Rundāles pils muzejs laiž klajā spēli «Jaunie restauratori»

Lai iepazīstinātu jauniešus ar restauratora profesiju un aicinātu aizdomāties par senu lietu un ēku saglabāšanu, Rundāles pils muzejs ir laidis klajā spēli “Jaunie restauratori”.

Spēle paredzēta 6.–10. klašu audzēkņiem, taču sniegs prieku un jaunas zināšanas arī pieaugušajiem. To var spēlēt 3–5 cilvēku grupās, izmantojot spēles vietni internetā jaunierestauratori.lv un drukātus materiālus.

Spēle sastāv no ievada video, trim praktiskiem uzdevumiem un diskusiju sadaļas. Ievada videoierakstā spēlētāji uzzina interesantus faktus par Rundāles pils vēsturi un restaurāciju, bet praktiskie uzdevumi ļauj iejusties restauratoru lomā. Spēlētāji, veicot pils izpēti, uzzina, kā tā mainījusies restaurācijas laikā, kā arī mēģina atjaunot senos krāšņu flīžu zīmējumus un noteikt sienu gleznojumu galvenos bojājumu veidus.

Spēles ilgums ir 40 minūtes. Pēc spēles iespējams veltīt vēl 20 minūtes diskusijai, noskatoties papildu video un izmantojot spēles autoru sagatavotos jautājumus. Spēli var iegādāties programmas “Latvijas Skolas soma” ietvaros, kā arī individuāli Rundāles pils muzejā.

Spēli “Jaunie restauratori” sadarbībā ar muzeja speciālistiem izstrādājuši arhitekte, pilsētvides dizainere Evelīna Ozola, grafiskā dizainere Una Grants un spēļu veidotājs Kristaps Auzāns. Finansiālo atbalstu sniegusi AS “Būvuzņēmums Restaurators”.

Rundāles pils ir nozīmīgākā baroka stila celtne Latvijā, kas laika gaitā piedzīvojusi vairākas pārmaiņas. Pirmā pasaules kara laikā pilī tika ierīkots vācu armijas hospitālis, pēc kara – Rundāles pagasta pamatskola, savukārt pēc Otrā pasaules kara pils zālēs ierīkoja labības glabātavu. Šo pārmaiņu laikā pils sākotnējais iekārtojums tika pārveidots un bojāts. Lai pils atgūtu sākotnējo skaistumu, 1972. gadā sākās tās restaurācija, kas ilga gandrīz 50 gadu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49343204sec.