Turpinot atbalsta akciju, iepazīstina ar suņu – senioru smagajiem dzīvesstāstiem

Sāra, kurai šogad apritēja 12 gadi, nāca no lielas suņu saimes, ko atrada pamestā ēkā. Lielāku daļu savas dzīves, gandrīz septiņus gadus, viņa pavadīja pie mums, stāsta  dzīvnieku aizsardzības biedrības “Ar sirdi delnā” vadītāja Andra Tomase. Sāra jeb Sāriņa, kā viņu dēvēja biedrībā, savu iespēju pavadīt vecumdienas siltās telpās, diemžēl, nesagaidīja. Ar akcijas “Dāvāsim siltumu opīšu sirsniņām” starpniecību biedrība aicina ikvienu iesaistīties, lai citiem suņiem – senioriem šāda iespēja tomēr būtu.

Biedrībā Sāra bija gandrīz kopš pašiem pirmsākumiem. Savulaik viņu, viņas mammīti un abu desmit kucēnus izglāba no kādas pamestas ēkas Ventspilī. Tolaik sabiedrību pat nemulsināja fakts, ka pilsētā, uz ielas ar dzīvu satiksmi, mīt 12 bezsaimnieka suņi.

Septiņu gadu laikā Sāriņai tā arī neatradās īstās mājas. “Kam gan vajadzīgs pieaudzis, nobriedis un nosvērts suns? Katram vecam onkulim un omei ar štociņu taču vajadzīgi tikai kucēni un jauni suņi,” uzsver Andra Tomase, norādot, ka cilvēki nereti neaizdomājas, kāda vecuma suns būtu viņiem vispiemērotākais. Ja vecāka gadu gājuma cilvēki izvēlas ļoti jaunu suni vai pat kucēnu, ļoti bieži pēc laika tam jāmeklē jaunas mājas” vai jāatdod patversmē.

Runājot par Sāru, biedrības vadītāja saka: “Sunīte pie mums, biedrībā, neskuma, jo zināja, ka šeit ir mīlēta un bezgala lolota. Zināja, ka pusdienās būs visgardākā gaļiņa, vairākas reizes dienā tiks pie kārumiem, tiks izbužināta, samīļota un sabučota pēc sirds patikas. Ar pilnu atbildību varu teikt, ka reti kurās mājās suņiem tiek tik daudz uzmanības un rūpju, cik mūsmājās. Tas ir mūsu dzīvesveids 24 stundas diennaktī 365 dienas gadā.”

Tomēr biedrības lielākais sapnis - lai vēsos un aukstos gadalaikus varētu vadīt siltās telpās – Sāriņai, diemžēl, palika nepiepildīts. Viņa, kopā ar savu draugu - opīti Reksīti - siltajās telpās nodzīvoja vien mēnesi. Lai arī biedrības pārstāvji darīja visu iespējamo, smagas un ātri progresējošas slimības priekšā izrādījās bezspēcīgi.

Biedrība lūdz atbalstu, lai citiem suņiem  - senioriem būtu iespēja mūža nogali pavadīt siltās un omulīgās telpās, jo nav noslēpums, ka veciem suņiem ar hroniskām slimībām ir ļoti mazas iespējas tikt adoptētiem. Plānots iegādāties siltinātas un energoefektīvas mājiņas ar nepieciešamo apdari, lai suņi, nepieciešamības gadījumā, varētu paši iziet voljerā. Vienas šādas mājiņas izmaksas, kurā var dzīvot vairāki suņi, svārstās ap 17 000.

Biedrības vadītāja uzsver, ka šobrīd ir svarīgs ikviena līdzcilvēka atbalsts, tāpēc dzīvnieku draugi tiek aicināti ziedot. Tāpat viņa norāda, ja Latvijā ir uzņēmumi, kuri ir gatavi iesaistīties, piemēram, ziedojot šādas mājiņas vai materiālus to būvniecībai, biedrība un tās aprūpē esošie ķepaiņi būs pateicīgi.

Palīdzēt suņiem – senioriem pārdzīvot ziemu un ziedot, iespējams, veicot pārskaitījumu uz biedrības kontu, ar norādi “Akcijai “Dāvāsim siltumu opīšu sirsniņām”. Rekvizīti: Biedrība "Ar sirdi delnā", Reģ. Nr.: 40008230734, Banka: AS Swedbank, Kods: HABALV22, Konts: LV56HABA0551040032558.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63138294sec.