Līgatnes dabas taku saimi papildina septiņi mežacūku sivēniņi

Lai gan pasaulē ierastā lietu kārtība šopavasar ir izjaukta, dabā viss notiek kā ierasti – pavasaris ir bērnu laiks. Un arī Līgatnes dabas takas nav izņēmums, jo aprīļa sākumā mežacūku ģimenē pasaulē nākuši septiņi strīpaini un ņipri sivēntiņi.

Jau trešo reizi jauno vecāku godā ir mežacūku pāris Magone un Ansis. Abi ir uzticīgi viens otram jau vairākus gadus un savu pieķeršanos katru pavasari demonstrē ar veselīgiem un ņipriem pēcnācējiem. Arī šogad pāra mīlestība ir vainagojusies nu jau septiņos mazos rukšķētājos.

Mežacūku mazuļi dzimuši 4. aprīlī un nu jau dažu nedēļu vecumā apmeklētājiem nereti redzami draiski rotaļājoties pa iežogojumu, tomēr kā jau visiem mazuļiem, tiem ir nepieciešama arī diendusa, ko tie aizvada pie mammas sāna paslēpušies no citu skatiena.

Mežacūkām mazuļi dzimst aprīlī, maijā un kopš dzimšanas brīža tie ir labi attīstīti un klāti ar svītrotu apmatojumu. Pāris dienas pēc nākšanas pasaulē sivēni jau ir gatavi doties līdzi mātei barības meklējumos, kā arī paši apgūst dažādus pieaugušas meža cūkas ikdienas dzīves paražas.

Pati Magone ir dzimusi savvaļā, tomēr kājas savainojuma dēļ dažu mēnešu vecumā nonāca cilvēka gādībā. Tā kā jau no bērnības cilvēku Magone uzskata par labu draugu, arī mazuļus neslēpj no Līgatnes dabas taku darbiniekiem un apmeklētājiem.

Savukārt lepnais tētis Ansis, kurš Līgatnes mežos dzīvo jau 11 gadus, ir vienīgais vīriešu kārtas pārstāvis cūku voljerā. Viņš lepojas ne tikai ar vareno augumu, bet arī ar savām harēma dāmām. Bez abiem sivēnu vecākiem, meža cūku iežogojumā mīt arī Anša vienaudze, vecmeita Grieta. Kopā ar mazajiem sivēniem, Līgatnes dabas takās šobrīd apskatāmas desmit mežacūkas.

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975. gadā, mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53416491sec.