Pandēmijas laikā atpūtai dabā jāizvēlas mazāk populāri apskates objekti

Nevienam nav noslēpums, ka fiziskās aktivitātes un pat vienkārša pastaiga dabā labvēlīgi ietekmē gan fizisko, gan garīgo veselību.

Patlaban, kad globālās Covid-19 pandēmijas laikā ieteikts izvairīties no publisku vietu apmeklēšanas un pašizolēties, liels skaits iedzīvotāju dodas dabā. Līdz ar to, populārākās dabas takas un apskates objekti ir tik ļaužu pārpilni, ka pat uz meža takas ievērot ieteikto 2 metru distanci nav iespējams.

Jāatgādina Veselības ministrijas galvenā speciālista infektoloģijā Ugas Dumpja teiktais, ka  "Karantīna slimajam nozīmē pilnīgu neiziešanu no mājas. Pašizolācija nozīmē, ka cilvēks var iziet no mājas (mežs, pludmale), bet nedrīkst kontaktēt ar citiem cilvēkiem tuvāk par 2m un jābūt uzmanīgam ar virsmām (durvju rokturi, lifta poga utt)".

Tātad tiem, kam nav jāatrodas karantīnā, bet vienkārši jāizvairās no sabiedriskām vietām, atrašanās dabā var būt lieliska un veselīga izvēle, ja vien  tiek apmeklēti mazāk populāri objekti. Šoreiz būtu jāizvairās, piemēram, no Lielā Ķemeru tīreļa laipas vai Kaņiera niedrāju laipas Ķemeru Nacionālajā parkā. Ļaužu pārpildītas aizvadītajā nedēļas nogalē bija takas Gūtmaņalas apkārtnē Siguldā, Gaujas Nacionālajā parkā. Tā vietā iesakām apmeklēt dažādus mazāk zināmus objektus,  un tos iespējams atrast un maršrutus plānot aplikācijā "Dabas tūrisms".

Lieliskas pavasarīgas ainavas patlaban vērojamas Abavas senlejā un Talsu paugurainē, savvaļas zirgu dzīvi iespējams apskatīt Papes dabas parka ezera takā un skatu tornī. Ja vilina purvi, tad lieliska izvēle būs Dunikas purva laipa Kurzemē, vai Purzera un Niedrāju-Pilkas purva takas Ziemeļvidzemē. Gaujas Nacionālajā parkā krāšņi dabas skati priecēs Amatas ģeotakas izstaigātājus, bet Latgalē galvu izvēdināt ļaus Rāznas plašumi. Savukārt, Ķemeru Nacionālajā parkā netraucētai pastaigai dabā šobrīd iesakām izvēlēties pastaigu maršrutu "Gar Zaļo kāpu" vai arī kādu no velomaršrutiem Smārdes un Valguma ezera apkārtnē.

Mobilā lietotne "Dabas Tūrisms" sniedz iespēju īsā laikā saplānot dienu skaistai pastaigai vai izbraucienam dabā. Lietotne palīdz rast atbildes uz jautājumiem – kur šodien doties vai ko darīt, jo tajā ir vairāk nekā 400 dažādu dabas tūrisma galamērķu - gan dabas takas, gan skatu vietas, torņi, visā Latvijas teritorijā. Tās saturs ir sakārtots vairāk nekā 20 dažādās kategorijās, kas ļauj ērti izvēlēties sev piemērotāko veidu ceļošanai dabā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24505496sec.