Kur piedzīvot ziemīgus mirkļus Amatas novadā brīvā dabā?

Amatas novads izceļas ar  plašo dabas taku piedāvājumu un dažādu aktivitāšu iespējām arī ziemas periodā, atliek tikai pildīt termosu ar siltu dzērienu un izvēlēties kurp doties!

Daži ieteikumi, kur piedzīvot ziemīgus mirkļus Amatas novadā brīvā dabā:

Cecīļu dabas taka (Cecīļu dabas taka Ieriķos). Takā darbojās arī gaismas parks (obligāta ir iepriekšēja pieteikšanās).  Ir iespēja izvēlēties dažāda garuma maršrutus. Visi maršruti piedāvā ainaviskus pārsteigumus.

Ieriķu dzirnavu dabas taka (Ieriķu dzirnavas). Katru sestdienu līdz pat marta mēnesim darbojās gaismas parks! Gaismas vakaros valda pasakaina noskaņa.

Zvārtes iezis (Zvārtes iezis). Zvārtes iezis ir viens no gleznainākajiem Devona smilšakmens iežu atsegumiem ne tikai Gaujas nacionālajā parkā, bet arī Latvijā. Tas noteikti ir jāredz!

Amatas taka. Smilšakmens un dolomīta atsegumi, ainavas, kas aizrauj elpu. Var dodies piedzīvojumā, meklējot 43 geokešinga slēpņus, kuri izvietoti Amatas takā.

Āraišu ezerpils Arheoloģiskais parks (Āraišu Arheoloģiskais parks). Esošajā situācijā Āraišu ezerpils Arheoloģiskā parka apmeklētāju centrs ir slēgts, taču ir atvērta visa āra teritorija. Āraišu ezerpils ir vienīgā 8./9.–10. gadsimta nocietinātas dzīvesvietas rekonstrukcija Eiropā, unikāls objekts, kas šogad nominēts kā Latvijas arheoloģijas piemineklis 2020.

Meža ežu taka, (no Āraišiem pāri Cēsu šosejai, blakus karjerām). Maza un jauka taka. Takā ejot uzzināsi informāciju par Latvijas dabās sastopamajiem putniem.

Amatas novada “Zaļā dzelzceļa” maršruts (www.amata.lv/zalais-cels-ieriki-gulbene/). Maršrutā valda pilnīgs miers vairāku kilometru garumā. Baudi ceļu, kā tīk – ejot, skrienot, slēpjot, vai varbūt zirgam mugurā?!

Līgatnes upes taka. (Nītaures pag.), Latvijas Valsts mežu veidota taka. Taka pa skaistu mežu, gar straujo Līgatnes upi. Takā izvietoti dažādi tiltiņi un valda īsta meža atmosfēra.

Spāres muižas Rakstnieku parks un taka. Rakstnieku parkā aug rakstnieku stādītie kociņi – daž ne dažādas šķirnes. Iepazīsti kokus un dzejniekus un tad dodies uz turpat uz esošo taku. Dodoties takā esi vērīgs, tur gaida, kāds uzdevums! Sniegotos apstākļos var noderēt arī distanču slēpes.

Ozolkalns un Žagarkalns (www.ozolkalns.lv/ziema, www.zagarkalns.lv). Kalnos gaida kārtīga adrenalīna deva – ātrums, līkloči un lēcieni. Dodoties uz kalnu, reģistrācija obligāta.

Briežu dārzs Annas dzirnavas (www.amata.lv). Vērot šos skaistos dzīvniekus ir ļoti aizraujoši – iespaidīgie ragi, izveicība un lielie spēcīgie augumi. Ir iespēja šos skaistuļus gan pabarot, gan kopā nofotogrāfēties.

Piedzīvojums ar haskijiem. (www.dodkepu.lv) Piedzīvojums tik tiešām garantēts, kopā skrienot vai braucot kamanās.

Rakši ZOO (www.kamieli.lv). „Rakšu” brīvdabas ZOO var redzēt vairāk kā 100 dzīvniekus – kamieļus, lamas, alpakas, Valē melnkakla kazas, Valē melndeguna aitas, Poitou ēzeļus un trusīšu ģimenes. Vieta atpūtai ģimenēm un bērniem.

Andrēnkalni. Aktīvās atpūtas iespējas ārpus pilsētas burzmas. Inventāra noma nav pieejama., taču sniegoti kalni ir!

Plašāk ar objektiem ir iespēja iepazīties www.amata.lv vai objektu tīmekļa vietnēs.

! Aicinām sekot līdzi aktuālākajai informācijai par iespējām konkrētajos objektos, ņemot vērā valstī esošo situāciju!

! Apmeklējot dabas objektus un takas nepieciešams lietot mutes un deguna aizsegu, ja teritorijā atrodas liels skaits cilvēku. Aicinām sekot līdzi dabas objektos un takās izvietotajām norādēm un informācijai par drošu došanos dabā, kustības virzienu un citiem nosacījumiem Covid-19 ierobežošanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50306988sec.