Travelnews.lv iesaka: 7 idejas nedēļas nogalei

Rudens ir pilnībā iesoļojis Latvijā, nesot līdzi vēsāku laiku un reizulis lietu. Taču Travelnews.lv aicina nesēdēt mājās, bet doties pārgājienos un izbraucienos pa Latviju. Tie, kuriem ir sadarbībspējīgs sertifikāts, var izbaudīt arī mākslu un kultūru telpās.

“Zilās baltās pasaules valdzinājums” Cēsīs

Cēsu Vēstures un mākslas muzejā skatāma izstāde "Zili baltās pasaules valdzinājums". Angļu dekolētais fajanss Latvijas muzejos un privātkolekcijās. (18. – 21.gadsimts)”, kas tapusi sadarbībā ar mākslas zinātniekiem Daini Bruģi un Inu Līni. Šī ir pirmā izstāde Latvijā, kura apkopojusi Latvijas muzejos un privātkolekcijās esošos angļu dekolētā fajansa izcilākos paraugus. Plašāka informācija šeit.

Daugavpils Novadpētniecības muzejs aicina uz Pētera Postaža izstādi

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklāta Pētera Postaža personālizstāde. Gleznotājs, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Pēteris Postažs dzimis 1940. gadā Jelgavā. Profesionālo izglītību ieguvis J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā (1954-1958), pēc tam Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā (1958-1964), ko absolvējis prof. E. Kalniņa vadībā, vēlāk stažējies Pēterburgas Mākslas akadēmijā. Lielu daļu savas enerģijas un zināšanu ieguldījis darbā ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem, kur nostrādāti 48 darba gadi. Plašāka informācija par izstādi šeit.

Marka Rotko centrā īpašas atlaides jau 17. oktobrī

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs gatavojas jaunajai izstāžu sezonai. Vēl tikai nākamnedēļ ir pieejamas visas šī brīža mainīgās izstādes, ko pakāpeniski nomainīs pret jauniem mākslas projektiem. Tāpēc šo svētdien visas mainīgās izstādes skatāmas par akcijas cenām – 4.00 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem par 2.00 EUR. Plašāka informācija šeit.

Īpaša autoizstāde Rīgas Motormuzejā

Rīgas Motormuzejā, S. Eizenšteina ielā 8, Rīgā, no šī gada 16. oktobra skatāma unikāla un starpkultūru sakaru mēroga ziņā nebijusi izstāde "Automobiļu dizains: Nučo Bertone – simts gadi itāļu auto stila. Kupeja.". Izstāde tapusi sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā un Bertone fondu. Plašāka informācija atrodama šeit.

Siguldā apskatāma Ingrīdas Ivanes izstāde «Jūsu meklētā adrese neeksistē»

Kultūras un mākslas telpā “Siguldas devons” apskatāma mākslinieces Ingrīdas Ivanes gleznu izstāde “Jūsu meklētā adrese neeksistē”. Turpinot dažādu ēku sienām veltīto sēriju, autore savos jaunākajos darbos pievēršas telpas un atmiņu attiecībām. Tās ir sienas, kuru vairs nav. Pazudušas zem buldozera kausa kampiena, ieslodzītas zem renovācijas baltā apmetuma kārtām. Plašāka informācija atrodama šeit.

Tukumā apskatāmas Sibīrijā rakstītās vēstules uz bērza tāss

Tukuma muzejs, svinot 30 gadus, kopš Latvija pievienojusies UNESCO,  no 12.–17. oktobrim  piedāvā ekspresizstādi Durbes pilī (M.Parka 7, Tukumā), kurā būs apskatāmas 14 Sibīrijā rakstītās vēstules uz bērza tāss orģināli. 13 no izstādītajām vēstulēm ir iekļautas UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālajā reģistrā. Plašāka informācija atrodama šeit.

Valmiermuižas viesistabā aicina kino gardēžus

Bagātinot kino gardēžu piedzīvojumus, Rīgas Starptautiskais kino festivāls jeb RIGA IFF izpleties ne vien Rīgā un tiešsaistes formātā jebkur pasaulē, bet arī klātienē Valmiermuižas alus viesistabā. RIGA IFF šoruden, no 14. līdz 24. oktobrim, aicinās skatītājus pievienoties jau astotajam festivāla gadam – kino baudītāju maņām tiks nodotas vairāk nekā 100 filmas, kas izvietotas 10 tematiskās sadaļās, tostarp 5 konkursu programmās. 16. oktobrī plkst. 18.30 Valmiermuižas viesistabā filma „Fabians jeb gājiens pie suņiem”.  Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.7352109sec.