Cepelīni, cepti kartupeļi un kebabi: ko visbiežāk pasūtījuši latvieši 2022. gadā

Ņemot vērā pieaugošo tendenci pasūtīt maltīti līdz mājas durvīm, tehnoloģiju uzņēmums “Wolt” apkopojis pērn visbiežāk pasūtītos ēdienus Latvijā. Par pārsteigumu, visbiežāk iedzīvotāji izvēlējušies cepelīnu piegādi, kam seko cepti kartupeļu salmiņi un ātrās uzkodas - kebabi, burgeri un picas.

Lai gan par cepelīniem visbiežāk esam dzirdējuši tieši Lietuvā, kā skaidro “Wolt” Baltiijā vadītāja Līsa Ristala, šo kaimiņzemes tradicionālo ēdienu visvairāk iecienījuši Daugavpils iedzīvotāji. ““Wolt” savu darbību Daugavpilī sāka tikai septembrī, taču nepilnu četru mēnešu laikā pieprasījums pēc vietējā ēdinātāja īpašajām maltītēm izkonkurējis pat iecienītākos Rīgas restorānus. Kopumā gan latviešu pasūtījumu ēdienkartē joprojām nepārspēti ir kā cepti kartupeļi, tā arī gardas un sātīgas maltītes, kas ātri ļauj remdēt izsalkumu un neprasa lielus izdevumus. Iedzīvotāju populārāko izvēli ietekmē arī tas, ka kebabus un picas nereti piegādā restorānu tīkli, kas aptver plašāku ģeogrāfiju un strādā ilgāku laiku, spējot apkalpot vairāk klientu,” papildina Ristala.

Tomēr “Wolt” Baltijā vadītāja uzsver, ka platformas lietotāji neaprobežojas tikai ar ātrās ēdināšanas iespējām un aizvien biežāk izmēģina dažādu restorānu piedāvājumu – no tradicionāliem latviešu ēdieniem līdz pat Vidusjūras, Ukrainas, Tuvo Austrumu, Indijas, Meksikas un citu valstu garšām. Turklāt arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta brokastu vietām, beķerejām, veģetāro un vegānu ēdienu restorāniem.

Pārtikas iepirkumu grozā - banāni un ūdens

Tāpat caur platformu tiek pasūtīti arī pārtikas produkti maltītes pagatavošanai mājās. 2022. gadā teju katrā latvieša iepirkuma grozā bija atrodami banāni, kā arī gāzēts un negāzēts ūdens. “Tā saukto "pēdējā mirkļa" piegādes risinājumu latvieši pārsvarā izmanto, kad mājās pietrūkst kāda no ikdienas precēm, kad nav laika apmeklēt veikalu, jāgatavojas svētkiem vai ārā ir slikti laikapstākļi. Visos šajos gadījumos latvieši, tāpat kā lietuvieši un igauņi, vairumā gadījumu neiztiek bez banāniem. Populāri kļūst arī nepārtikas preču pasūtījumi, piemēram, kad vēlamies iepriecināt sevi vai draugus un radus ar kādu dāvanu,” stāsta L. Ristala.

Meklējot aizvien jaunus veidus kā ietaupīt savos ikdienas pirkumos un paradumos, Latvijas iedzīvotāji kā populārāko pirkumu platformā izvēlējušies “Wolt+” abonamentu, kas par fiksētu cenu ļauj veikt neierobežotu skaitu pasūtījumu. Kā norāda Ristala, šis jaunievedums veicinājis pieprasījumu pēc maltīšu un dažādu preču pasūtīšanas ar piegādi, ļaujot ietaupīt ne tikai klientu laiku, bet arī naudu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.53835297sec.