Dabas taku apmeklētājus izglītos par PET pudeļu ekoloģisku pārstādi

Lai karstajās vasaras dienās atgādinātu par nepieciešamību lietot pietiekami daudz ūdens, kā arī izglītotu par ilgtspējīgām PET pudeļu pārstrādes iespējām, Tērvetes, Līgatnes un Cīrulīšu dabas taku apmeklētājiem sestdienās visu jūniju tiks piedāvāts bezmaksas ūdens.

Līgatnes dabas taku dabas izglītības un informācijas speciālists Valters Kinna norāda: “Ūdens ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, īpaši vasaras karstajā laikā, tāpēc ir svarīgi atcerēties dzert regulāri un pietiekamā daudzumā. Dzīvnieki to vienmēr atceras, taču cilvēkiem tas mēdz aizmirsties! Esam priecīgi, ka mūsu apmeklētājiem būs iespēja baudīt kvalitatīvu ūdeni katru sestdienu visa jūnija garumā.”

Ikviens apmeklētājs, uzsākot maršrutu ir aicināts paviesoties "Vichy stacijā", kas izvietotas dabas taku sākuma posmā. Tur būs iespējams ne tikai saņemt ūdeni, bet arī uzzināt, kā PET pudeles pareizi izmest atkritumu tvertnē, lai šo procesu padarītu dabai draudzīgāku. Arī maršruta beigās dabas taku apmeklētāji aicināti vēlreiz iegriezties akcijas teltīs, kur būs iespējams nodot iztukšotās pudeles un vietā saņemt jaunu ūdens pudeli, pateicībā par to, ka tukšā pudele nav tikusi atstāta dabā.

“Akcijas mērķis ir sniegt dabas taku apmeklētājiem pozitīvas emocijas, atgādināt par nepieciešamību lietot ūdeni, īpaši gada karstajā laikā, kā arī izglītot par pareizu PET pudeļu utilizāciju. Tāpat vēlamies vērst uzmanību dabas takām kā lielisku brīvā laika pavadīšanas veidu visām ģimenēm, iesaistoties taku labiekārtošanā, piemēram, palīdzot Līgatnes dabas takā izveidot jaunas dzīvnieku figūras. Šo uztveram kā lielisku ilgtermiņa sadarbību, ko turpināsim noteikti arī nākamajos gados. Ir svarīgi gan atbalstīt dabas takas, gan arī izglītot to apmeklētājus,” stāsta "Vichy" zīmola vadītāja Ieva Anita Rieksta.

Ikviens apmeklētājs ir laipni gaidīts dabas takās, lai izbaudītu pastaigas svaigā gaisā, kā arī iepazītu Latvijas dabas daudzveidību, un iegrieztos “Vichy” ūdens punktos pirms un pēc pastaigas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80352807sec.