Ķekavas novadpētniecības muzejā skatāma Teo Ralfa Jēkabsona porcelāna un fajansa trauku izstāde

No 6. janvāra Ķekavas novadpētniecības muzejā apmeklētājiem skatāma izstāde “Porcelāns. Forma. Krāsa. Raksts”, kura ir tapusi no personīgās Teo Ralfa Jēkabsona porcelāna un fajansa trauku kolekcijas.

Teo Ralfs Jēkabsons dzīvo Baldonē un mācās Baldones vidusskolas 12. klasē. Interese par Rīgas porcelāna un fajansa fabrikas produkciju viņam ir jau no agras bērnības, bet kolekcijas veidošana iesākta 2015. gadā. Šobrīd tā sastāv no vairāk nekā 1000 dažādu veidu porcelāna un fajansa traukiem - tējas, kafijas, pusdienu servīzēm, krūzītēm, vāzēm, figūriņām un citiem izstrādājumiem. Teo Ralfs labi pārzina izstrādājumu tapšanas procesu, laiku, formu un dekolu māksliniekus, kā arī servīžu nosaukumus.

Kā stāsta pats Teo Ralfs: “Manas kolekcijas pirmsākumi meklējami 2015. gadā, kad no vecmāmiņas Melitas mantoti Rīgas porcelāna fabrikas trauki - servīzes, šķīvji un kanniņas. Vecmāmiņa strādāja fabrikā par apgleznotāju. Kopš tā laika arī radās interese par Latvijā ražoto porcelānu un tā vēsturi”.
Izstāde Ķekavas novadpētniecības muzejā piedāvā ielūkoties Rīgas porcelāna un fajansa rūpnīcas trauku formu, krāsu, rakstu daudzveidībā, kā arī apskatīt priekšmetus no trauku tapšanas procesa – skices, uzlīmes un ģipša formas. Daudzas trauku formas ir pārņemtas no Kuzņecova fabrikas, bet lielāko vairumu mākslinieki radījuši 20.gs. 70.-90.gados.

Izstāde Ķekavas novadpētniecības muzejā apskatāma no 6. janvāra līdz 26. februārim, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības noteikumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45969105sec.