Rīgas Motormuzejam aprit 30 gadi

Rīgas Motormuzejs ir lielākais un modernākais seno spēkratu muzejs Baltijas valstīs un ar savu ekspozīciju apmeklētāju acis priecē jau kopš 1989. gada. Ideja par seno spēkratu muzeju Latvijā gan dzima vēl agrāk, kad Latvijas Antīko automobiļu klubs, iedibināja vēl nebijušu kustību – seno spēkratu salidojumus un rallijus

Rīgas Motormuzejs sakņojas Latvijas Antīko automobiļu kluba tradīcijās, tā biedru entuziasmā un kaislībā pret senajiem spēkratiem kā estētisku vērtību un kultūrvēsturiskā mantojuma sastāvdaļu. Pateicoties tieši šai aizrautībai, 1989.gadā tika atvērts Rīgas Motormuzejs.

Pēc vērienīgās rekonstrukcijas, kas tika sākta 2013. gadā, muzejs ieguva kvalitatīvas ekspozīcijas telpas, ērtu un patīkamu vidi, kā arī pieejamību ikvienam apmeklētājam. Muzeja ekspozīcijā ir apskatāmi vairāk kā 100 unikāli senie spēkrati, bet muzeja krājums arvien tiek papildināts ar nozīmīgiem jaunieguvumiem. Seno spēkratu ekspozīcija veidota kā aizraujošs stāsts par unikāliem spēkratiem, ievērojamām personībām un auto pasaules nozīmīgākajiem vēstures notikumiem.

Apmeklētāji šo stāstu var iepazīt ar modernu, daudzveidīgu multimediju un dizaina palīdzību, līdzdarbojoties dažādās interaktīvās nodarbēs. Vēsturiskie spēkrati, kas pasniegti mūsdienīgā formā, padara Rīgas Motormuzeja apmeklējumu par patiesi aizraujošu, vienreizēju un izzinošu piedzīvojumu.

Rīgas Motormuzejs ir viens no retajiem pasaules auto muzejiem, kas pamatoti var lepoties arī ar profesionālu restaurācijas darbnīcu. Tās pamatā – restauratoru tehniskās spējas, zināšanas, pieredze un, bez šaubām, kaislība pret senajiem spēkratiem. Līdz šim Rīgas Motormuzeja restaurācijas darbnīcā ir realizēti vairāk kā 30 spēkratu restaurācijas projekti, daudzi no tiem arī ārzemju muzejiem.

Muzejs ne tikai vāc, saglabā, pēta, restaurē un popularizē senos spēkratus, muzejs ir arī radoša vieta kur mācīties. Šeit ikviens, bet īpaši bērni un jaunieši var apgūt ceļu satiksmes noteikumus, auto, moto, velo būves attīstības vēsturi, kā arī inženiertehniskas zināšanas.

Daudzveidīgu un dinamisku darbību nodrošina atsevišķa maināma izstāžu zāle, kā arī modernas konferenču zāles telpas. Apmeklētāju ērtībai piedāvā kafejnīcu un bērnu rotaļu laukumu.

Vairāk par muzeju iespējams uzzināt mājaslapā motormuzejs.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51028895sec.