Ar vēl nebijušu lēcienu pāri Latvijas - Igaunijas robežai atklās ekstrēmo sporta veidu izstādi

Lielākais sporta muzejs Baltijas valstīs - Igaunijas Sporta un olimpiskais muzejs - par godu ekstrēmo sporta veidu izstādes atklāšanai 2022.gada 26. jūlijā Valkas - Valgas robežpunktā rīko īpašu pasākumu – Latvijas un Igaunijas skeitbordisti īstenos lēcienu pāri abu valstu robežai. Izstādes atklāšanas pasākumā šo un citus ekstrēmus trikus ar skrituļdēļiem demonstrēs latviešu profesionālais skeitbordists Madars Apse un igaunietis Romario Sīmers (Romario Siimer), tāpēc uz pasākumu aicināts ikviens - gan ģimenes ar bērniem, gan ekstrēmo sporta veidu entuziasti.

Izstāde “X-FAKTOR” Igaunijas Sporta un olimpiskajā muzejā vērš uzmanību uz ekstrēmajiem sporta veidiem, kas gūst arvien plašāku popularitāti un nu jau iekļauti arī olimpisko sporta veidu vidū. 26. jūlijā Latvijas RedBull kopienas dalībnieks, ekstrēmais sportists un skeitbordists Madars Apse šķērsos Latvijas un Igaunijas robežu, lecot pār Valgas - Valkas robežpunktā izvietotām rampām. Kopā ar Madaru lēcienā piedalīsies arī viens no Igaunijas vadošajiem skeitbordistiem, Vans skeitborda kopienas pārstāvis Romario Sīmers.

Papildus aizraujošiem trikiem un lēcieniem pāri divu Baltijas valstu robežai, sporta muzeja teltī tāpat kā muzeja jaunajā izstādē katrs apmeklētājs varēs drošā un sporta entuziastiem draudzīgā veidā izmēģināt dažādus ekstrēmos sporta veidus, kā arī klātienē tikties ar sportistiem un robežsargiem.

Madars Apse savu skeitošanas talantu attīstīja jau bērnībā, bet šodien ieņem profesionāļa statusu, būdams vienīgais profesionālais skeitbordists Latvijā. Sportists jau daudzus gadus braukšanu ar dēli sauc par savu "maizes darbu", kas paredz skeitborda video filmēšanu un nebeidzamu savu prasmju izkopšanu. Baudāmākie kadri tiek uzņemti tieši pilsētvidē: ielās, pie publiskām ēkām, arī lieltirgotavu stāvlaukumos. Valkas – Valgas lēciens Madaram būs pirmā valsts robežu šķērsošana šādā veidā.

Romario Sīmer ir gandrīz uzaudzis uz skeitborda dēļa, jo viņš jau bērnībā sāka izkopt skeitborda prasmes. Sportists atceras, ka viss sācies ar rotaļlietu nešanu uz rampām, tomēr beidzies ar skeitbordu un kļūšanu par vienu no vadošajiem Igaunijas skeitbordistiem. Viņa raksturs skeitojot ir “Goofy”, un tāpat kā Madars Apse, viņš filmē video pilsētās. Romario daudzus gadus ir piedalījies Eiropas lielākajā un visilgāk notiekošajā ekstrēmo sporta veidu festivālā “Simple Session”.
Pasākums norisināsies 26. jūlijā plkst. 13:00-15:00 Valka-Valga robežpunktā (adrese)

Pasākumā piedalīsies:
- Madars Apse, Latvijas pirmais un vienīgais profesionālais skeitbordists;
- Romario Siimer, skeitbordists un ilggadējs dalībnieks vienā no nozīmīgākajiem starptautiskajiem ekstrēmo sporta veidu festivāliem “Simple Session”.

Pasākumam “Pāri robežai” iespējams sekot līdzi arī tiešsaistē: https://fb.me/e/6IHlhJ0Jg


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16270089sec.