Rīga notiks klasiskās un sakrālās mūzikas labdarības koncerts

Šā gada 29. jūlijā, plkst. 18.00, Svētā Pētera baznīcā, Vecrīgā, notiks klasiskās un sakrālās mūzikas labdarības koncerts, piedaloties mūziķiem no ASV un Ukrainas. 

Orķestra instrumentu, solistu un zvaniņu kora izpildījumā vakara gaitā izskanēs J.S.Baha, Dž.Viljamsa, M.Skorika un daudzu citu autoru kompozīcijas. Koncertu rīko "Liya Dovgalyuk Foundation" no ASV. Fonds atbalsta ģimenes, kurās ir bērni ar invaliditāti, un veicina muzikālo izglītību Ukrainā un ASV. Koncerta mērķis ir dalīties ar stāstiem, kā mūzika spēj pulcēt cilvēkus no dažādām valstīm un kultūrām kopēja mērķa vārdā.

"Liya Dovgalyuk Foundation" dibinātāji ir mūziķu Dovgaļuku ģimene, kas 1991. gadā no Latvijas izceļoja uz ASV, pirms izbraukšanas sniedzot koncertu "Ave Sol" koncertzālē. Rīgā ģimene viesojās 1994. gadā, koncertējot Doma baznīcā, un šovasar atgriežas Latvijā ar fonda labdarības koncertu Pēterbaznīcā. Fonds dibināts jaunās un talantīgās vijolnieces Lijas Dovgaļukas piemiņai, kuru 13 gadu vecumā pāragri mūžībā aizsauca smaga slimība. Lija bija dzimusi Rīgā, 1983. gadā, Mihaila un Ļubas Dovgaļuku ģimenē, un bija vienīgā māsa brāļiem Timofejam, Pāvelam un Jevgēnijam Dovgaļukiem. 

Koncertā Pētera baznīcā uzstāsies arī Rīgā dzimušais vijolnieks un Lijas Dovgaļukas brālis Jevgēnijs. Jevgēnijs Dovgaļuks ir daudzu izpildītāju balvu laureāts, Pjemontas Simfoniskā orķestra un Amerikas Studijas orķestra koncertmeistars, pastāvīgs aizvietotājs Nacionālajā simfoniskajā orķestrī Vašingtonā, kā arī uzstājas kopā ar "Fairfax" simfonisko orķestri, Nacionālo filharmoniju, Aleksandrijas simfonisko orķestri un ir ansambļa "Lija" dibinātājs.

Ieeja koncertā bez maksas. Tiks pieņemti ziedojumi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47205901sec.