Aicina baudīt kulināri saliedējošas sarunas Rīgas Centrāltirgū

Sestdien, 2017. gada 4. novembrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Rīgas Centrāltirgus tukšajā Gastronomijas paviljonā notiks īpašs pasākums – sociāls eksperiments, kura laikā vēlamies noskaidrot, vai ēdiens var funkcionēt kā sabiedrības integrāciju veicinošs faktors.

Pasākuma laikā skanēs pasaules mūzika, būs iespēja baudīt dažādu valstu ēdienus un iesaistīties aizraujošās sarunās. Dienas vidū notiks arī publiska paneļdiskusija par ēdiena lomu sabiedrības integrācijas procesos.  Ieeja bezmaksas, iespēja iegādāties ēdienus un dzērienus. Pasākumu organizē projektu Kulta ēdieni un Saskarsmes garša veidotāji.

Par pasākuma norises vietu mērķtiecīgi izvēlēts Rīgas Centrāltirgus, jo tā ir vieta, kurp visi sanākušie nokļuvuši viena mērķa vadīti - ēdiena meklējumos. Te cilvēki netiek šķiroti pēc bagātības, izskata, gudrības vai tautības, galvenais ir vēlme ko iegādāties vai pārdot, bet citam varbūt izmēģināt ko jaunu.

Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 11.00, kad jau būs iespēja iegādāties un baudīt dažādu pasaules valstu ēdienus, piemēram, franču, portugāļu, amerikāņu, lietuviešu, bitu u.c. No plkst. 12.00 skanēs pasaules mūzika. Vēlāk sekos rīta kafijas meistarklase.

Publiskā diskusija notiks no plkst. 13.00 līdz 14.00, diskusijai veltītā jautājumu un atbilžu sekcija - no 14.00 līdz 14.30. Diskusiju vadīs pieredzes bagātā žurnāliste, Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore un Latvijas Žurnālistu asociācijas vadītāja Rita Ruduša.

Diskusijā piedalīsies seši dalībnieki, kuri centīsies sajust, saprast, ieraudzīt un sadzirdēt, cik cilvēki ir atvērti pasaulei un citādajam.

DISKUSIJAS DALĪBNIEKI:

MĀRTIŅŠ SIRMAIS - pavārs, kulinārais ceļotājs, kurš paviesojies daudzās pasaules valstīs, izbaudot dažādu tautu maltīšu noslēpumus, restorāna īpašnieks.  

IEVA PUZO - kultūras antropoloģijas doktorante, īpaši specializējusies Japānas kultūrā.

IVARS BĒRZIŅŠ - Latvijas Kultūras akadēmijas profesors, Filozofijas zinātņu doktors, kultūras nozares eksperts.

JEĻENA MATJAKUBOVA - vēsturniece, kultūras vēstures un psiholoģijas pasniedzēja, Latvijas Krievu kultūras biedrības priekšsēdētāja.

IEVA RAUBIŠKO – sociālantropoloģe, maģistra un doktora grādu ieguvusi Oksfordas Universitātē Lielbritānijā. Specializējusies morāles antropoloģija, valsts, varas un vardarbības antropoloģijā.

VISVALDIS DREISKA - leģendārais Muklājs. Vienmēr uz vietas, visu vēro, par visu ir viedoklis.  

Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja iegūt atbildes uz jautājumiem, kas viņus interesēs, tos varēs uzdot arī sociālā tīkla FB komentāros. Tiem, kuri 4. novembrī nevarēs izbrīvēt laiku Centrāltirgus apmeklējumam, būs iespēja sekot līdzi diskusijai tiešraidē https://www.facebook.com/KultaEdieni/.

Pēc publiskajām paneļdiskusijām ikviens visi pasākuma apmeklētāji aicināti mieloties pie liela galda, iepazīstoties, uzzinot ko jaunu, sadraudzējoties un atrodot kopīgu valodu caru gardu maltīti – baudīt kulināri saliedējošas sarunas. Pasākuma izskaņā no plkst. 15.00 līdz 16.00 sadarbībā ar festivālu Porta skanēs pasaules mūzika.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14405417sec.