«Pievelc Latviju tuvplānā!» - radīta jauna spēle Latvijas apceļotājiem

Lai veicinātu vietējo tūrismu, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) radījusi 16 Latvijas apceļošanas maršrutus ar uzdevumiem. Ar apceļošanas spēles palīdzību iedzīvotāji tiks iepazīstināti ar mazāk zināmiem apskates objektiem visā Latvijā un iedvesmoti doties vairāku dienu ceļojumos.

“Katru gadu mūsu iedzīvotājiem un viesiem sagatavojam arvien jaunus tūrisma pārsteigumus Latvijā. Ceļošanas spēle, kura ir papildināta ar erudīcijas elementiem, jauniem faktiem, kā arī vēl līdz šim neatklātiem dabas un tūrisma objektiem, būs šī gada pārsteigums un piedzīvojums visiem ceļotājiem,” norāda ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, aicinot atbalstīt vietējos uzņēmējus un saviem ceļojumiem vai jauniem piedzīvojumiem izvēlēties Latvijas piedāvātos tūrisma maršrutus.

Kopā ar piedzīvojumu tūrisma kompāniju “Postnos” LIAA izstrādājusi Latvijas apceļošanas auto spēli ģimenēm un draugiem, kopā aptverot 16 auto maršrutus – tādējādi izzinot 3500 kilometrus visā Latvijā. Katrā objektā varēs pārbaudīt, vai tas rūpīgi izpētīts, atbildot uz viktorīnas jautājumiem. Decembrī visi dalībnieki piedalīsies loterijā ar iespēju laimēt apmaksātas brīvdienas Latvijā. Turklāt spēle domāta kā steidzīgajiem, tā tiem, kuri labprāt katrā objektā uzturētos ilgāk. Ikvienam no 16 posmiem ir arī kontrolpunkti, kur uzsāktā posma apceļošanu var apturēt un atgriezties jebkurā sev ērtā laikā.

Ja šķiet, ka pandēmijas laikā jau apceļota visa Latvija, tad šī spēle pierādīs, ka vēl ir daudzas nezināmas un ievērības vērtas vietas. Piemēram, Mūzikas instrumentu muzejs, vīngliemežu audzētava, Leļļu karaļvalsts, Eglones izziņas taka un daudzas citas. Daudzveidīgajos maršrutos varēs izbaudīt gan dabas un vēsturiskos apskates objektus, gan pastaigu takas un izklaides parkus, kā arī neizpaliks vēderprieki visām gaumēm.

“Jau citu projektu ietvaros esam izpētījuši pārsteidzošus apskates punktus, ar kuriem vēlamies dalīties. Spēles darbības princips ir vienkāršs un ļauj katram pašam plānot ceļojuma garumu – dienu, divas vai pat nedēļu. Nepieciešamais aprīkojums ir tikai automašīna, kompānija un zinātkāre,” apraksta Valdis Vītoliņš, “Postnos” līdzīpašnieks.

Paredzamais spēles ilgums atkarīgs no braucēju vēlmēm. Ja brauc ātri un apskata vien dažus objektus, katru no 16 posmiem iespējams izbraukt dienas laikā. Ja ir vēlme izbaudīt kvalitatīvu laiku ar ceļabiedriem, ciemojoties katrā apskates punktā un izmantojot vietējās naktsmītnes vai citus tūrisma pakalpojumus, reģiona posmus var apceļot 2-3 dienās.

Līdz decembrim spēle bez maksas pieejama “Postnos” lietotnē, iepriekš reģistrējoties mājaslapā mypostnos.com. Lai uzzinātu vairāk par kampaņu, LIAA aicina sekot līdzi Instagram kontam @latviatravel, Facebook kontiem @atklajLatviju un @OtkrojLatvijuzanovo, kā arī izmantojot kampaņas tēmturi #pievelcLVtuvplana. Plašāka informācija par spēli šeit 

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44065595sec.