Līgatnes dabas takās atklāta vāveru rezidence

Līgatnes dabas taku kuplastes – Čita, Tomiņa un Rižiks – ir pārcēlušās uz jaunu mītni – nesen uzcelto Vāveru māju. Jaunuzceltā māja atrodas apmeklētāju pastaigu maršruta sākumā, tādēļ turpmāk vāveres būs pirmie dzīvnieki, kas sagaidīs apmeklētājus.

Jaunajā mītnē vāverēm ir pieejama daudzveidīga dzīves telpa ar dabīgiem augiem, kāpelēšanas iespējām, ko tās īpaši novērtē, kā arī vairākas slēptuves un dobumi, kuros vāveres iekārtojušas savas migas.

“Izsaku lielu pateicību Līgatnes dabas taku apmeklētājiem, jo tieši biļešu pārdošanas ienākumi ir ļāvuši īstenot sen loloto sapni par plašāku un interesantāku vāveru mītni. Visas trīs vāveres uz Līgatnes dabas takām atvestas no dažādām Latvijas pusēm kā mazi vāverēni, kas bija nokļuvuši bezpalīdzīgā stāvoklī vai palikuši bez vecāku aprūpes. Šobrīd tās ir izaugušas par ņiprām vāverēm, kuras apmeklētājiem būs ērti apskatāmas caur jaunās mītnes plašo skatlogu, netraucējot to privātumam,” atklāj Līgatnes dabas taku vadītāja Inta Lange.

Latvijā vāveres ir sastopamas ne tikai mežos, bet arī pilsētu parkos, dārzos, kapsētās un citos lielākos apstādījumos. Īpašu priekšroku kuplastes dod skujkoku un jauktu koku mežiem tur pieejamo čiekuru un dažādu sēklu dēļ. Līgatnes dabas takas ir vāveru iecienīta vieta, šeit mīt arī daudzas savvaļas vāveres, kuru ikdienas gaitas apmeklētāji var vērot pastaigu laikā.

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975. gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Lai to īstenotu, Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem, dodot iespēju visiem interesentiem sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā.

Jaunumus par norisēm Līgatnes dabas takās, darba laiku un informāciju par apskatāmajiem dzīvniekiem var uzzināt vietnē www.ligatnesdabastakas.lv un Facebook profilā: www.facebook.com/LigatnesDabasTakas/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41359496sec.