Idejas Latvijas zelta rudens baudīšanai kopā ar ģimeni

Kad daba nemanot sāk krāsoties tikai rudenim raksturīgi izteiksmīgajās krāsās, ir laiks doties baudīt gleznaino Latvijas dabu un pavadīt aktīvas brīvdienas kopā ar ģimeni. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) kopā ar piedzīvojumu kompāniju PostNos piedāvā idejas aktivitātēm un neredzētām Latvijas tūrisma pērlēm, kuras ir vērts redzēt šajā rudenī. Piedāvātās apskates vietas izvēlētas no spēles “Pievelc Latviju tuvplānā!” maršrutiem, kuros dalībniekiem savā starpā jāsacenšas par lielāko punktu skaitu, meklējot apslēptus kodus apskates objektos un atbildot uz spēles lietotnē uzdotajiem jautājumiem.

Vidzeme
Maršruts Gulbene–Koknese ir viens no četriem Vidzemes maršruta posmiem. Šajā maršrutā izbaudīsiet gleznaino Vidzemes apkārtni no augstākā kalna Latvijā – Gaiziņkalna. Iesakām arī paviesoties Piebalgas porcelāna fabrikā un tās radošajā darbnīcā izmēģināt porcelāna apgleznošanu ar profesionālām krāsām. Lai pieteiktu meistarklasi, zvaniet +371 28451800. Turpat Inešos, Vecpiebalgas muižas senā kalpu mājā, iekārtota mājīga Gardenia Eco sveču darbnīca, kur saimnieku pavadībā izlejiet smaržīgas dabīgā vaska sveces. Kamēr sveces sacietēs, nesteidzīgā pastaigā apskatiet skaisto muižas kompleksu. Lai pieteiktos apmeklējumam, zvaniet +371 22080211.

Dodoties tālāk ceļā, ieplānojiet laiku pavadīt Vidzemes augstienes vienā no skaistākajām vietām “Braki”, kur savulaik dzīvojis dižgars Rūdolfs Blaumanis. Muzeja plašajā teritorijā ir pieejami gan izglītojoši pasākumi bērniem, gan dabas takas ar burvīgiem skatiem uz Vidzemes plašumiem. Muzeja darba laiks līdz 1.novembrim ir katru dienu no plkst.10.00 līdz 17.00, izņemot pirmdienas. Pēc aktīva dienas sākuma, tupat Ērgļos nobaudiet gardas pusdienas atjaunotās Ērgļu dzelzceļa stacijas restorānā. Saimnieki uz vietas piedāvā arī dažādas interesantas aktivitātes, ieskaitot elektrisko velosipēdu nomu, un ieteiks labākos maršrutus Ērgļu apkaimē. Blakus stacijai mierpilnai atpūtai skaistā interjerā pieejamas naktsmājas Ragnar Glamp.

Latgale
Maršruts Jēkabpils–Balvi būs piemērots dabas vērotājiem, jo īpašs ar vairākām dabas takām gan mierīgai, gan aktīvākai laika pavadīšanai pie Latvijas lielākā ezera Lubāna. Turklāt rudens ir īstais laiks putnu vērošanai, jo putnu migrācijas laikā redzēsiet lielāko sugu skaitu. Tādēļ atliek paņemt līdzi tālskati un doties uz Lubāna mitrāja informācijas centru, kura zinošā komanda dalās interesantos faktos par ezerā un dabas liegumā redzamajām putnu sugām, kā arī piedāvā doties organizētā putnu vērošanas tūrē pa mitrāja teritoriju un skatu torņiem. Vecākiem ar bērniem izstrādāta aizraujoša orientēšanās pastaiga, kas pašiem mazākajiem dabas vērotājiem kopā ar vecākiem ļaus interesantā veidā iepazīt dabas lieguma daudzveidīgo augu un dzīvnieku valsti. Savukārt, tiem, kuriem patīk mierīga atpūta pie dabas, iesakām nesteidzīgi izstaigāt 1,2 km garo Teirumnīku purva taku pa purva laipu un priežu silu. Pārgājiena beigās iekuriniet ugunskuru un sarīkojiet kārtīgu pikniku ar līdzņemtajām maizītēm. Kā arī tos, kuri vēlas baudīt mierpilnas brīvdienas, aicinām nakšņot mājīgajos Informācijas centra numuriņos turpat otrajā stāvā ar gaumīgu virtuvi un visu nepieciešamo gatavošanai, kā arī plašu terasi ar skatu uz Lubāna ezeru.

Zemgale
Maršruts Nereta–Jaunjelgava ļaus tuvāk iepazīt Sēliju un tās iedzīvotājus. Kā viena no apskates vietām, kuru iesakām apmeklēt, ir Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs “Riekstiņi”. Muzejs ar savu autentisko vidi ļauj apmeklētājiem izjust rakstnieka un mākslinieka Jāņa Jaunsudrabiņa bērnu dienu pasauli, kas spilgti aprakstīta “Baltajā grāmatā”. Izstaigājiet arī muzeja teritorijā rudens ieskautās meža takas. Muzeja darba laiks līdz 1.novembrim otrdienās līdz sestdienās ir no plkst. 9.00 līdz 18.00, svētdienās no plkst. 9.00 līdz 16.30, pirmdienās muzejs ir slēgts.

Dodoties tālāk ceļā, 20 minūšu brauciena attālumā baudiet gleznainus skatus no 167 metrus augstā Borīšu kalna skatu torņa uz Saukas dabas parku un tā centrālo objektu – Saukas ezeru.

Viena no Latvijas līdz šim neatklātajām pērlēm ir Gārsenes ciems, kas bagāts ar rosīgiem cilvēkiem un dabas skaistumu. Ciema centrālais objekts ir greznā Gārsenes pils, kas tiek dēvētā par Sēlijas pērli. Rekomendējam izstaigāt pils plašos gaiteņus, apskatīt zilganbalto podiņu krāsni, kas ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, un, iespējams, izdosies sajust arī pils spoka klātbūtni. Tūrisma centrs Gārsenes pilī atvērts katru dienu no plkst.11.00 līdz 18.00, izņemot pirmdienas. Pēc pils apmeklējuma ieelpojiet rudeni pastaigā pa labiekārtotajām takām, kas vijas gleznainajā Dienvidsusējas senlejā. Pastaigas patiks gan lieliem, gan maziem, jo upes līkumi, tiltiņi, piknika vietas un citi objekti pārgājienu padarīs interesantu un aizraujošu.

Pēc jauniem iespaidiem ir vērts doties arī uz Jaunjelgavu, kur kuģītis "Baltā Kaza" vizina ceļotājus pa Daugavu un darbojas arī kā pārceltuve no Jaunjelgavas uz Skrīveriem. Kuģītis kursē reizi stundā katru dienu laikā no 8.00 līdz 12.00, vēlāk tas interesentus vizina ar iepriekšēju pieteikšanos. Pārceļoties otrpus Daugavai, Skrīveros, iesakām viesoties jau izsenis izslavētājā “Klidziņā”, kur variet gan nakšņot un atpūsties SPA, gan baudīt gardas maltītes viesnīcas restorānā.

Kurzeme
Maršrutā Tukums–Skrunda atklāsiet neredzētas tūrisma pērles, par kurām, visticamāk, iepriekš nebūsiet daudz dzirdējuši. Starp Tukumu un Saldus, ainaviskā parkā ieskauta Remtes muižas pils. Rudens laikā muižas pils apkārtne un parks ar tajā esošajiem skaistajiem tiltiņiem pārvēršas par klusu un romantisku pastaigu vietu. Savukārt, netālu no Saldus atrodas arī Cieceres ezera skatu tornis, no kura paveras burvīgs skats uz ezeru un plašo apkārtni. Īpaši iesakām šo vietu apmeklēt saulrieta laikā, kad apkārtējo koku dzeltenās lapas mirdz kā ugunī. Vēl viena īpaša vieta netālu no Saldus ir Zvārdes baznīcas drupas. Baznīca savulaik atradusies Zvārdes aviācijas mācību poligona teritorijā, kļūstot par mērķi aviācijas lidotājiem. Neskatoties uz baznīcas likteni, šodien dabas ieskautās baznīcas drupas kļuvušas neticami skaistas un apskates vērtas. Iebraucot Saldū, ir vērts piestāt Saldus pilskalnā, no kura paveras krāšņs skats uz Saldus ezeru un pilskalnu. Pilsētas centrā labiekārtota Cieceres dabas taka nesteidzīgām un rāmām pastaigām, baudot rudens lapu krāsas. Iesakām ieplānot braucienu arī uz Skrundu, kurā izveidota ainaviska pastaigu taka gar Ventas upes krastu un Skrundas pilskalnu. Taka ir izgaismota, tāpēc romantiska pastaiga iespējama pat diennakts tumšajā laikā. Pēc piepildītās dienas pavadiet nesteidzīgu atpūtu greznajā Skrundas muižā un izgaršojiet gardu maltīti muižas restorānā.

Par spēli “Pievelc Latviju tuvplānā!”
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), sadarbībā ar PostNos, 2021. gada vasarā atklāja spēli ar auto “Pievelc Latviju tuvplānā”. Spēlē iekļauti 16 maršruti un vairāk nekā 380 dažādi apskates objekti. Katrā no novadiem ir četri maršruti, katrs no tiem vidēji 180-280 km garš. Savukārt, katrs maršruts sadalīts vēl trīs mazākos posmos, katrs vidēji ir 50-100 km. Katrā ceļa posmā iespējams apskatīt ne vien jau labi zināmus tūrisma objektus, bet arī līdz šim mazāk iepazītas pērles. Rezultatīvākie spēlētāji laikā no 12. septembra līdz 31. decembrim katru mēnesi saņems balvas. Spēli var izspēlēt un noslēguma balvu izlozē piedalīties, izbraucot arī tikai vienu posmu. Lai uzzinātu vairāk par spēli, LIAA aicina skatīt www.pievelclatvijutuvplana.lv/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91738391sec.