Mežtaka aicina kopā atklāt pavasara pārgājienu sezonu!

Sagaidot pavasari, ir pilnībā pabeigts darbs pie Mežtakas un Jūrtakas garo distanču pārgājienu maršrutu izveides Baltijas valstīs, tagad – pabeigta arī abu taku dienvidu daļa - Kurzemē un Lietuvā.

Mežtaka tagad ved cauri Lietuvas, Latvijas un Igaunijas skaistākajiem mežiem un nacionālajiem parkiem. Takas sākumpunkts ir Lazdijai ciemā pie Polijas-Lietuvas robežas, tālāk tā šķērso Lietuvu un Latviju, bet galapunkts ir Tallina Igaunijā. Maršruta kopējais garums ir 2141 km, no tiem 747 km Lietuvā, 674 km Latvijā un 720 km Igaunijā. Tā ir daļa no Eiropas garo pārgājienu maršruta E11, kas ved cauri Nīderlandei, Vācijai, Polijai, Lietuvai, Latvijai un Igaunijai.

Jūrtaka ved gar Baltijas jūras piekrasti. Tā sākas Nidas ciemā pie Krievijas-Lietuvas robežas, ved cauri Lietuvai un Latvijai, un beidzas Tallinā, Igaunijā. Maršruta garums ir 1419 km, no tiem 216 km Lietuvā, 581 km Latvijā un 622 km Igaunijā. Jūrtaka ir daļa no Eiropas garo pārgājienu maršruta E9, kas sākas Portugālē un beidzas Igaunijā. E9 maršruts šķērso Portugāli, Spāniju, Franciju, Beļģiju, Nīderlandi, Vāciju, Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju.

23. aprīlī Mežtaka aicina ikvienu kopīgā pārgājienā no Kandavas līdz Sabilei, iepazīstot Mežtakas dienvidu daļas posmu.

Ikviens ir aicināts pievienoties 17 km garam pavasara pārgājienam ainaviskajā Mežtakas #95 posmā no Kandavas līdz Sabilei. Mežtaka aicina gan pieredzējušus gājējus, gan tos, kuriem pārgājienu pasaule ir jauns atklājums.

Šis posms ir viens no skaistākajiem Mežtakas dienvidu daļā. Maršruts  šķērso Abavas senleju, kuras dziļums ir ap 40 m, paverot plašus panorāmas skatus. Visā posma garumā Mežtaka vijas cauri dabas parkam “Abavas senleja”.

Pārgājiens sāksies pie Ozolāju brīvdabas estrādes Kandavā un noslēgsies pie atpūtas kompleksa „Zviedru cepure”. Ierašanās ar sabiedrisko transportu vai savu auto (pēc pārgājiena organizēts autobuss nogādās šoferus atpakaļ pie auto Kandavā). Maršruts galvenokārt vedīs pa nelieliem grants seguma un zemes ceļiem cauri lauku un dabas apvidiem. Paredzamā augstuma maiņa ~250 m, augstākais punkts maršrutā – 82 m.  

•    Aicinām iepriekš iepazīties ar praktisko informāciju, kas sniegta pārgājiena programmā: starta laiks, pārgājiena norise, organizētāju kontakti, kartes un citas svarīgas norādes. Programma atrodas saitē celotajs.lv/lv/conf/2304FT. Pārgājiens notiks instruktora pavadībā, taču drošākai navigācijai iespējams iepriekš apskatīt pārgājiena maršrutu un eksportēt to kā gpx failu savā telefonā, viedpulkstenī vai citās viedierīcēs. Aktuālajai informācijai par pārgājienu var sekot līdzi Facebook pasākumā: https://fb.me/e/4cDlyvQkE.

•    Dalība pārgājienā ir bez maksas, taču nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

Reģistrācija pārgājienam: ej.uz/springhikingfestival līdz 10. aprīlim.

Izdoti jauni pārgājienu ceļveži Mežtakas un Jūrtakas dienvidu daļām

Sagaidot pavasari, ir pabeigta visu Mežtakas un Jūrtakas posmu marķēšana un izdoti divi jauni ceļveži taku pagarinājumam dienvidu daļā Latvijā un Lietuvā. Abos ceļvežos ir visa nepieciešamā praktiskā informācija sava pārgājiena plānošanai – katra maršruta posmu apraksti ar sākuma un beigu punktiem, informācija par takas segumu, reljefu, vietām, kur paēst, iegādāties ūdeni un našķus, kā arī nakšņot. Sniegta arī plašāka informācija par interesantākajiem un nozīmīgākajiem objektiem, ainavām, dabas vērtībām. Abi ceļveži sadalīti dienu posmos, ko var lejuplādēt no katras dienas mājas lapā baltictrails.eu.

Jaunizdotajā Mežtakas dienvidu daļas ceļvedī ir iekļauts maršruts 1088 km garumā no Polijas-Lietuvas robežas (Lazdijai) cauri Lietuvai un Latvijas Kurzemes daļai līdz Rīgai. Tas sadalīts #52 vienas vai divu dienu posmos.

Ceļvedis ”Mežtaka - Dienvidu daļa” lejuplādējams baltictrails.eu/lv/forest/publications.    

Jūrtakas dienvidu daļas maršruts ir 661km garš. Tas sākas Nidas ciemā pie Krievijas-Lietuvas robežas, un noslēdzas Rīgā. Maršruts ir sadalīts #3 vienas vai divu dienu posmos.

Ceļvedis ”Jūrtaka - Dienvidu daļa” lejuplādējams baltictrails.eu/lv/coastal/publications.

Pilna un detalizēta informācija Mežtakas un Jūrtakas pārgājienu plānošanai atrodama baltictrails.eu. Vietne papildina ceļvežu informāciju. Tajā ir pieejamas kartes un lejupielādējami GPX maršruti. Iedvesmai un pārgājiena noskaņojumam skatāmi video no takām.

Tiekamies Mežtakā jau 23. aprīlī!

Ar cieņu, “Lauku ceļotājs” un Mežtakas komanda

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45553803sec.