#BeActive izaicinājums individuāli un komandām: 30. augusts līdz 30. septembris

Ievadot Eiropas Sporta nedēļu, no 30. augusta ikviens, individuāli vai komandā ar draugiem, ģimeni, kolēģiem vai skolas biedriem, aicināts pieteikties četru nedēļu #BeActive izaicinājumam, kas būs aktīvs no 30. augusta līdz 30. septembrim.  Sportojot vai izkustoties sev tīkamā veidā, vēlams trīs reizes nedēļā (12 dienas izaicinājuma laikā) ne mazāk kā 30 minūtes 4 nedēļas pēc kārtas, dalībnieki ne vien veidos veselīgu ieradumu, bet reģistrējot savas aktivitātes https://distantrace.com/beactive, varēs laimēt arī vērtīgas balvas - Suunto viedpulksteni vai Sportland dāvanu kartes 100 eiro vērtībā. #BeActive izaicinājumā var iesaistīties, neatkarīgi no vecuma vai fiziskajām spējām – tajā var piedalīties skrienot, ejot, nūjojot, braucot ar riteni, laivu vai SUP dēli, skrituļojot, dodoties vienkāršās pastaigās vai citādi esot aktīvs.

Kā piedalīties #BeActive izaicinājumā?

Lai piedalītos izaicinājumā, jāreģistrējas platformā distantrace.com un jāpievieno lietotni vai servisu, kurā dalībnieks fiksēs savus rezultātus (piemēram, Garmin, Polar, Suunto, Fitbit, Apple Watch u.c.). #BeActive izaicinājumam individuāli vai ar komandu pieteikšanās te: https://distantrace.com/beactive. Veicot fiziskās aktivitātes, jāieslēdz lietotne savā viedierīcē, un veiktā aktivitāte tiks automātiski reģistrēta #BeActive izaicinājumā. Iepazīsties ar izaicinājuma nolikumu te.

#BeActive izaicinājumā komandām aicinām pieteikties kopā ar draugiem vai ģimeni, darba kolēktīviem vai skolēniem, tā iedrošinot un motivējot regulāri sportot arī mazāk aktīvos. Katrs komandas dalībnieks izaicinājumā var piedalīties, veicot dažādas aktivitātes pēc savas izvēles (piemēram, skriešana, iešana, nūjošana, orientēšanās, riteņbraukšana, vingrošana sporta zālē, mājās vai brīvā dabā, SUP airēšana, smaiļošana un kanoe airēšana u.c.), neatkarīgi no aktivitātēm, kādas veic pārējie komandas dalībnieki.

Visi izaicinājuma dalībnieki, kuri būs sportojuši vēlams 3 dienas nedēļās, bet ne mazāk kā 12 dienas visa izaicinājuma laikā vismaz 30 minūtes, piedalīsies izlozē. Individuālā izaicinājuma dalībnieki varēs laimēt Suunto viedpulksteni, bet komandas – Sportland dāvanu kartes100 eiro vērtībā.

Regulāra mērena fiziskā slodze būtiski samazina saslimšanas riskus

Pasaules veselības organizācija rekomendācijās norāda – vien 30 minūšu mērenas intensitātes fiziskā slodze piecas reizes nedēļā būtiski samazina saslimšanas risku ar daudzām, tajā skaitā sirds asinsvadu slimībām, Latvijā teju pusei iedzīvotāju (47%) ikdienā kustās mazāk nekā 60 minūtes, no nedēļas septiņām dienām minimāli – 1 līdz 3 reizes nedēļā sporto vien 30% iedzīvotāju, kamēr 45% atzīst, ka nedara to nekad (Speciālais Eirobarometra pētījums par fizisko aktivitāti, 2018).

"Pats galvenais ir jāsāk kustēties un jādara tas, kas visvairāk patīk," uzsver viens no #BeActive vēstnešiem, taku skrējienu seriāla Stirnu buks izveidotājs Rimants Liepiņš. "Patīk peldēt – peldi, patīk braukt ar riteni – brauc ar riteni. Galvenais - to darīt regulāri un ar prieku. Nevajag sākt ar pārmērīgiem mērķiem, mēģinot katru reizi skriet ātrāk par iepriekšējo. Jāsāk lēni, ar prieku un vēlams patīkamu kompāniju. Paiet mēnesis, divi, tu paliec slaidāks un labāk jūties – redzot, kā kilogrami sāk pazust, tā arī būs lielākā motivācija, " iedvesmo Rimants. Šobrīd viņš nebīstas skriet arī izaicinoāu maršrutu, taču arī viņš zina, ko nozīmē izkrist no jaunībā uzņemtā sportiskā dzīves ritma un vecumā attapties uz svariem, kas rāda krietni lielāku kilogramu skaitu nekā gribētos.  

Lai arī iedzīvotāji Eiropā un arī Latvijā atzīst, ka sporto, lai uzlabotu veselību (64%), laika trūkums ir izplatītākais iemesls, kāpēc cilvēki regulāri nenodarbojas ar sportu (41%).

"Var piecelties agrāk, saka Rimants, "es pats gan ar to grēkoju, bet mani šī brīža draugi, kas aktīvi skrien un vingro, to dara pietiekami agri no rīta sešos un septiņos. Laiku var atrast, tikai sevi nedaudz  jāpiespiež. Un jā – jāatrod labi draugi, kas palīdz motivēt."

Jau pēc mēneša no 23. līdz 30. septembrim jau septīto reizi notiks Eiropas Sporta nedēļa, kuras laikā visā Latvijā būs pieejama daudzveidīga bezmaksas sporta pasākumu programma. #BeActive nedēļas centrālais notikums – pārgājiens notiks 25. septembrī Tukuma apkaimē.

Seko notikumiem arī mūsu sociālo mediju kontos:

•    https://www.facebook.com/lsfp.lv/

•    https://twitter.com/LSFP_LV,

•    https://www.instagram.com/lsfp.lv/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41652608sec.