Valdība nosaka darbalaikus veikaliem, restorāniem un citiem pakalpojumu sniedzējiem

Ar mērķi novērst cilvēku drūzmēšanos un lai sekmētu apmeklētāju lielāku izkliedi saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietās, valdība š.g. 7. decembrī apstiprināja grozījumus Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu"(turpmāk – Rīkojums), lemjot par atsevišķām izmaiņām pakalpojumu sniegšanas, tostarp, ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas jomā.

Rūpīgi izvērtējot epidemioloģisko situāciju un drošības pasākumus, kā arī lai ļautu ģimenēm ar vairākiem bērniem ieturēt maltīti sabiedriskās ēdināšanas vietās kopā, turpmāk pie viena galdiņa varēs atrasties ne vairāk kā četras pilngadīgas personas kopā ar nepilngadīgiem bērniem, taču ne vairāk kā 10 personas kopā.

Savukārt, pakalpojuma sniegšanas vai pasākumu norises vietās, kur ir iespējams nodrošināt 2 metru distances ievērošanu un sejas masku lietošanu, piemēram, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas, tirdzniecības vietās, tirdzniecības izstādēs, pasākumos ar fiksētām sēdvietām u.c., vairs nav jānodala apmeklētāju plūsmas, kas ir kopā ar bērniem, laikā vai telpā. Tādējādi prasība saglabājas to saimniecisko pakalpojumu sniegšanai, kuros nav iespējams nodrošināt distances ievērošanu un masku lietošanu, tostarp, rekreācijas baseinos, kur saglabājas prasība apmeklētāju plūsmas nodalīšanai.

Vienlaikus valdība lēma pagarināt saimniecisko pakalpojumu (t.sk. tirdzniecības) sniegšanas un pasākumu norises laiku no plkst.21.00 līdz plkst.23.00. Līdz ar to saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietas darbu klātienē uzsāk ne agrāk kā plkst.6.00 un beidz ne vēlāk kā plkst. 23.00.

Minētie darba laika ierobežojumi tāpat kā iepriekš nav attiecināmi uz ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu līdzņemšanai vai ar piegādi, valsts akciju sabiedrības "Starptautiskā lidosta "Rīga" lidostas termināļos sniegtajiem pakalpojumiem, transporta pakalpojumiem, būtiskajiem pakalpojumiem, kas ir noteikti Rīkojuma 5.13. apakšpunktā, kā arī 5.16.1., 5.16.2. un 5.16.3. apakšpunktos noteiktās tirdzniecības vietas. Arī sporta komandām to uzturēšanās vietā ēdināšanas pakalpojumus arī turpmāk varēs sniegt ārpus norādītā darba laika.

Atgādinām, ka saņemt un sniegt saimnieciskos pakalpojumus (tai skaitā sabiedriskās ēdināšanas, kultūras pakalpojumus vai atrakcijas ārtelpās), organizēt un apmeklēt pasākumus, kā arī apmeklēt sporta sacensības var tikai epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”, kā arī epidemioloģiski drošā vidē ar bērniem (bērni līdz 12 gadu vecumam – bez sertifikāta un bērni no 12 gadu vecuma – ar negatīvu laboratoriski vai izglītības iestādē veiktu testu, kas nav vecāks par 72 stundām. Abos gadījumos bērnu pavadošai pilngadīgai personai ir jāspēj uzrādīt vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.).

Tāpat, pakalpojumu sniegšanai joprojām ir paredzēti stingri epidemioloģiskās drošības pasākumi, tai skaitā sejas masku lietošana, distances ievērošana, darba laika ierobežojumi, platības nosacījumi uz vienu personu un kopējā personu skaita ierobežojumi. Ierobežojumi ir attiecināmi gan uz pakalpojumiem, kas tiek sniegti epidemioloģiski drošā vidē, gan arī uz pakalpojumiem, kas tiek sniegti epidemioloģiski nedrošā vidē.

Detalizēti ar grozījumiem Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" var iepazīties Vienotajā tiesību aktu projektu portālā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.27396011sec.