Leģendārā grupa «Deep Purple» ar koncertu Rīgā svinēs savu 50 gadu jubileju

3.jūnijā „Arēnā Rīga” uzstāsies leģendārā grupa „Deep Purple”, lai ar koncertu Rīgā nosvinētu savu 50 gadu jubileju. Atgādināsim, ka ar šīs grupas dziesmām ir uzaugušas teju visas slavenākās pasaules rokgrupas, kuras nu jau pašas ieguvušas „kulta grupu” statusu.

Interesants ir fakts, ka tieši Rīgā „Deep Purple” nolēmuši nosvinēt ne tikai savu ievērojamo jubileju, bet arī sarīkot „Baltijas prezentāciju” savam divdesmitajam studijas albumam „inFinite”, kas patiesībā kļuva par šīs tūres galveno iemeslu. Protams, koncertā skanēs ne tikai skaņdarbi no jaunā CD, bet arī grupas pazīstamākie hīti.

„Deep Purple” ir angļu rokgrupa, kas izveidojās 1968.gadā. Kopā ar citām angļu grupām – „Led Zeppelin”, „Black Sabbath” u.c. – „Deep Purple” tiek uzskatīti par smagā roka un smagā metāla priekšgājējiem. Tāpat viņi savā mūzikā izmantoja klasiskās mūzikas, blūzroka, popmūzikas un progresīvā roka elementus. Savas pastāvēšanas laikā „Deep Purple” ir piedzīvojusi daudzas sastāva variācijas un astoņus gadu ilgu izjukšanas periodu. Neapšaubāmi, komerciāli visveiksmīgākais sastāvs bija laikā, kad grupā muzicēja Ians Gilans (balss), Ričijs Blekmors (ģitāra), Rodžers Glovers (basģitāra), Jons Lords (taustiņistrumenti) un Ians Peiss (bungas). Šis sastāvs kopā bija no 1969. līdz 1973. gadam, tika atjaunots arī no 1984. līdz 1989.gadam, kā arī 1993.gadā. Pēc Jona Lorda aiziešanas no grupas 2002.gadā Ians Peiss ir palicis vienīgais pārstāvis no grupas pirmā sastāva.

Rīgā „Deep Purple” viesosies savā pašreizējā zvaigžņu sastāvā: Ians Gilans, Rodžers Glovers, Ians Peiss, Stīvs Moriss un Dons Airijs. Pagājušā gada maijā „Deep Purple” devās koncertturnejā „The Long Goodbye Tour”, kas turpināsies trīs gadus, lai reklamētu savu beidzamo studijas albumu „inFinite”. Interesanti, ka jau pavisam drīz pēc jaunā albuma iznākšanas (tas notika pagājušā gada aprīlī) dziesmas, kas parādījās internetā, dažu dienu laikā noklausījās un noskatījās vairāki miljoni cilvēku. Savukārt mūzikas kritiķi atzinuši, ka jaunais CD „ir apbrīnojams, un tajā dzirdams, kāda grupa bijusi šajos 50 gados”.

Kad Rīgā parādījās pirmie plakāti par „Deep Purple” gaidāmo koncertu, rokmūzikas cienītāju vidū notika pat neliels sprādziens. Un nevar noliegt, ka šis roka veterānu koncerts ir īpašs notikums šā gada ļoti piesātinātajā muzikālajā dzīvē.

Biļetes uz koncertu var iegādāties „Biļešu Servisa” kasēs un www.bilesuserviss.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.86771417sec.