Muzeju nakts norises notiks virtuālajā vidē un muzeju āra ekspozīcijās

Piedāvājot dažādas norises virtuālajā vidē, kā arī muzeju āra ekspozīcijās un pilsētvidē, 60 Latvijas muzeji šogad 15. maijā piedalīsies Muzeju naktī.

2021. gadā Muzeju nakts pasākumus Latvijas muzeji piedāvās jau 16. reizi; pērn Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktās ārkārtējās situācijas apstākļos Muzeju nakts norises Latvijā tika atceltas.

„Muzeju nakts līdz šim ik gadu iezīmējusi vasaras sākumu, kad daudzveidīgo, naksnīgo kultūras pasākumu piedāvājumu muzejos un citās mantojuma iestādēs klātienē izbaudījis aptuveni ceturtdaļmiljons iedzīvotāju visā Latvijā. Šogad muzeji īpaši strādājuši pie tā, lai piedāvātu epidemioloģiskajai situācijai atbilstošas norises – virtuālas iespējas muzeju ekspozīciju apskatē, līdzdalības iespējas dažādās tiešsaistes diskusijās, kā arī muzeju āra ekspozīciju apskati,” par šā gada Muzeju nakts aktivitātēm stāsta kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Šogad Muzeju nakts tēma ir “robežas,” aicinot izcelt robežas kā kultūras mantojuma un robežu radīta kultūras mantojuma aspektus, robežvietas un robežu sadalīto mantojumu, kā arī pārrobežu mantojumu un robežu šķērsošanu kā mantojumu.

Muzeju nakts programmas piedāvājums izstrādāts tā, lai būtu baudāms individuāli, cilvēkiem nedrūzmējoties. Norišu organizatori apņēmušies uzraudzīt un atgādināt apmeklētājiem, ka dodoties uz muzeju āra ekspozīcijām ir strikti jāievēro distancēšanās un gadījumā, ja vienlaikus muzeja teritorijā ir vairāk apmeklētāju un kādu brīdi neizdodas ieturēt savstarpēju 2 metru distanci, jālieto sejas un deguna aizsegi.

Ar Muzeju nakts programmu iespējams iepazīties Kultūras ministrijas tīmekļvietnē www.km.gov.lv, apmeklējot interaktīvu karti un iepazīstoties ar tajā izvietotajiem 60 Latvijas muzeju piedāvājumu aprakstiem.

Iemesls, kādēļ maijs tiek uzskatīts par muzeju mēnesi, ir 18. maijs – Starptautiskā muzeju diena, ko ICOM ir izsludinājis 1977. gadā. Latvija Starptautisko muzeju dienu atzīmē kopš 1978. gada. 1999. gadā Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija aicināja Eiropas muzejus organizēt kopīgu starptautisku akciju – Muzeju nakti, tās mērķis - iepazīstināt ar muzejiem arī tos iedzīvotājus, kas ikdienā muzejus neapmeklē. Pēc dažiem gadiem tika panākta vienošanās, ka Muzeju nakts kļūst par vienu no aktivitātēm, kas saistīta ar Starptautiskās muzeju dienas atzīmēšanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87601304sec.