Trīs biznesa atbalsta dienu pasākumi tūrisma uzņēmējiem Zemgalē

Zemgales plānošanas reģions (ZPR) EEZ projekta “Uzņēmējdarbība Zemgalē” ietvaros sadarbībā ar Jelgava novada, Jēkabpils un Bauskas novada pašvaldībām janvārī un februārī organizē trīs vietējā biznesa atbalsta dienas (VBAD) Zemgalē. Šogad VBAD pasākumi orientēti tūrisma pakalpojumu sniedzējiem ar mērķi popularizēt vietējos uzņēmējus un veidot jaunas, inovatīvas sadarbības tūrisma jomā.

Pasaules tendences rāda, ka spēcīgi tūrisma galamērķi ir vietās, kur ir ne vien skaista daba, bet arī radoši, autentiski un interesanti tūrisma produkti, kas radušies vietējo iedzīvotāju sadarbības rezultātā. Pasākumos kā apmeklētāji aicināti piedalīties Zemgales tūrisma pakalpojumu sniedzēji, uzņēmēji.

Jelgavas novadā

Pirmais šī gada Zemgales VBAD pasākums “Jelgavas novada tūrisma produktu pozicionēšana un pārdošana” norisināsies 25. janvārī no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00 Lielvircavas muižā, Jelgavas novadā.

Pasākumā Jelgavas reģionālā tūrisma centra vadītāja Dace Kaņepone informēs uzņēmējus par jaunumiem un tendencēm tūrismā Jelgavā un Jelgavas novadā, Vidzemes Augstskolas docents Andris Klepers stāstīs par pārdomātu galamērķa pozicionēšanu un pārdošanu ārzemju tūristiem. Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja valdes locekle Sintija Pusaudze iedvesmos caur Liepājas piemēru par tūrisma galamērķa attīstību, savukārt lektors Roberts Grinbergs dalīsies pieredzē par kultūras mantojuma pozicionēšanu kā atslēgu tūrisma mārketingā.

Pasākuma otrajā daļā moderatora vadībā notiks kopīga ideju ģenerēšana jaunu tūrisma produktu radīšanai Jelgavas novadā, veicinot tūrisma uzņēmēju savstarpēju iepazīšanos jaunā novada robežās un rosinot radīt idejas inovatīviem tūrisma produktiem un jaunām sadarbībām.

Jēkabpilī

Savukārt VBAD pasākums “Jēkabpils novada tūrisma produktu attīstība” norisināsies 17. februārī no plkst. 10.30 līdz plkst. 17.30 viesu namā “Avotiņi”, Jēkabpilī, Kūku pagastā.

Pasākumā zinošu lektoru vadībā tiks izzinātas Zemgales aktualitātes tūrismā, kam sekos “Novada dārgumu medības” – apzinātas Jēkabpils novada bagātības, iepazīstot jaunā novada tūrisma ģeogrāfiju, materiālās un nemateriālās vērtības, tradīcijas, pakalpojumus, svētkus, amatniecības un mājražotāju produktus, cilvēkus, ar ko iespējams sadarboties, veidojot jaunus tūrisma produktus. Novada dārgumu medības vadīs Latvijas Dabas Tūrisma Asociācijas valdes loceklis, Vidzemes augstskolas docētājs Edgars Ražinskis.

Lekcijai sekos darbnīca starpdisciplināru tūrisma produktu izstrādei, ko vadīs Latvijas dabas tūrisma asociācijas līdzdibinātājs un valdes loceklis, kā arī dabas tūrisma organizācijas Movement spontanious vadītājs Matijs Babris.

Pasākuma mērķis ir vietējo Jēkabpils novada tūrisma pakalpojumu stiprināšana un eksportspējas veicināšana. Šajā pasākumā būs iespēja labāk iepazīt kaimiņus, apmainīties ar aktuālo informāciju 2023. gada sezonai un gūt idejas tūrisma biznesa attīstībai.

Bauskas novadā

Bauskas novadā VBAD pasākums “Eksportspējīgu tūrisma pakalpojumu un produktu veidošana” arī norisināsies 17. februārī no plkst. 9.00 līdz plkst. 16.00 Bauskas rātsnamā, Rātslaukums 1.

Pasākumā Bauskas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Turkupole-Zilpure informēs uzņēmējus par Bauskas novada tūrisma tendencēm un iecerēm 2023. gadā, savukārt lektori Gints Jankovskis stāstīs par fotoattēla nozīmi tūrisma mārketingā, Daiva Tankūnaitė par Lietuvas tūrista profilu un interesēm, savukārt lektors Ēriks Lingebērziņš runās par inovatīvu un eksportspējīgu tūrisma pakalpojumu un produktu veidošanu.

Pasākuma otrajā daļā notiks interaktīvs darbs grupās Bauskas novada eksportspējīgu tūrisma produktu veidošanā.

VBAD mērķis ir popularizēt vietējos uzņēmējus, iepazīstināt ar jauniem un interesantiem reģiona ražojumiem un pakalpojumiem, uzņēmējiem savstarpēji dalīties pieredzē. Vietējā biznesa atbalsta dienas tiek organizētas projekta Nr. LV-LOCALDEV-0003 “Uzņēmējdarbība Zemgalē” ietvaros, un to finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus. Projekta kopējais budžets ir 969 256 EUR, no kuriem EEZ līdzfinansējums ir 793 867,70 EUR.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66354799sec.