Travelnews.lv iesaka: 7 idejas nedēļas nogalei

Augusts strauji tuvojas noslēgumam, tomēr vēl ir iespēja “noķert vasaru aiz astes”. Visā Latvijā augusta pēdējā nedēļas nogalē gaidāmi dažādi pasākumi, un, lai neapmaldītos plašakā klāstā, Travelnews.lv iesaka savas idejas.

Dobelē durvis ver atjaunotā pils

28. augustā risināsies sen gaidīts notikums – atjaunotās Dobeles pils atklāšana. Plaša pasākumu programma un,, protams, iespēja apskatīt pašu pili. Plašāka informācija šeit.

Balvos priecēs Kamermūzikas festivāls

Jau šajā nedēļas nogalē – 28. un 29. augustā – Balvu Muižas koncertzālē norisināsies Kamermūzikas festivāls, kurš notiks jau 22. reizi. Šim festivālam īpašu noskaņu piešķir gan izsmalcinātā mūzika un talantīgie mūziķi, gan skaistā un akustiskā koncertzāle, no kuras logiem paveras skats uz Balvu ezeru. Festivāla ietvaros divās dienās norisināsies četri koncerti. Plašāka informācija šeit.

Liepājā noslēgsies Karostas festivāls

Augusta pēdējā nedēļas nogalē noslēgsies “KAROSTAS FESTIVĀLS 2021. Sapnis par nākotni”, kas šogad noritēja visas vasaras garumā. Šī būs pēdējā nedēļas nogale šovasar, kad būs iespējams apskatīt Karostas ūdenstorni gida vadībā, tajā tapušos mākslas darbus un tikties ar pašiem māksliniekiem, jo 31.augustā Karostas ūdenstornis durvis apmeklētājiem slēgs līdz nākamajai vasarai. Sestdien, 28.augustā, dažādi vēsturiski spēkrati pulcēsies Karostā, lai dotos kopīgā “sapņu braucienā” pa Karostas interesantākajām vietām un priecētu gan karostniekus, gan Karostas viesus. Plašāka informācija šeit.

Veclaicenē notiks mājas kafejnīcu dienas

Vaidavas pērles un kalnu slēpotāju iecienītā zupa, īsts malēniešu smeķis ziemeriešu gaumē, liellopu gaļas steiks un kreptīgas zemnieku pusdienas, muižkundzes ceptas un medus salduma iedvesmotas kūkas, pavisam īpaši saldie “Balto palagu stāsts” un “Čukstu gardais” kā arī daudzus citus gardumus varēs baudīt 28.augustā Mājas kafejnīcas dienā aizsargājamo ainavu apvidū “Veclaicene” Alūksnes novadā. Plašāka informācija atrodama šeit.

Pasaku svētki Džūkstes Pasaku muzejā

2021. gada 28. augustā no pulksten 10:00 līdz 17.00 Džūkstes Pasaku muzejā (Džūkstes pagasts, Lanciņu skola, Tukuma novads) notiks tradicionālie Pasaku svētki “Saredzi! Sadzirdi! Sajūti! Sagaršo!”, kas tiek atzīmēti par godu Ansam Lerhim – Puškaitim (1859-1903), kas tautā  zināms kā latviešu rakstnieks, folklorists, skolotājs, dārznieks, sabiedriskais darbinieks un arī pētnieks.  Pasaku svētki ir diena, ko aizraujoši un izzinoši pavadīt ģimenes lokā, pirms jaunā mācību gada sākuma. Šajā dienā iespēja Džūkstes Pasaku muzeja dārzā, brīvdabas ekspozīcijā “Pa Pasaku tēva pēdām”, piedalīties orientēšanās spēlē, kurā iekļauti vairāk kā 20 pieturas punkti. Par pamatu ņemta Ansa Lerha-Puškaiša vēstītājfolklora, jo teikas un pasakas viņš izmantoja savā darbā, lai attīstītu bērnu iztēli un domāšanu, veidotu latvisko vērtību sistēmu. Spēlē jāspēj saskatīt Puškaiša laika liecības dārzkopībā, rakstniecībā, kā arī dabas daudzveidībā, vienlaikus smeļoties spēku un iedvesmu aktivitāšu vietās. Orientēšanās spēles karti varēs saņemt Džūkstes Pasaku muzeja kasē, iegādājoties muzeja biļeti. Spēlei ir nepieciešams mobilais telefons, rakstāmpiederums, laika apstākļiem atbilstošs apģērbs. Plašāka informācija atrodama šeit.

Etnofestivālā «Sviests» norisināsies «Gardu muti» tirdziņš

Vasaras izskaņā, 28. augustā no plkst.11.00 līdz 16.00, starptautiskā etnofestivāla „Sviests” ietvaros notiks mājražotāju un amatnieku tirdziņš „Gardu muti”, kas ieskandinās atvadas no vasaras un ražas ienākšanas laiku. Būs iespēja sarūpēt gardumus un dažādus amatnieku meistarstiķus, iegūt jaunas prasmes un izcelt esošās dzelzs un piena meistarnīcās. Plašāka informācija atrodama šeit.

Koncertzālē «Cēsis» viesosies pianisma virtuozi – Trīs Osokini

2021. gada 28. augustā Koncertzālē “Cēsis” izskanēs ilgi gaidīts koncerts, kurā klausītājus ar savu talantu priecēs trīs pianisti – Andrejs, Georgijs un Sergejs Osokini. Latvijas pianisma mākslas zīmols –  divi dēli un tēvs, ir izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās koncertprogrammas vienmēr ir svētki un īpašs notikums klaviermūzikas mīļotājiem. Cēsis skanēs Skrjabina, Šūberta, Šūmaņa, Ravēla, Čaikovska un Emīla Dārziņa opusi gan solo, gan divām un trim klavierēm. Plašāka informācija šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69053602sec.