Daniels Pavļuts: Norimstot omikrona vētrai, drošības pasākumus pakāpeniski atcelsim

Veselības ministrija ir sākusi darbu pie drošības pasākumu atcelšanas plāna, kuru iecerēts pakāpeniski ieviest pēc šā brīža Covid-19 uzliesmojuma beigām. Zinātnieku modelētās prognozes liecina, ka augstākā Covid-19 pandēmijas viļņa saslimstība gaidāma februāra vidū.

“Norimstot omikrona vētrai, ārkārtējo situāciju un arī drošības pasākumus pakāpeniski atcelsim. Ja vīruss nesagādās nepatīkamus pārsteigumus, mums jāsāk gatavoties drošai un brīvai vasarai. Tomēr tagad  - omikrona vētras laikā  - pats būtiskākais ir balstvakcinēties un ievērot noteiktās drošības prasības,” saka veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Veselības ministrija darbu pie drošības pasākumu atcelšanas stratēģijas uzsākusi kopā ar citām nozaru ministrijām. Esošos drošības pasākumus atcelt, līdzīgi kā citās valstīs, Latvijā varēs brīdī, kad būs vērojams pārliecinošs saslimstības kritums.

Pēc omikrona viļņa pārvarēšanas plānots saglabāt pamata drošības pasākumus - piemēram, medicīnisko masku vai FFP2 respiratoru valkāšanu, distanču ievērošanu, sertfikātu izmantošanu, nosakot maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu liela mēroga pasākumos u.c.

Covid-19 vīruss nepazudīs, un pēc vasaras miera perioda tas var atgriezties rudenī. Tāpēc veselības ministrs rosina Operatīvās vadības grupai uzsākt darbu pie pandēmijas rudens attīstības scenārija, lai uzlabotu nozaru spēju savlaicīgi reaģēt un veiksmīgi strādāt ar nepieciešamajām drošības prasībām.

Veselības ministrija atgādina, ka vīruss šobrīd nepieredzēti strauji izplatās, tādēļ veselības aprūpes sistēmai, nozarēm un visai sabiedrībai jārēķinās ar iespēju, ka situācija drīzumā var būtiski pasliktināties. Jārēķinās ar iespēju, ka saslimstības saasinājums, kas gaidāms februāra vidū, var izraisīt pārslodzi veselības aprūpes sistēmā un citās kritiskās nozarēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.786098sec.