Biedrība iepazīstina ar suņiem – senioriem, aicinot sniegt tiem atbalstu ziemā

Sākoties ziemai, biedrība “Ar sirdi delnā” aicina iepazīties ar suņiem – senioriem Rouzu un Pirātu, kuri biedrības aprūpē nonāca pirms sešiem gadiem no kāda dārziņu kooperatīva Ventspilī. Viņi ir vieni no senioriem, kuriem īpaši smagi klājas tieši ziemā, tāpēc ar akcijas “Dāvāsim siltumu opīšu sirsniņām” starpniecību biedrība aicina ikvienu iesaistīties, lai sagādātu šiem suņiem iespēju pavadīt vecumdienas komfortablos apstākļos.

“Abi opīši biedrībā ir jau vairāk nekā sešus gadus. Rouza jeb kā mēs viņu mīļi dēvējam – Rozīte bija grūsna, nedēļu pēc nonākšanas patversmē dzemdēja desmit kucēnus. Pirātiņš – ar lauztu ķepu uzticīgi neatkāpās no savas mīļās draudzenes ne soli. Tā kā Rozīte jau ilgstoši bija pieredzējusi dzīvi savā vaļā un regulāru kucēnu dzemdēšanu, viņa skaidri zināja, cik tieši kucēnus viņa spēs izbarot, tāpēc katru dienu pa vienam mazulītim apēda, līdz mazo skaits saruna līdz sešiem,” ar smago stāstu dalās biedrības vadītāja Andra Tomase.

Abi suņi dzīvo un noveco biedrības paspārnē. Šobrīd Pirātiņam ir jau 13 gadi, bet Rozītei – 11. Biedrības vadītāja stāsta, ka “abi vienmēr bijuši sprauni, dzīvespriecīgi, draudzīgi, smaidīgi un laimīgi. Vien pēdējais mēnesis mums ir bijis bezgala smags, jo nācās piedzīvot pamatīgu triecienu – Rozītei ir konstatēts ļaundabīgs, agresīvs un metastātisks audzējs terminālā stadijā.”

Ar katru dienu mīļā, labā un tik ļoti pacietīgā sunīte kļūst arvien vājāka, tomēr, kā jau visu mūžu to darījusi, viņa cīnās. Un arī biedrība cīnās līdz ar viņu. Šobrīd tiek lietotas zāles, lai atvieglotu simptomus, un, protams, arī gardumu kalni, kamēr vien ir ēstgriba, un daudz, daudz, daudz mīļuma. “Cenšos nedomāt par brīdi, kad būs jāatvadās. Pagaidām mēs dzīvojam, stundu pa stundai,” piebilst A.Tomase.

Abi suņi ziemā nevar uzturēties ārā, tāpēc tika pārcelti uz kucēnu mājiņu, bet “jauniešus” nācās pārvietot uz mazu telpu pēcoperāciju ēkā, kur tagad trīs suņiem paredzētā vietā mīt desmit pieauguši suņi, aizvien vairāk aktualizējot jautājumu par piemērotu, siltu telpu trūkumu.

Biedrība lūdz atbalstu, lai citiem suņiem  - senioriem būtu iespēja mūža nogali pavadīt siltās un omulīgās telpās, jo nav noslēpums, ka veciem suņiem ar hroniskām slimībām ir ļoti mazas iespējas tikt adoptētiem. Plānots iegādāties siltinātas un energoefektīvas mājiņas ar nepieciešamo apdari, lai suņi, nepieciešamības gadījumā, varētu paši iziet voljerā. Dvīņu mājiņas izmaksas, kurā var dzīvot vairāki suņi, svārstās ap 17 000.

Biedrības vadītāja uzsver, ka šobrīd ir svarīgs ikviena līdzcilvēka atbalsts, tāpēc dzīvnieku draugi tiek aicināti ziedot. Tāpat viņa norāda, ja Latvijā ir uzņēmumi, kuri ir gatavi iesaistīties, piemēram, ziedojot šādas mājiņas vai materiālus to būvniecībai, biedrība un tās aprūpē esošie ķepaiņi būs pateicīgi.

Palīdzēt suņiem – senioriem pārdzīvot ziemu un ziedot, iespējams, veicot pārskaitījumu uz biedrības kontu, ar norādi “Akcijai “Dāvāsim siltumu opīšu sirsniņām”. Rekvizīti: Biedrība "Ar sirdi delnā", Reģ. Nr.: 40008230734, Banka: AS Swedbank, Kods: HABALV22, Konts: LV56HABA0551040032558.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72074008sec.