Muzeji apvienojas izzināšanas akcijā «Meklē Mežu Muzejos»

No 2020. gada 10. jūnija izzināšanas akcijā "Meklē Mežu Muzejos" apvienojušies un ciemos aicina Jaunmoku pils muzejs, Andreja Upīša memoriālais muzejs Rīgā un A. Upīša memoriālmāja Skrīveros. Akcijas ietvaros apmeklētāji var iepazīt muzejus, atrast tajos vienojošo un noslēgumā saņemt kārdinošas balvas.

Daba vieno cilvēkus un laikmetus. Meža motīvi visos laikos iedvesmojuši radošās izpausmes mākslā, mūzikā, literatūrā. Arī akcijā muzeji kā vienojošo motīvu ir izvēlējušies mežu – tā bagātību, daudzveidību un atspoguļojumu Andreja Upīša daiļradē.

Lai kļūtu par akcijas dalībnieku, ir jāaizpilda akcijas anketa un, apceļojot visus trīs muzejus, jāieraksta atbildes uz 15 jautājumiem par muzejos redzamo, izlasāmo un uzzināmo.

Viesošanos katrā akcijas muzejā tā darbinieks apliecinās ar zīmodziņu. Tikai šādi apliecinātu un pilnībā aizpildītu anketu īpašnieki varēs pretendēt uz balvām.

Anketas, kurās visi jautājumi būs atbildēti pareizi, piedalīsies noslēguma izlozē par Lielo Balvu – galda spēli "Iestādi mežu!".

Muzejos akcija norisinās no 2020. gada 10. jūnija līdz 31. oktobrim. Noslēguma pasākums plānots 10. novembrī A. Upīša memoriālajā muzejā Rīgā.

Akciju organizē Jaunmoku pils muzejs sadarbībā ar Andreja Upīša memoriālo muzeju Rīgā un A. Upīša memoriālmāju Skrīveros, atbalsta SIA "Skrīveru saldumi" un AS "Latvijas valsts meži".

Ideja kopīgai aktivitātei muzejiem ir radusies kultūras darbinieku tiešsaistes mācību semināra "Kultūras un cilvēciskais pieskāriens tiešsaistē: jaunas iespējas uzrunāt un iesaistīt plašu auditoriju kultūras un izglītības projektos" darba grupas ietvaros.

Veicināt cilvēku interesi par dažādas tematikas muzejiem, uzskatāmi parādot nozaru daudzveidību un mijiedarbību, ir mērķis, ko vēlas sasniegt akcijas organizatori.

Sīkāku informāciju par akcijas norisi var uzzināt www.jaunmokupils.lv, www.upisumuzejs.lv vai sazinoties ar Jaunmoku pils muzeja projektu vadītāju Ziedīti Začesti pa t. +371 27880708 vai e-pastu z.zaceste@jaunmokupils.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68063307sec.