekiem liegta ieceļošana Polijā (izņemot tos, kuri strādā vai pastāvīgi dzīvo valstī; netiek ierobežoti kravu pārvadājumi, uz robežas kravas automašīnas vadītājam ir jāiziet sanitārā kontrole), pārtraukta aviosatiksme un vilcienu satiksme ar ārvalstīm.
! Panākta vienošanās ar Polijas varas iestādēm par īpašas Baltijas valstu transportlīdzekļu kolonnas izveidi, lai šķērsotu Polijas teritoriju un nokļūtu mājās.
Lietuva – ārvalstnieki ar mērķi šķērsot valsti tranzītā tiks ielaisti līdz 18.marta plkst.23.59. Sākot ar 19.marta plkst.00.01, tiks ielaisti tikai un vienīgi tie ārvalstu pilsoņi, kuriem ir oficiāla uzturēšanās vai darba atļauja Lietuvā.

Igaunija – ievieš ierobežojumus un liegumus robežas šķēršošanā ar šā gada 17.martu. Latvijas valstspiederīgie varēs šķērsot Igauniju tranzītā uz Latviju, ja nebūs koronavīrusa saslimšanas simptomu.

Somija –pagaidām ceļošanas ierobežojumi nav noteikti. Lidostas strādā, uz Rīgu lido AirBaltic un Finnair (jāņem vērā, ka Rīgas lidostā lidojumi tiek pārtraukti 17.03. plkst. 00.00). Dotajā brīdī kursē prāmji Helsinki-Tallina (Tallink/Silja, Eckerö Line un Viking Line). 16.martā Somijas valdība spriedīs par ārkārtas situāciju likuma iedarbināšanu. Aktuālā Somijas iestāžu informācija par Covid-19 ir atrodama šeit.

Čehija – no 14.marta plkst. 00.01 ir liegta ieceļošana Čehijā personām no riska valstīm: Ķīna, Dienvidkoreja, Irāna, Itālija, Spānija, Austrija, Vācija, Šveice, Zviedrija, Norvēģija, Nīderlande, Beļģija, Dānija, Lielbritānija, Francija. Valstu saraksts var mainīties! Noteikta robežkontrole ar Vāciju un Austriju ar iespēju pagarināt to līdz 18. martam. Savukārt no 16. marta tiek noteikts ceļošanas aizliegums - Čehijā varēs ieceļot tikai ārzemnieki ar pastāvīgās uzturēšanās atļauju. Tāpat no 16. marta Čehijas pilsoņi un ārzemnieki, kuri uzturas Čehijā vairāk nekā 90 dienu, nevarēs izbraukt no Čehijas teritorijas. Izņēmumi attiecas uz kravas automašīnu šoferiem, pilotiem, autobusu vadītājiem.

Vācija
– no 14.marta noteikti papildu piesardzības pasākumi Covid-19 ierobežošanai. Šobrīd zināms, ka Vācija no 16.marta plkst. 8.00 slēdz savu robežu ar Franciju, Austriju un Šveici.

Norvēģija – No 16.marta plkst. 8.00 Norvēģijas ostas un lidostas tiek slēgtas.

Ukraina – Valsts prezidents ir izdevis rīkojumu, kas paredz, ka no 16.marta plkst. 00.01 divas nedēļas visiem ārvalstniekiem ir liegta ieceļošana Ukrainā ar lidmašīnu, vilcienu vai automašīnu. Preču pārvadājumi turpināsies. Ņemot vērā, ka tiek apturēti tiešie avioreisi izlidošanai no Ukrainas, aicinām personas, kas pašlaik atrodas Ukrainā, iespēju robežās izceļot no valsts līdz 16.marta plkst. 00.00.

Angola – avioreisu pasažieriem, kas ieceļo no Ķīnas, Irānas, Itālijas vai Dienvidkorejas, tiek liegta ieceļošana valstī.

Antigva un Barbuda – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 28 dienu laikā bijušas Ķīnā vai Itālijā.

Armēnija – Ķīnas pilsoņiem tiek atcelts bezvīzu režīms. Irānas pilsoņiem vairs netiek izsniegtas vīzas uz robežas.

ASV – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Irānu vai Ķīnu, izņemot Honkongu un Makao,  kā arī no 2020. gada 13. marta plkst. 23.59 (pēc ASV Austrumu zonas laika) līdz turpmākam prezidenta rīkojumam liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā bijušas Šengenas līguma dalībvalstīs, tajā skaitā Latvijā. Pasažieru aviosatiksmes liegums no Eiropas (izņemot Apvienoto Karalisti) uz ASV ir spēkā no 2020. gada 13. marta plkst. 23.59 (pēc ASV Austrumu zonas laika) uz 30 dienu periodu.

Austrālija – liegta ieceļošana valstī ceļotājiem, kuri kopš 01.02.2020. pēdējo 14 dienu laikā ceļojuši no vai tranzītā caur Ķīnu, kopš 01.03.2020. pēdējo 14 dienu laikā no vai tranzītā caur Irānu, kopš 05.03.2020. pēdējo 14 dienu laikā no vai tranzītā caur Dienvidkoreju, kopš 11.03.2020. pēdējo 14 dienu laikā no vai tranzītā caur Itāliju, kā arī atradušies uz kruīza kuģa “Diamond Princess”

Austrija - liegta ieceļošana valstī no Itālijas, izņemot ceļotājus, kuri atgriežas savā dzīvesvietā. Kā apliecinājums jāuzrāda aviobiļetes vai citi pierādījumi nokļūšanai galamērķi. Robežas šķērsošana tiek pieļauta arī tad, ja ir darba brauciens vai nopietni medicīniski iemesli. Uz robežas personām tiek veiktas veselības pārbaudes. No 16.03.2020 plkst. 00.00 tiek slēgta gaisa un vilcienu satiksme ar Šveici, Spāniju un Franciju.

Baltkrievija – Latvijas valstspiederīgie no Baltkrievijas var atgriezties Latvijā līdz 16.marta plkst. 23.59, no 17.marta plkst.00.01 tikai ar privāto autotransportu.

Bahamu Salas – liegta ieceļošana valstī ārvalstniekiem, kuri ir apmeklējuši Ķīnu, Irānu, Itāliju vai Dienvidkoreju pēdējo 20 dienu laikā.

Beliza
– liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu.

Benina
– personām, kas bijušas COVID-19 skartajās valstīs, jāveic 14 dienu paškarantīna.

Beļģija – slēgtas lielākā daļa no rekreācijas iestādēm, ieskaitot restorānus, kafejnīcas un bārus. Ir atcelti visa veida kultūras un sporta aktivitātes.

Bulgārija – lidostās, ostās un sauszemes robežšķērsošanas punktos tiek veikti īpaši piesardzības pasākumi – mērīta ieceļojošo personu ķermeņa temperatūra.

Čīle – visi avioreisu pasažieri un apkalpe, kuri ieceļojuši no Itālijas vai Spānijas, tiks izolēti uz 14 dienām.

Dānija – no 14.marta plkst 12.00 līdz 13.aprīlim Dānija slēdz robežas. Ārvalstnieku ieceļošana ir ierobežota, tiek ielaisti tie, kuri pastāvīgi dzīvo/strādā Dānijā, piegādā preces. Ārvalstnieku izceļošanai no Dānijas nav ierobežojumu. Tranzītā personas tiks laistas, ja varēs pierādīt, ka ir ceļā uz mājām, t.i. savu pilsonības/pastāvīgās mītnes zemi.

Dienvidkoreja
– no 16.03.2020. personām, kas ieceļojušas no COVID-19 skartajām valstīm tiek veikta ķermeņa temperatūras mērīšana un anketēšana. Ceļotājiem no Ķīnas un Japānas ar mobilā telefona lietotnes palīdzību regulāri jānosūta savi veselības rādījumi (http://ncov.mohw.go.kr/selfcheck).

Elsalvadora – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 30 dienu laikā apmeklējušas Itāliju, Ķīnu un Dienvidkoreju, Franciju, Vāciju, Irānu, Itāliju.

Ēģipte – Pasažieriem, kuri ir bijuši Bahreinā, Ķīnā, Francijā, Vācijā, Irānā, Irākā, Itālijā, Japānā, Dienvidkorejā, Kuveitā, Malaizijā, Singapūrā, Šveicē, Spānijā, Taizemē vai Vjetnamā, tiks veiktas veselības pārbaudes.

Fidži – liegta ieceļošana valstī ārvalstniekiem, kuri pēdējo 14 dienu laikā ir apmeklējuši vai šķērsojuši tranzītā Ķīnu, Irānu, Itāliju vai Dienvidkoreju.

Gabona
– liegta ieceļošana valstī ārvalstniekiem, kuri pēdējo 14 dienu laikā apmeklējuši Ķīnu, ārvalstniekiem, kuri bijuši COVID-19 skartajās valstīs, tiks noteikta 14 dienu karantīna.

Grenada – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas vai šķērsojušas tranzītā Ķīnu.

Gruzija – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Irānu; personām, kuras pēdējo 21 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Dienvidkoreju, Itāliju vai Japānu, jāveic pārbaudes un jāiziet karantīna. Personām, kuras ieradušās no Vācijas, Austrijas, Francijas un Spānijas tiks piemērota 14 dienu karantīna, ja netiks uzrādīts sertifikāts, kas apliecinātu, ka persona nav inficējusies ar COVID-19. Visām personām, kas ieceļo Gruzijā, tiek veikta ķermeņa temperatūras mērīšana. Šķērsojot robežu ar auto, tiek veiktas vadītāju veselības pārbaudes.

Grieķija - pārtraukta gaisa, ceļa un jūras pasažieru satiksme ar Albāniju un Ziemeļmaķedoniju. Izņēmums: Grieķijas pilsoņu ieceļošana un preču pārvadājumi.
- pārtraukta gaisa un jūras pasažieru satiksme ar Itāliju. Preču pārvadājumi turpinās.
- liegums kruīza kuģiem pietauvoties Grieķijas ostās.
- avio savienojumi ar Spāniju pārtraukti.

Gvatemala – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 15 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu.

Haiti – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Franciju, Vāciju, Irānu, Itāliju vai Dienvidkoreju.

Horvātija – personas, kuras ieceļo no Ķīnas Hubei provinces, Itālijas, Vācijas Heinsbergas rajona, Dienvidkorejas Degu pilsētas un Cheongdo provinces un Irānas tiek pakļauti obligātai karantīnai. Personām, kas ieceļo no Ķīnas (izņemot Hubei provinces), Dienvidkorejas (izņemot Degu pilsētu un Cheongdo provinci), Japāņas, Singapūras, Francijas, Vācijas (izņemot Heinsbergas rajona), Austrijas, Šveices, Spānijas, Nīderlandes, Zviedrijas un Lielbritānijas, tiks izsniegts lēmums par 14 dienu paškarantīnu.

Indija - no 2020. gada 13. marta līdz 15.aprīlim tiek apturēta jau izsniegto Indijas vīzu darbība un nav iespējama ieceļošana valstī, kā arī no 2020.gada 13.marta visi ieceļotāji, kas kopš 2020.gada 15. februāra būs apmeklējuši Ķīnu, Itāliju, Irānu, Dienvidkoreju, Japānu, Franciju, Spāniju vai Vāciju, tiks ievietoti 14 dienu karantīnā.

Itālija –  liegta ieceļošana valstī ar tiešajiem vai netiešajiem reisiem no Ķīnas. Atcelto avioreisu dēļ ceļotājiem var būt apgrūtinātas iespējas atgriezties.

Izraēla (un okupētās palestīniešu teritorijas) - Ārvalstu pilsoņiem liegta ieceļošana valstī, izņemot, ja persona var apliecināt iespēju uzturēties izolācijā privātā rezidencē 14 dienas (par tādu netiek uzskatīta viesnīca). Apliecinājums jānosūta Izraēlas vēstniecības attiecīgajā valstī Konsulārajai nodaļai. Ceļotājiem no Latvijas tā ir Izraēlas vēstniecības Rīgā Konsulārā nodaļa.

Jamaika – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Irānu, Itāliju, Dienvidkoreju vai Singapūru.

Japāna – liegta ieceļošana valstī ārvalstniekiem, kuri 2 nedēļas pirms ierašanās Japānā ir apmeklējuši Hubei provinci vai atsevišķus Dienvidkorejas reģionus.

Jaunzēlande
– liegta ieceļošana valstī ārvalstniekiem, kuri ceļojuši no vai tranzītā caur Ķīnu (ieskaitot Honkongu un Makao), Dienvidkoreju, Itāliju, Japānu un Irānu. Ceļotājiem no Eiropas (izņemot Itāliju) no 2020.gada 13.marta tiek piemēroti 2.kategorijas robežšķērsošanas mēri, kas paredz informēšanu par rīcību COVID-19 simptomu parādīšanās gadījumā.

Jordānija – liegta ieceļošana valstī personām, kuras  pēdējo 14 dienu laikā ieradušās valstī no Ķīnas, Irānas, Itālijas vai Dienvidkorejas. No 14.03.2020. personām, kuras ieceļo no Francijas, Vācijas vai Spānijas ir jāiesniedz oficiāls apliecinājums par negatīvu COVID-19 testa rezultātu.

Katara - liegta ieceļošana valstī personām, kuras  pēdējo 14 dienu laikā ieradušās valstī no Ķīnas, Bangladešas, Ēģiptes, Indija, Irāna, Irāka, Itālija, Dienvidkorejas, Libānas, Nepālas, Pakistānas, Filipīnām, Šrilankas, Sīrijas vai Taizemes.

Kazahstāna – liegta ieceļošana valstī personām, kuras  pēdējo 30 dienu laikā ieradušās valstī no Ķīnas (ieskaitot Honkongu, Makao un Taivānu), Irānas, Dienvidkorejas, Japānas, Itālijas, Francijas, Vācijas vai Spānijas. Ķīnas, Irānas, Dienvidkorejas, Japānas, Itālijas Francijas, Vācijas un Spānijas pilsoņiem liegta ieceļošana valstī.

Kenija – personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu vai citu COVID-19 skarto teritoriju, jāsniedz informācija par savu veselības stāvokli.

Kipra – no 13.03.2020. Kiprā ir liegta ieceļošana ārvalstniekiem, izņemot Kiprā pastāvīgi dzīvojošos vai strādājošos.

Kirgizstāna  – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 20 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Japānu, Dienvidkoreju, Irānu vai Itāliju.

Korejas Republika – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Hubei provinci, ieceļošanas ierobežojumi noteikti personām, kuras ieceļo no pārējās Ķīnas teritorijas. Tiek veikta visu ceļotāju anketēšana.

Kosova – no 16.03.2020. plkst 12.00 uz nenoteiktu laiku Kosovā tiek pastiprināta robežkontrole, lai ierobežotu vīrusa izplatību; personām var tikt liegta ieceļošana valstī, ja vien ieceļošana mērķis nav būtisks un neatliekams, piemēram, personas pastāvīgi dzīvo vai strādā Kosovā. Kravu pārvadājumi netiek ierobežoti.

Krievija – No 16.marta tiek atcelti visi aviokompānijas airBaltic reisi no Pulkovas lidostas. Personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Franciju, Vāciju, Irānu, Itāliju, Dienvidkoreju vai Spāniju un plāno uzturēties Maskavā, jāveic paškarantīnā uz 14 dienām vai plānotā uzturēšanās ilgumā, ja tas ir mazāk nekā 14 dienas.

Kuka salas
– liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu.

Kuveita – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Bangladešu, Ēģipti, Indiju, Irānu, Irāku, Itāliju, Japānu, Dienvidkoreju, Libānu, Filipīnas, Singapūru, Šrilanku, Sīriju vai Taizemi.

Ķīna – pasažieriem, kuri ieradušies Pekinas starptautiskajā lidostā (PEK), jāveic 14 dienu paškarantīna. Pasažieri no Irānas, Itālijas, Japānas un Dienvidkorejas, kas dodas uz Pekinas (PEK), Guangzhou (CAN) vai Šanhajas (PVG) lidostām tiek pakļauti 14 dienu karantīnai.

Libāna – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Irānu, Itāliju, Japānu, Dienvidkoreju.

Malta – atcelti ienākoši un izejošie avioreisi un apturēta kuģu satiksme no Itālijas.

Madagaskara - liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Irānu, Itāliju, Japānu, Dienvidkoreju.

Maldīvu salas - liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Irānu, Itāliju, Bangladešu vai atsevišķiem Dienvidkorejas reģioniem.

Maroka – no 15.03.2020. plkst. 20.00 (pēc Eiropas centrālā laika) Maroka slēdz savas gaisa, jūras un sauszemes robežas.

Maurīcija – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Irānu, Itāliju, Dienvidkoreju vai Spāniju.

Māršalu salas – liegta ieceļošana valstī visiem ārvalstniekiem.

Melnkalne - pieņemto šādi ierobežojošie pasākumi: liegta ieceļošana valstī personām, kuras apmeklējušas Ķīnu, Irānu, Itāliju, Dienvidkoreju; uz laiku slēgt šķērsošanai valsts robežu ar Albāniju, Horvātiju, Serbiju, Bosniju un Hercegovinu; aizliegt izbraukt no Melnkalnes uz Franciju, Vāciju, Šveici un Dāniju; noteikt sanitāro uzraudzību visiem ceļotājiem, kuri ieradušies no Francijas, Vācijas, Šveices, Dānijas un Slovēnijas, kā arī līdz 2.aprīlim aizliegt kuģu un jahtu iebraukšanu Bar, Budva, Kotor, Kumbor-Portonovi, Tivat un Zelenika ostās.

Mikronēzija – ceļotājiem no valstīm ar apstiprinātiem inficēšanās gadījumiem pirms ieceļošanas 14 dienas jāpavada paškarantīnā.

Moldova – 13. marta ir noteikts sarkanais paaugstinātas bīstamības līmenis un ieviesti vairāki ieceļošanas ierobežojumi un ārkārtas drošības pasākumi sakarā ar Covid-19 vīrusa izplatību. No 17. marta līdz 31. martam Moldovā ir aizliegta jebkāda veida ieceļošana ārvalstniekiem (arī pa zemes ceļiem), izņemot personas kuriem Moldovā ir pastāvīgā dzīvesvieta vai uzturēšanās atļauja. No 17. marta plkst. 00.00 tiek slēgta pasažieru aviosatiksme no/uz Moldovu ar visām valstīm.

Mongolija – liegta ieceļošana valstī ārvalstniekiem caur visiem robežkontroles punktiem uz Mongolijas-Ķīnas robežas; ieceļošanas ierobežojumi attiecināti uz personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Dienvidkoreju, Itāliju un Japānu.

Niue – visiem ceļotājiem, kuri pēdējo 30 dienu laikā ceļojuši uz Ķīnu, 14 dienas jāpavada vīrusa neskartā valstī un 3 dienas pirms ieceļošanas Niue ir jāsaņem ārsta slēdziens.

Palau Republika – uz laiku apturēti lidojumi no Ķīnas, t.sk. tiešie reisi no Honkongas un Makao. Liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Honkongu vai Makao.

Rumānija - No 9. līdz 23. martam ir atcelti visi tieši lidojumi no/uz Itāliju. No 10. – 31. martam ir atcelti visi tiešie autobusu reisi un no 12. – 31. martam vilcienu reisi no/uz Itāliju. Ārvalstnieki, kuri ieceļo no Itālijas, Francijas ziemeļdaļas, Spānijas galvaspilsētas  Madrides, Ķīnas, Irānas un Dienvidkorejas, neatkarīgi no transporta veida, tiek ievietoti karantīnā vai izolācijā.

Seišelu salas – aviokompānijas neuzņem (ieteikts neuzņemt) reisā personas, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu.

Sentvinsenta un Grenadīnas - liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Itāliju, Japānu, Ķīnu (ieskaitot Honkongu un Makao), Dienvidkoreju vai Singapūru.

Serbija - liegta ieceļošana valstī vai tās šķērsošana tranzītā personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Itāliju, Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu vai Šveici.

Singapūra
– liegta ieceļošana valstī vai tās šķērsošana tranzītā personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Irānu, Ziemeļitāliju vai Dienvidkoreju. Karantīna ir obligāta visiem, kuri apmeklējuši Hubei provinci.

Slovākija – no 13.03.2020. plkst 7.00 ieviesti būtiski ceļošanas ierobežojumi: slēgtas visas trīs starptautiskās lidostas, kā arī starptautisko vilcienu un autobusu satiksme (izņemot kravu transportu un preču piegādes).

Slovēnija – personām, ieceļojot Slovēnijā caur robežu ar Itāliju, nepieciešams uzrādīt kompetentās iestādes izsniegtu sertifikātu slovēņu, angļu vai itāļu valodā ar apliecinājumu par negatīvu COVID-19 testa rezultātu.

St.Lucija – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Itāliju, Japānu, Dienvidkoreju vai Singapūru.

Šveice – liegta ieceļošana no Itālijas, izņemot Šveices pilsoņus un ārvalstniekus, kam Šveicē ir uzturēšanās atļauja, kam jābrauc darba jautājumos, tranzītā vai jānodrošina preču piegādes).

Šrilanka – aicina sekot administrācijas rīkojumiem. Iekļūšana Šrinlankā liegta līdz 29.martam

Tadžikistāna – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Dienvidkoreju, Afganistānu, Itāliju vai Irānu.

Taizeme – uz laiku apturēta vīzu izsniegšana uz robežas personām no Bulgārijas, Butānas, Ķīnas (izņemot Honkongas un Makao), Kipras, Etiopijas, Fidži, Gruzijas, Indijas, Kazahstānas, Maltas, Meksikas, Nauru, Papua Jaungvinejas, Rumānijas, Krievijas, Saūda Arābijas, Taivānā, Uzbekistānā un Vanatu. Bezvīzu režīms ir atcelts personām no Itālijas, Dienvidkorejas un Honkongas.

Tonga – personām, kuras ieceļo valstī no Ķīnas (arī tranzītā), būs nepieciešama karantīna kādā no vīrusa neskartajiem punktiem.

Trinidada un Tobago – liegta ieceļošana valstī personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Irānu, Itāliju, Japānu, Dienvidkoreju vai Singapūru.

Turcija – no 16.marta tiek pārtraukti lidojumi no Turcijas uz Vāciju, Spāniju, Franciju, Austriju, Norvēģiju, Dāniju, Zviedriju, Beļģiju un Nīderlandi. Liegta ieceļošana valstī vai tās šķērsošana tranzītā personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā apmeklējušas Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, Irāku, Itāliju. Slēgta sauszemes robeža ar Irānu, apturēti arī lidojumi.

Ungārija – liegta ieceļošana valstī personām, kuras apmeklējušas Itāliju, Ķīnu, Dienvidkoreju, Izraēlu un Irānu. Ir ieviesta stingra kontrole uz robežas ar Austriju un Slovēniju, tiek veikta anketēšana un pārbaudes, nepieciešamības gadījumā nosakot karantīnu.

Ziemeļkoreja
– visiem tūristiem liegta ieceļošana valstīm, personām, kuras ieceļojušas valstī biznesa vai dienesta apsvērumu dēļ, tiek noteikta 14 dienu karantīna.

Ārlietu ministrijas mājaslapā ir publicēta tās rīcībā esošā oficiālā informācija. Šī informācija var nebūt pilnīga, jo valstīm ir tiesības operatīvi noteikt izmaiņas ieceļošanas kārtībā un uzturēšanās nosacījumos. Tādēļ Ārlietu ministrija aicina vienmēr precizēt šos jautājumus konkrētās ārvalsts diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā. Ārlietu ministrija nevar uzņemties atbildību par zaudējumiem, kas radušies minēto ieteikumu neievērošanas rezultātā. Ārlietu ministrijas mājaslapā publicētajiem ceļojumu brīdinājumiem ir rekomendējošs raksturs un tie neierobežo ar Satversmes 98. pantu noteiktās tiesības personām izbraukt no Latvijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43748498sec.