Kā pārvietosimies pēc stingrās mājsēdes beigām

Sabiedriskā transporta pakalpojumi, starptautiskie pasažieru pārvadājumi un taksometru pakalpojumi arī turpmāk tiks nodrošināti bez sadarbspējīga sertifikāta. Vienlaikus, lai mazinātu saslimstības riskus, pieaugušajiem, kam nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, atlaides netiks piemērotas pašvaldību dotētajā sabiedriskajā transportā. Tāpat paliek spēkā noteiktā sabiedriskā transporta ietilpība – tā nedrīkst pārsniegt 80%.

Ņemot vērā, ka epidemioloģiskā situācija joprojām uzrāda augstu Covid-19 saslimstības izplatību, aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot visus valstī noteiktos drošības pasākumus, sabiedrisko transportu izmantot tikai neatliekamiem braucieniem! Tāpat, ja ir iespēja, īsās distances veikt ar kājām vai velosipēdu. Katra cilvēka izlēmīga rīcība, rūpīgi ievērojot visus drošības pasākumus un vakcinējoties, palīdz apturēt pandēmiju un atgriezties ierastajā ikdienas dzīves ritmā.

Ārkārtējās situācijas laikā sabiedriskajā transportā paliek spēkā iepriekš noteiktie drošības pasākumi un pakalpojumi tiek nodrošināti nedrošajā jeb sarkanajā režīmā, t.i., lai pakalpojumus saņemtu nav nepieciešams sadarbspējīgs sertifikāts. Tāpat, paliek spēkā iepriekš noteiktais, ka valstspilsētām ir iespēja organizēt sabiedriskā transporta pakalpojumus daļēji drošajā režīmā bez salona ietilpības ierobežojuma.

Sabiedrisko transportlīdzekļu ietilpība nedrīkst pārsniegt 80% no transportlīdzekļa ietilpības, pieturvietās ārpus reģionālās nozīmes maršrutu galapunktiem, ja nepieciešams uzņemt pasažierus, ietilpība noteikta 85% apmērā. Ja pārvadātājam transportlīdzekļa specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, transportlīdzeklī ir jābūt marķētām sēdvietām, nodrošinot distancēšanās prasību ievērošanu.

Noteikts, ka sabiedriskajā transportā, kas saņem dotācijas no pašvaldības, braukšanas maksas atvieglojumi netiks piemēroti pilngadīgajām personām, kurām nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta. Vienlaikus noteikts, ka pašvaldības var lemt par braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu vai faktiskās braukšanas maksas kompensēšanu vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu izglītojamiem.

Savukārt valsts noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus arī turpmāk varēs saņemt visi pasažieri, braucot reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos. Nemainīga paliek kārtība, ka braukšanas maksas atvieglojumi personām ar I un II grupas invaliditāti un viņu pavadoņiem tiks nodrošinātas arī valstspilsētu organizētajā sabiedriskajā transportā.

Sabiedriskajā transportā paliek spēkā iepriekš noteiktie drošības pasākumi par regulāru transportlīdzekļa dezinfekciju, tāpat ir jānodrošina pastāvīga salona dabiskā vēdināšana un sejas masku lietošana transportlīdzekļa vadītājam, ja vadītāja kabīne nav pilnībā atdalīta no salona. Savukārt pasažieriem paliek spēkā obligāta prasība visa brauciena laikā lietot sejas maskas. Tāpat, pasažieriem ir jāievēro distancēšanās.

Arī autoostas, kas nodrošina biļešu tirdzniecību un dzelzceļa stacijās esošās biļešu tirdzniecības kases, kurās tiek pārdotas biļetes tikai uz iekšzemes dzelzceļa maršrutiem nodrošinās pakalpojumus bez sadarbspējīgiem sertifikātiem. Obligāta prasība autoostās un dzelzceļa stacijās ir seju masku lietošana.

Arī taksometra vai pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili pakalpojumus varēs izmantot personas bez sadarbspējīga sertifikāta, t.i., pakalpojumi tiks nodrošināti nedrošajā jeb sarkanajā režīmā. Paliek spēkā iepriekš noteiktie drošības pasākumi par regulāru transportlīdzekļa dezinfekciju, tāpat ir jānodrošina pastāvīga salona dabiskā vēdināšana un sejas masku lietošana transportlīdzekļa vadītājam, ja vadītāja kabīne nav pilnībā atdalīta no salona. Arī pasažieriem paliek spēkā obligāta prasība visa brauciena laikā lietot sejas maskas.

Detalizēta informācija par to, kas jāievēro ārkārtējā situācijā Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61937118sec.