Nosaka stingrākas prasības pārvadājumiem no lidostas

2022. gada 25. janvārī valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas izstrādātos grozījumus “Autopārvadājumu likumā”, kuru mērķis ir nodrošināt nacionālā tiesiskā regulējuma atbilstību Eiropas Savienībā (ES) noteiktajam regulējumam saistībā ar Mobilitātes pakotni. Tāpat regulējumā noteiktas pašvaldību tiesības organizēt pasažieru pārvadājumus pēc pieprasījuma, kā arī noteikti stingrāki nosacījumi pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru Starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā.

Grozījumi “Autopārvadājumu likumā” nodrošinās nacionālā regulējuma atbilstību vienotajām prasībām autopārvadājumu jomā, kas noteiktas Mobilitātes pakotnē. Normatīvajā regulējumā definēts transportlīdzekļa vadītāja nosūtīšanas jēdziens, kā arī noteikti citā ES valstī reģistrēta pārvadātāja pienākumi, nosūtot veikt pārvadājumu Latvijā. Tāpat noteikti Latvijā reģistrēta pārvadātāja pienākumi, nosūtot transportlīdzekļa vadītāju veikt pārvadājumu citā ES dalībvalstī, izmantojot Iekšējā tirgus informācijas sistēmu.

Regulējums nosaka, kāda informācija ir jānorāda transportlīdzekļa vadītāja nosūtīšanas deklarācijā, kā arī vadītāja, kurš nosūtīts veikt pārvadājumu Latvijā, pienākumi. Tāpat, harmonizējot nacionālos normatīvos aktus ar ES regulējumu, noteikts, ka kravas komercpārvadājumu veikšanai Latvijas teritorijā licences kartīte ir nepieciešama N kategorijas transportlīdzeklim vai tā sastāvam, kura pilna masa, ieskaitot piekabi vai puspiekabi, pārsniedz 2,5 tonnas.

Grozījumi likumā nosaka pašvaldību tiesības organizēt pasažieru pārvadājumus pēc pieprasījuma, lai nodrošinātu iedzīvotāju nokļūšanu līdz maršrutu apkalpes vietām vai novada centram normālajā (vispārpieņemtajā) darba laikā, ja nokļūšanai pieprasītajā galamērķī nav pieejami sabiedriskā transporta pakalpojumi. Pašvaldības pašas varēs veikt pasažieru pārvadājumus vai organizēt pakalpojuma pasūtījumu, slēdzot pakalpojumu līgumu.

Lai novērstu komersantu, kuru darbība neatbilst “Autopārvadājumu likumā” noteiktajiem kritērijiem, Starptautiskās lidostas “Rīga” (lidosta) teritorijā būs aizliegta darbība autovadītājiem, kas paši vai ar citu personu starpniecību piedāvā (aģitē) pakalpojumu braucienam no lidostas, ja tā autotransporta līdzeklim, kas atrodas lidostas teritorijā, nav speciālā licences kartīte. Aizliegums attiecas uz taksometru pakalpojumu sniegšanai paredzēto lidostas teritoriju, termināļa ēku (tostarp termināļa ieejām) un jebkuru citu būvi, kas atrodas lidostas teritorijā. Vienlaikus pasažieriem būs iespēja izsaukt sev vēlamo pakalpojuma sniedzēju, izmantojot elektronisko sakaru līdzekļus.

Tāpat jaunajā tiesiskajā regulējumā ir noteiktas izmaiņas autopārvadātāju profesionālās darbības veikšanas nosacījumos, papildināts regulējums par transportlīdzekļa vadītāja nosūtīšanu, veicot starptautiskos autopārvadājumus, kā arī precizēts regulējums par pasažieru pārvadājumu ar autobusiem licencēšanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46607804sec.