LTV7 būs skatāma dokumentālā filma par bobslejistu Oskaru Melbārdi

Latvijas Televīzijā (LTV) rādīs režisora Armanda Tripāna dokumentālo filmu “Melbārdis” (2022), kas ir skaudrs, emocionāls un personīgs stāsts par visu laiku Latvijas titulētāko bobslejistu Oskaru Melbārdi. Filma būs skatāma 12. martā LTV7 pulksten 20.00.

Režisors Armands Tripāns atklāj, ka filma ir Oskara Melbārža autordarbs, jo maniere, kādā uzņemta filma, ir paša olimpiskā čempiona tuvplāna saruna ar skatītāju. Režisors ir strādājis kā ziņnesis, caur kuru nodod Oskara redzējumu par to, kā veidojusies sportista dzīve. “Oskars lielākās cīņas nav aizvadījis ledus trasēs, bet gan brīžos, kurus neviens nav redzējis – domās un savā perfekcionismā. Filmā viņš nosēžas pretī skatītājam un atklāj sevi – atklāj spēju uzvarēt un tajā pašā laikā arī zaudēt, esot ar medaļu kaklā,” norāda Armands Tripāns.

Dokumentālās filmas veidošana tika uzsākta laikā, kad Oskars Melbārdis savu sportista karjeru bija pēkšņi noslēdzis 33 gadu vecumā – tikai piecus mēnešus pirms ziemas olimpiskajām spēlēm, kurās plānoja startēt, vienlaikus atvadoties no lielā sporta.

Filmā Oskars Melbārdis atklāj, kā ir būt profesionālajā sportā un ko tas ir prasījis no viņa dzīves. “Es biju pareizā laikā, pareizā vietā un man blakus bija pareizie cilvēki. Viens pats jau nevar kļūt par čempionu – man vajag komandu. Tie ir komandas biedri, treneri, ģimene, draugi, atbalstītāji.” – filmā teic Oskars Melbārdis.  

Oskara Melbārža lielākie triumfa mirkļi ir bijuši paraugs latvietībai un arī piemērs tam, ko latvieši ir gribējuši redzēt savos varoņos. “Man vienmēr bijis gods pārstāvēt Latviju un redzēt Latvijas karogu plīvojam blakus citām nācijām, lai arī viņi ierauga mūsu valsts karogu, mūsu zemes cilvēkus.” – Oskars Melbārdis. Kā atzīst režisors Armands Tripāns, iespējams, kāds skatītājs, noskatoties filmu, aizdomāsies par sevi, saviem panākumiem un arī pienākumiem dzīvē.

Daudzu gadu garumā tieši LTV7 ir bijusi tā platforma, kurā Latvijas sporta līdzjutēji sekojuši līdzi gan Oskara Melbārža, gan citu bobslejistu startiem – arī dokumentālā filma “Melbārdis” būs skatāma 12. martā pulksten 20.00 LTV7 un REplay.lv. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83267593sec.