Zilākalna virsotnē uzbūvēta skatu platforma

Kocēnu novada pašvaldība, piesaistot Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējumu, ir īstenojusi projektu "Dabas lieguma un svētvietas "Zilaiskalns" infrastruktūras uzlabošana". Projekta ietvaros Zilākalna virsotnē esošajā Imanta kalniņā uzbūvēta skatu platforma ar norobežojošu barjeru un soliņiem, kā arī takas malā, kas ved uz virsotni no Zilākalna ciemata puses, uzstādīts informatīvs stends, kurā izvietotā informācija ir saskaņota ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi. Skatu platforma būvēta saskaņā ar dabas lieguma "Zilaiskalns" dabas aizsardzības plānu, lai slēgtu cilvēku kustību pa visstāvāko taku drošības un augsnes erozijas novēršanas dēļ.

Skatu platformas un informatīvā stenda projekta autors ir SIA “Marta Saule”, arhitekts Zintis Butāns. Būvdarbus veica iepirkumu procedūras uzvarētājs - SIA “Krafter”, būvuzraudzību SIA "Krāčupe", būvuzraugs Valdis Valainis.

Būvniecības procesa kopējās izmaksas ir 15127 eiro, no kuriem 13500 eiro ir Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums.

Projekta pieteikums tika iesniegts vietējās rīcības grupas biedrības “No Salacas līdz Rūjai” izsludinātajā LEADER pieejas projektu konkursā ELFLA finansējuma piešķiršanai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. - 2020. gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros.

Kocēnu novada dome aicina ikvienu izvērtēt savus ieradumus, dodoties dabā un ievērot principu “Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes”. Pirmkārt, pievērst uzmanību līdzi ņemamo produktu iepakojumiem, otrkārt, nenest līdzi neko lieku, lai nerastos vēlme no tā pusceļā atbrīvoties, treškārt, nemeklēt mazās atkritumu urnas pārgājienu maršrutos mežā, purvā vai citviet dabas objektos, bet gan nest tos sev līdzi un izmest lielajās atkritumu tvertnēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77152491sec.